Ezinne: – Jeg er sterkere enn noensinne

MOSKVA (NRK.no): Det synes at Ezinne Okparaebo (25) har fått enda råere fysikk. – Folk kommenterer mage, rumpe og lår, ler hun.

Ezinne Okparaebo

Ezinne Okparaebo tar 140 kilo i knebøy, og det er ikke engang en øvelse hun tar spesielt ofte. – Jeg ser på kroppen som et redskap, sier den norske sprinteren.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Ezinne Okparaebo

Ezinne Okparaebo blir intervjuet av NRKs Harald Thingnes.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Jeg har blitt sterkere fysisk. Jeg løfter mye mer i styrkerommet enn i fjor, sier Ezinne Okparaebo og flekser bicepsene med et digert glis.

Det har vært en litt vanskelig sesong for den norske sprinteren. Hun har slitt med en vond tå, så hun har ikke fått trene som hun ville.

Satte årsbeste tid

Okparaebo viste likevel lovende takter da hun satte årsbeste tid og enkelt tok seg videre til mandagens semifinale på 100 meter. Hun løp inn til tiden 11, 23.

Selv om tåen er vond, er det ingenting i veien med fysikken.

– Jeg merker på steget mitt at jeg er mye sterkere enn i fjor. Man er avhengig av fremgang på alle områder for å utvikle seg, både styrke, teknikk og alt annet. Jeg har enda mer å gå på, sier 25-åringen.

Trener core-muskler

Okparaebo har personlig rekord på 140 kilo i knebøy, selv om det ikke er den øvelsen hun bruker mest.

– Jeg har ikke løftet så mye i år. Jeg har heller variert ganske mye. Jeg har fokusert på core-muskulaturen. Som sprinter må du være sterk, men jeg er ikke vektløfter, så jeg må komme meg gjennom døra, liksom, sier Okparaebo - som fortsatt ikke er bred nok over skuldrene til å slite med å komme inn døra på hotellrommet.

– Folk sier mye rart!

Likevel - folk legger merke til superkroppen. Okparaebo får oppmerksomhet fra flere kanter.

– Jeg har ikke fått noen negative kommentarer om hvordan jeg ser ut. Bare positive. Men folk sier mye rart! Hva skal jeg si... Det gjelder kroppsdeler. Det er lår, rumpe og mage, sier hun, og sliter med å holde seg alvorlig.

– Hvilken kroppsdel får du mest oppmerksomhet for da?

– Det vet dere! sier 25-åringen og ler godt.

– Kroppen min er et redskap, sånn ser i hvert fall jeg på det. Og jeg har enda mer å gå på, så for meg er det veldig bra. Det betyr forhåpentligvis at jeg kan ha en lang karriere, sier Ezinne Okparaebo.

Ezinne Okparaebo

– Det vet dere! ler Ezinne Okpararbo når NRK spør hvilken kroppesdel hun får flest kommentarer om. Her er hun på fredagens pressetreff.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Bovim: – Store lår og rumper på de jentene

På lang sikt mener Oslo-jenta at hun kan bli verdens beste kvinnelige sprinter. Hvis man skal greie det, er man avhengig av ekstrem styrke.

– De er like sterke alle sammen. Det er store lår og rumper på de jentene der, sier NRK.nos VM-ekspert Ingvill Måkestad Bovim.

– Ezinne trener mye mer styrke enn meg, sier mellomdistanseløperen.

Okaraebo selv sier hun ikke trenger å trene så mye styrke. Det meste kommer helt naturlig.

– Hvor viktig er det for en sprinter å trene mye styrke?

– Det er veldig individuelt. Det er noen sprintere som ikke trenger å trene så mye styrke, mens andre trenger mye. Jeg er veldig naturlig sterk, så det er ikke styrkebiten jeg skal ha mest fokus på, sier Okparaebo.

Ezinne Okparaebo løper semifinale på 100-meter mandag ettermiddag. Du kan se løpet på NRK1 eller NRK.no. Les mer om søndagens VM-meny her.

Vi ble med sprinter Ezinne Okparaebo på siste hardøkt før friidretts-VM starter i Moskva om en uke. Det var en meget blid og fornøyd 25-åring vi traff.

Se NRKs VM-portrett med Ezinne Okparaebo. Reporter: Anders Mjaaland.

Siste nytt

 • Hovland på skuddhold

  Viktor Hovland gikk tredje runde av den pågående Hero World Challenge-turneringen fem slag under par, noe som gjør at han ligger på en delt tredjeplass før det hele skal avgjøres søndag.

  Nordmannen er bare slaget bak Brooks Koepka som ligger som nummer to, men Collin Morikawa har skaffet seg en kjempeluke i tet. Morikawa storspilte lørdag og gikk åtte slag under par. Dermed har han en ledelse på hele fem slag ned til Koepka. Hovland er altså seks slag bak lederen.

  Viktor Hovland, Bahamas
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Stjernen økte serieledelsen

  Tabelltopp Stjernen knuste Storhamar 6-3 i egen hall i eliteserien i ishockey lørdag. Serietoer Stavanger Oilers tapte for Sparta etter straffeslagkonkurranse. Dermed økte serielederen forspranget i toppet av tabellen.

  Eliteserien i ishockey 2021: Manglerud - Stjernen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Rekord-bonanza av skøytegutta

  Allan Dahl Johansson gikk 1500-meteren på 1:42.619 i Salt Lake City lørdag kveld, noe som er personlig rekord for nordmannen. Det holdt til å bli nummer åtte. Også Peder Kongshaug og Kristian Ulekleiv bedret rekordene sine på distansen med tidene 1:42.880 og 1:42.435. De endte som henholdsvis nummer ni og tretten.

  – Pers er pers, er Johanssons oppsummering overfor Viaplay Vinter.

  Amerikanske Joey Mantia vant på tiden 1:41.154 foran kinesiske Zhongyan Ning og Thomas Krol fra Nederland.

  Allan Dahl Johansson, 1500 meter
  Foto: Peter Dejong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal