Citys 19-åring til sykehus etter voldsom kollisjon: – Vi er bekymret

Eric García måtte fraktes av banen på båre etter en kollisjon med lagkamerat Ederson. Han har pådratt seg en hodeskade, men ble torsdag skrevet ut fra sykehuset.

Ederson og Eric Garcia kolliderer så det smeller i kampen mellom Manchester City og Arsenal. Det er Ederson som så og si meier ned sin egen stopper og det blir et langt opphold i kampen.

KOLLISJON: Ederson og Eric Garcia kolliderer så det smeller i kampen mellom Manchester City og Arsenal.

Laster innhold, vennligst vent..

Natt til torsdag kom Manchester City med en oppdatering på Garcías tilstand. Han har pådratt seg en hodeskade, og ble sendt til sykehus etter kampen. Nå skal det gjøres nærmere undersøkelser.

– Han kommer til å være på sykehus i en til to netter. Vi skal sørge for at han får det bra, sier Manchester City-manager Pep Guardiola.

Torsdag ettermiddag opplyste klubben at García nå er skrevet ut av sykehus, men at han skal følges tett opp de neste dagene.

Voldsom smell: – Au, au, au

Den 19 år gamle midtbanespilleren ble liggende på gresset mens medisinsk personell kom løpende for å undersøke hva som hadde skjedd. Etter åtte minutter ble spanjolen fraktet av banen på båre med oksygenmaske.

Eric Garcia

UT PÅ BÅRE: Eric García trilles ut av gresset i Manchester.

Foto: Peter Powell / AFP

– Vi krysser fingrene for at unggutten kommer seg raskt etter dette, sa TV 2s Øyvind Alsaker da han ble båret av banen.

Hendelsen skjedde i kampens 80. minutt. En lang ball ble spilt i bakrom, og keeper Ederson kom stormende ut. Han headet ballen unna, men meide ned lagkameraten i neste øyeblikk.

– Au, au, au, au, var den spontane reaksjonen fra TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Det er fæle bilder fra det som skulle være en stor dag for Premier League-fotballen, sa Alsaker.

– Vi er bekymret for ham. Han er bevisst, men vi må undersøke ham de neste timene, sa City-manager Pep Guardiola etter kampslutt.

Flere skader

Dette var første dag med Premier League-kamper på 100 dager, men det var skadene som kom i fokus onsdag kveld. Allerede etter fem minutter kom den første. Arsenals Granit Xhaka fikk en smell i kneet.

Britain Soccer Premier League

PÅ BÅRE: Granit Xhaka fikk et leit gjensyn med Premier League.

Foto: Laurence Griffiths / AP

23 minutter var spilt da også Arsenal-stopper Pablo Marí takket for seg med en smell. Inn kom David Luiz, som fikk et horribelt gjensyn med Premier League.

På overtid i 1. omgang var han uoppmerksom på et oppspill som han nærmest la til rette for Raheem Sterling. Han banket inn 1-0, den første nettkjenningen i Premier League post koronapausen.

Utvist

Like etter pause ble han utvist etter å ha revet ned Riyad Mahrez som bakerste mann. Ifølge TV 2 er dette fjerde gang David Luiz lager straffespark denne sesongen.

– Marerittet fortsetter for David Luiz, meldte kommentator Alsaker.

De lyseblå fikk straffe som Kevin De Bruyne satte i mål.

Det ble lagt til 11 minutter som følge av den stykke kollisjonen der Eric García ble skadet. I første overtidsminutt scoret innbytter Phil Foden 3-0, som også ble sluttresultatet.

Phil foden

OVERTIDSMÅL: Phil Foden feirer 3-0-målet.

Foto: Peter Powell / AFP

Siste nytt

 • Pangstart for Fati og Barcelona

  17-åringen Ansu Fati dominerte mot Villarreal med to mål og skaffet straffe da Barcelona vant 4-0 i sin serieåpning.

  Allerede i løpet av kampens 20 første minutter hadde Fati blitt tomålsscorer og gitt Barcelona en pangåpning på La Liga-sesongen.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Glimt vant tross straffebom og rødt

  Bodø/Glimt fortsetter ufortrødent videre. Mot Vålerenga ble det ny seier og ledelsen i ligaen er nå på hele 18 poeng.

  Glimt ledet 2-0 til pause etter mål av Kasper Junker og Philip Zinckernagel. Etter pause var Glimt svakere. Jens Petter Hauge bommet på straffe og Marius Lode ble utvist, men Vålerenga klarte ikke utnytte overtallet.

  Bodø/glimt vålerenga 27. september 2020
  Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK
 • Markus Henriksen klar for Rosenborg

  Markus Henriksen er tilbake i Rosenborg-drakt for første gang siden 2012. 28-åringen har skrevet under på en kontrakt ut 2024, melder RBK.

  Trønderen vender tilbake til moderklubben etter å ha vært klubbløs siden kontrakten med Hull gikk ut denne sommeren.

  Markus Henriksen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal