NRK Meny
Normal

Fàbregas: – Mourinho stolte for mye på oss

Cesc Fàbregas (28) mener José Mourinho (53) fikk sparken som Chelsea-manager fordi han hadde for stor tillit til spillergruppa.

Cesc

TRØBBEL: Chelsea-manager José Mourinho klarte aldri å få det beste ut av Cesc Fàbregas og resten av spillerne denne sesongen.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Hiddink

TOK OVER: Guus Hiddink.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Det største problemet var at han stolte for mye på oss, ga oss mer ferie siden vi var mestere og vi sviktet ham, sa Fàbregas da han gjestet Sky Sports-studioet mandag kveld, ifølge BBC.

Dermed har spanjolen gitt noe av bakgrunnen for den sensasjonelle Chelsea-kollapsen denne sesongen.

Det er nå fire måneder siden Mourinho måtte forlate Stamford Bridge.

Den uforståelige svikten ville ingen ende ta, og da tålmodigheten rant ut 17. desember, lå den regjerende mesteren ett poeng over nedrykksstreken.

– Dårlig samvittighet

Spillere som Fàbregas, Branislav Ivanović og Eden Hazard var knapt til å kjenne igjen, og nå innrømmer spanjolen at manageren på mange måter var for snill med dem.

– Det er hovedgrunnen til at han måtte gå, og både jeg og laget har dårlig samvittighet for det, sier Fàbregas.

Men det er ikke bare disiplinen innad det er blitt stilt spørsmålstegn ved.

Flere har vært kritiske til at Mourinho ikke valgte å forsterke stallen i løpet av sommeren, og den manglende konkurransen kan ha gjort sommeren litt for komfortabel for enkelte.

– Det er åpenbart vanskelig når vi er mestere. De andre lagene vil forbedre seg, forsterke lagene og jobbe hardt i pre-season for å slå deg, sier spanjolen.

Møtes igjen?

Fàbregas ble sammen med Diego Costa og Eden Hazard anklaget for å ha motarbeidet portugiseren under den sportslige krisen.

Stormen blåste som verst da tidligere Chelsea-spiller Pat Nevin påsto at Fábregas hadde sagt at han «heller ville tape enn vinne» under Mourinho.

28-åringen nektet umiddelbart for at det var han som sto for ordene, men britiske medier har likevel beskrevet en splittet garderobe i forkant av Mourinho-klimakset.

Fàbregas forteller at han holder kontakten med Mourinho, som han har «enorm respekt» for.

Neste sesong kan det også bli et gjensyn som motstandere. Portugiseren er lenge blitt koblet til både Manchester United og Arsenal.

– Det beste er å beholde roen og vente på det rette øyeblikket, den rette muligheten og kunne starte neste sesong i en ny klubb. Et nytt prosjekt er nok det beste for meg, sa Mourinho om fremtiden i februar.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP
 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Langløp
Toppidrettsveka
NM-veka: NM-kveld