Citys 19-åring til sykehus etter voldsom kollisjon: – Vi er bekymret

Eric García måtte fraktes av banen på båre etter en kollisjon med lagkamerat Ederson. Han har pådratt seg en hodeskade, men ble torsdag skrevet ut fra sykehuset.

Ederson og Eric Garcia kolliderer så det smeller i kampen mellom Manchester City og Arsenal. Det er Ederson som så og si meier ned sin egen stopper og det blir et langt opphold i kampen.

KOLLISJON: Ederson og Eric Garcia kolliderer så det smeller i kampen mellom Manchester City og Arsenal.

Laster innhold, vennligst vent..

Natt til torsdag kom Manchester City med en oppdatering på Garcías tilstand. Han har pådratt seg en hodeskade, og ble sendt til sykehus etter kampen. Nå skal det gjøres nærmere undersøkelser.

– Han kommer til å være på sykehus i en til to netter. Vi skal sørge for at han får det bra, sier Manchester City-manager Pep Guardiola.

Torsdag ettermiddag opplyste klubben at García nå er skrevet ut av sykehus, men at han skal følges tett opp de neste dagene.

Voldsom smell: – Au, au, au

Den 19 år gamle midtbanespilleren ble liggende på gresset mens medisinsk personell kom løpende for å undersøke hva som hadde skjedd. Etter åtte minutter ble spanjolen fraktet av banen på båre med oksygenmaske.

Eric Garcia

UT PÅ BÅRE: Eric García trilles ut av gresset i Manchester.

Foto: Peter Powell / AFP

– Vi krysser fingrene for at unggutten kommer seg raskt etter dette, sa TV 2s Øyvind Alsaker da han ble båret av banen.

Hendelsen skjedde i kampens 80. minutt. En lang ball ble spilt i bakrom, og keeper Ederson kom stormende ut. Han headet ballen unna, men meide ned lagkameraten i neste øyeblikk.

– Au, au, au, au, var den spontane reaksjonen fra TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Det er fæle bilder fra det som skulle være en stor dag for Premier League-fotballen, sa Alsaker.

– Vi er bekymret for ham. Han er bevisst, men vi må undersøke ham de neste timene, sa City-manager Pep Guardiola etter kampslutt.

Flere skader

Dette var første dag med Premier League-kamper på 100 dager, men det var skadene som kom i fokus onsdag kveld. Allerede etter fem minutter kom den første. Arsenals Granit Xhaka fikk en smell i kneet.

Britain Soccer Premier League

PÅ BÅRE: Granit Xhaka fikk et leit gjensyn med Premier League.

Foto: Laurence Griffiths / AP

23 minutter var spilt da også Arsenal-stopper Pablo Marí takket for seg med en smell. Inn kom David Luiz, som fikk et horribelt gjensyn med Premier League.

På overtid i 1. omgang var han uoppmerksom på et oppspill som han nærmest la til rette for Raheem Sterling. Han banket inn 1-0, den første nettkjenningen i Premier League post koronapausen.

Utvist

Like etter pause ble han utvist etter å ha revet ned Riyad Mahrez som bakerste mann. Ifølge TV 2 er dette fjerde gang David Luiz lager straffespark denne sesongen.

– Marerittet fortsetter for David Luiz, meldte kommentator Alsaker.

De lyseblå fikk straffe som Kevin De Bruyne satte i mål.

Det ble lagt til 11 minutter som følge av den stykke kollisjonen der Eric García ble skadet. I første overtidsminutt scoret innbytter Phil Foden 3-0, som også ble sluttresultatet.

Phil foden

OVERTIDSMÅL: Phil Foden feirer 3-0-målet.

Foto: Peter Powell / AFP

Siste nytt

 • Fulltreffer for Tandrevold

  Ingrid Landmark Tandrevold leverte feilfri skyting og tok seieren på kvinnenes sprint i NM i rulleskiskyting.

  – Det var ekstra gøy i dag. Jeg ble påminnet før helgen hvor elendig det gikk i fjor, så det var litt deilig å klare å mestre det i dag, sier Tandrevold til NRK.

  For Tiril Eckhoff ble det en langt tyngre dag på jobben. Hun endte til slutt på åttendeplass. Marte Olsbu Røiseland kom på andre, mens Lotte Lie tok tredjeplassen.

  Blinkfestivalen 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Christiansen ble norgesmester

  Vetle Sjåstad Christiansen skjøt feilfritt og ble norsk mester i rulleskiskyting sprint over 10 kilometer lørdag. 29-åringen klarte seg uten strafferunder og kom i mål på tiden 22.49,50.

  – Det var melkesyre fra hundre meter og inn i mål. Men det funka bra og skytinga satt, sa Christiansen til NRK.

  – Det er ingenting som er som å matche i konkurranse, det er det som er den beste treninga. Det gir bra med selvtillit å se at det fungerer allerede.

  Sivert Guttorm Bakken og Sindre Pettersen skjøt også to fulle hus og gikk inn til sølv og bronse. Bakken var 7,2 sekunder bak Christiansen og Pettersen var 11,8 sekunder bak.

  Johannes Thingnes Bø ble nummer åtte, mens storebror Tarjei Bø ble nummer 18.

  Holmenkollen Skishow 2021
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Pelé ute av sykehus

  Den brasilianske fotballegenden Pelé er utskrevet fra intensivavdelingen på sykehuset etter et kort opphold. Han skriver selv i et innlegg på Instagram at han er på bedringens vei.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst fra tykktarmen, og ble i utgangspunktet utskrevet fra sykehus på onsdag. Fredag ble han likevel gjeninnlagt på intensiven, men ble sjekket ut et knapt døgn senere.

  Ifølge sykehuset Sao Paulo Albert Einstein Hospital ble den gamle fotballstjernen gjeninnlagt som et forebyggende tiltak for hans helse.

  Pelé
  Foto: Benedikt Von Loebell / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal