Hopp til innhold

Ezinne: – Jeg er sterkere enn noensinne

MOSKVA (NRK.no): Det synes at Ezinne Okparaebo (25) har fått enda råere fysikk. – Folk kommenterer mage, rumpe og lår, ler hun.

Ezinne Okparaebo

Ezinne Okparaebo tar 140 kilo i knebøy, og det er ikke engang en øvelse hun tar spesielt ofte. – Jeg ser på kroppen som et redskap, sier den norske sprinteren.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Ezinne Okparaebo

Ezinne Okparaebo blir intervjuet av NRKs Harald Thingnes.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Jeg har blitt sterkere fysisk. Jeg løfter mye mer i styrkerommet enn i fjor, sier Ezinne Okparaebo og flekser bicepsene med et digert glis.

Det har vært en litt vanskelig sesong for den norske sprinteren. Hun har slitt med en vond tå, så hun har ikke fått trene som hun ville.

Satte årsbeste tid

Okparaebo viste likevel lovende takter da hun satte årsbeste tid og enkelt tok seg videre til mandagens semifinale på 100 meter. Hun løp inn til tiden 11, 23.

Selv om tåen er vond, er det ingenting i veien med fysikken.

– Jeg merker på steget mitt at jeg er mye sterkere enn i fjor. Man er avhengig av fremgang på alle områder for å utvikle seg, både styrke, teknikk og alt annet. Jeg har enda mer å gå på, sier 25-åringen.

Trener core-muskler

Okparaebo har personlig rekord på 140 kilo i knebøy, selv om det ikke er den øvelsen hun bruker mest.

– Jeg har ikke løftet så mye i år. Jeg har heller variert ganske mye. Jeg har fokusert på core-muskulaturen. Som sprinter må du være sterk, men jeg er ikke vektløfter, så jeg må komme meg gjennom døra, liksom, sier Okparaebo - som fortsatt ikke er bred nok over skuldrene til å slite med å komme inn døra på hotellrommet.

– Folk sier mye rart!

Likevel - folk legger merke til superkroppen. Okparaebo får oppmerksomhet fra flere kanter.

– Jeg har ikke fått noen negative kommentarer om hvordan jeg ser ut. Bare positive. Men folk sier mye rart! Hva skal jeg si... Det gjelder kroppsdeler. Det er lår, rumpe og mage, sier hun, og sliter med å holde seg alvorlig.

– Hvilken kroppsdel får du mest oppmerksomhet for da?

– Det vet dere! sier 25-åringen og ler godt.

– Kroppen min er et redskap, sånn ser i hvert fall jeg på det. Og jeg har enda mer å gå på, så for meg er det veldig bra. Det betyr forhåpentligvis at jeg kan ha en lang karriere, sier Ezinne Okparaebo.

Ezinne Okparaebo

– Det vet dere! ler Ezinne Okpararbo når NRK spør hvilken kroppesdel hun får flest kommentarer om. Her er hun på fredagens pressetreff.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Bovim: – Store lår og rumper på de jentene

På lang sikt mener Oslo-jenta at hun kan bli verdens beste kvinnelige sprinter. Hvis man skal greie det, er man avhengig av ekstrem styrke.

– De er like sterke alle sammen. Det er store lår og rumper på de jentene der, sier NRK.nos VM-ekspert Ingvill Måkestad Bovim.

– Ezinne trener mye mer styrke enn meg, sier mellomdistanseløperen.

Okaraebo selv sier hun ikke trenger å trene så mye styrke. Det meste kommer helt naturlig.

– Hvor viktig er det for en sprinter å trene mye styrke?

– Det er veldig individuelt. Det er noen sprintere som ikke trenger å trene så mye styrke, mens andre trenger mye. Jeg er veldig naturlig sterk, så det er ikke styrkebiten jeg skal ha mest fokus på, sier Okparaebo.

Ezinne Okparaebo løper semifinale på 100-meter mandag ettermiddag. Du kan se løpet på NRK1 eller NRK.no. Les mer om søndagens VM-meny her.

Vi ble med sprinter Ezinne Okparaebo på siste hardøkt før friidretts-VM starter i Moskva om en uke. Det var en meget blid og fornøyd 25-åring vi traff.

Se NRKs VM-portrett med Ezinne Okparaebo. Reporter: Anders Mjaaland.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal