Fàbregas: – Mourinho stolte for mye på oss

Cesc Fàbregas (28) mener José Mourinho (53) fikk sparken som Chelsea-manager fordi han hadde for stor tillit til spillergruppa.

Cesc

TRØBBEL: Chelsea-manager José Mourinho klarte aldri å få det beste ut av Cesc Fàbregas og resten av spillerne denne sesongen.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Hiddink

TOK OVER: Guus Hiddink.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Det største problemet var at han stolte for mye på oss, ga oss mer ferie siden vi var mestere og vi sviktet ham, sa Fàbregas da han gjestet Sky Sports-studioet mandag kveld, ifølge BBC.

Dermed har spanjolen gitt noe av bakgrunnen for den sensasjonelle Chelsea-kollapsen denne sesongen.

Det er nå fire måneder siden Mourinho måtte forlate Stamford Bridge.

Den uforståelige svikten ville ingen ende ta, og da tålmodigheten rant ut 17. desember, lå den regjerende mesteren ett poeng over nedrykksstreken.

– Dårlig samvittighet

Spillere som Fàbregas, Branislav Ivanović og Eden Hazard var knapt til å kjenne igjen, og nå innrømmer spanjolen at manageren på mange måter var for snill med dem.

– Det er hovedgrunnen til at han måtte gå, og både jeg og laget har dårlig samvittighet for det, sier Fàbregas.

Men det er ikke bare disiplinen innad det er blitt stilt spørsmålstegn ved.

Flere har vært kritiske til at Mourinho ikke valgte å forsterke stallen i løpet av sommeren, og den manglende konkurransen kan ha gjort sommeren litt for komfortabel for enkelte.

– Det er åpenbart vanskelig når vi er mestere. De andre lagene vil forbedre seg, forsterke lagene og jobbe hardt i pre-season for å slå deg, sier spanjolen.

Møtes igjen?

Fàbregas ble sammen med Diego Costa og Eden Hazard anklaget for å ha motarbeidet portugiseren under den sportslige krisen.

Stormen blåste som verst da tidligere Chelsea-spiller Pat Nevin påsto at Fábregas hadde sagt at han «heller ville tape enn vinne» under Mourinho.

28-åringen nektet umiddelbart for at det var han som sto for ordene, men britiske medier har likevel beskrevet en splittet garderobe i forkant av Mourinho-klimakset.

Fàbregas forteller at han holder kontakten med Mourinho, som han har «enorm respekt» for.

Neste sesong kan det også bli et gjensyn som motstandere. Portugiseren er lenge blitt koblet til både Manchester United og Arsenal.

– Det beste er å beholde roen og vente på det rette øyeblikket, den rette muligheten og kunne starte neste sesong i en ny klubb. Et nytt prosjekt er nok det beste for meg, sa Mourinho om fremtiden i februar.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tøff EM-kvalifisering for U21-gutta

  Norges U21-landslag i fotball møter blant andre Portugal og Nederland i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2021. Det ble klart etter trekningen i Sveits tirsdag. Norge skal også møte Hviterussland, Kypros og Gibraltar. Norge var seedet på nivå tre.

  Morten Thorsby
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Christiansen med nest beste tid

  Henrik Christiansen svømte inn til nest beste tid under de innledende forsøksheatene på 400 meter fri under VM kortbane i Kina. Nordmannen svømte inn til tiden 3.38.04. Han ble kun slått av Danas Rapsys fra Litauen. Finalene skal svømmes kl 12 og sendes på NRK1 og på nett.

  – Jeg har trent godt og dette var en bekreftelse på at det sitter, sier han.

  Ingen av de andre norske deltagerne greide å kvalifisere seg til tirsdagens finaler.

  Henrik
  Foto: Francois Xavier Marit / AFP
 • Rangers gikk på en smell

  Det ble blåmandag i Florida for New York Rangers, som tapte 3–6 borte mot Tampa Bay Lightning. Mats Zuccarello var ikke på isen. Han har vært ut og inn av laget med lyskeproblemer den siste tiden, og måtte stå over også mot Tampa Bay.

  NHL: New York Rangers at Tampa Bay Lightning
  Foto: Kim Klement / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
EM håndball kvinner: Spania - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Norge