Hopp til innhold

Ezinne: – Jeg er sterkere enn noensinne

MOSKVA (NRK.no): Det synes at Ezinne Okparaebo (25) har fått enda råere fysikk. – Folk kommenterer mage, rumpe og lår, ler hun.

Ezinne Okparaebo

Ezinne Okparaebo tar 140 kilo i knebøy, og det er ikke engang en øvelse hun tar spesielt ofte. – Jeg ser på kroppen som et redskap, sier den norske sprinteren.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Ezinne Okparaebo

Ezinne Okparaebo blir intervjuet av NRKs Harald Thingnes.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Jeg har blitt sterkere fysisk. Jeg løfter mye mer i styrkerommet enn i fjor, sier Ezinne Okparaebo og flekser bicepsene med et digert glis.

Det har vært en litt vanskelig sesong for den norske sprinteren. Hun har slitt med en vond tå, så hun har ikke fått trene som hun ville.

Satte årsbeste tid

Okparaebo viste likevel lovende takter da hun satte årsbeste tid og enkelt tok seg videre til mandagens semifinale på 100 meter. Hun løp inn til tiden 11, 23.

Selv om tåen er vond, er det ingenting i veien med fysikken.

– Jeg merker på steget mitt at jeg er mye sterkere enn i fjor. Man er avhengig av fremgang på alle områder for å utvikle seg, både styrke, teknikk og alt annet. Jeg har enda mer å gå på, sier 25-åringen.

Trener core-muskler

Okparaebo har personlig rekord på 140 kilo i knebøy, selv om det ikke er den øvelsen hun bruker mest.

– Jeg har ikke løftet så mye i år. Jeg har heller variert ganske mye. Jeg har fokusert på core-muskulaturen. Som sprinter må du være sterk, men jeg er ikke vektløfter, så jeg må komme meg gjennom døra, liksom, sier Okparaebo - som fortsatt ikke er bred nok over skuldrene til å slite med å komme inn døra på hotellrommet.

– Folk sier mye rart!

Likevel - folk legger merke til superkroppen. Okparaebo får oppmerksomhet fra flere kanter.

– Jeg har ikke fått noen negative kommentarer om hvordan jeg ser ut. Bare positive. Men folk sier mye rart! Hva skal jeg si... Det gjelder kroppsdeler. Det er lår, rumpe og mage, sier hun, og sliter med å holde seg alvorlig.

– Hvilken kroppsdel får du mest oppmerksomhet for da?

– Det vet dere! sier 25-åringen og ler godt.

– Kroppen min er et redskap, sånn ser i hvert fall jeg på det. Og jeg har enda mer å gå på, så for meg er det veldig bra. Det betyr forhåpentligvis at jeg kan ha en lang karriere, sier Ezinne Okparaebo.

Ezinne Okparaebo

– Det vet dere! ler Ezinne Okpararbo når NRK spør hvilken kroppesdel hun får flest kommentarer om. Her er hun på fredagens pressetreff.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Bovim: – Store lår og rumper på de jentene

På lang sikt mener Oslo-jenta at hun kan bli verdens beste kvinnelige sprinter. Hvis man skal greie det, er man avhengig av ekstrem styrke.

– De er like sterke alle sammen. Det er store lår og rumper på de jentene der, sier NRK.nos VM-ekspert Ingvill Måkestad Bovim.

– Ezinne trener mye mer styrke enn meg, sier mellomdistanseløperen.

Okaraebo selv sier hun ikke trenger å trene så mye styrke. Det meste kommer helt naturlig.

– Hvor viktig er det for en sprinter å trene mye styrke?

– Det er veldig individuelt. Det er noen sprintere som ikke trenger å trene så mye styrke, mens andre trenger mye. Jeg er veldig naturlig sterk, så det er ikke styrkebiten jeg skal ha mest fokus på, sier Okparaebo.

Ezinne Okparaebo løper semifinale på 100-meter mandag ettermiddag. Du kan se løpet på NRK1 eller NRK.no. Les mer om søndagens VM-meny her.

Vi ble med sprinter Ezinne Okparaebo på siste hardøkt før friidretts-VM starter i Moskva om en uke. Det var en meget blid og fornøyd 25-åring vi traff.

Se NRKs VM-portrett med Ezinne Okparaebo. Reporter: Anders Mjaaland.

Siste nytt

 • Costa Rica senket Japan

  Japan klarte ikke å senke Costa Rica, som hadde gjort store endringer etter stortapet mot Spania.

  Det var Japan som tok føringen fra start, men Costa Rica var langt mer effektive.

  – Costa Rica gjorde ting riktig. En taktisk triumf av laget, sier NRKs ekspertkommentator Nils Johan Semb etter kampen.

  Etter 80 minutter spill sjokkerte Keysher Fuller alle, da han sendte ballen i nettet på Costa Ricas første sjanse. Scoringen ble kampavgjørende og ga Costa Ricas deres første poeng i årets VM.

  APTOPIX WCup Japan Costa Rica Soccer
  Foto: Francisco Seco / AP
 • Karlssons voldsomme rykk sjokkerte ekspertene: – Det er Johaug-nivå!

  Den svenske duoen Ebba Andersson og Frida Karlsson gikk ut i tet under jaktstarten i Ruka, og startet umiddelbart med å øke luken ned til resten. Svenskene jobbet sammen, vekslet mellom å dra, og sørget med hvert stavtak for at det ble mer og mer finsk skog mellom dem og konkurrentene.

  – Det svenske samarbeidet er helt eksemplarisk. Det er aldri mer enn én meter mellom svenskene, sa NRKs kommentator Torgeir Bjørn.

  Nå avstanden var stor nok, startet duellen mellom Andersson og Karlsson for alvor. Førstnevnte hadde seiret under lørdagens 10-kilometer, men fikk trøbbel med en revansjelysten lagvenninne.

  På den sjette runden rykket Karlsson noe voldsomt fra og fikk nesten et 20 sekunders forsprang med en gang.

  – Du verden hvordan hun går! Det er Therese Johaug-nivå på Karlsson nå! ropte NRKs kommentator Jann Post.

  – «Boom», så har hun 50 meter! Gårsdagens vinner en blåst av banen, supplerte Torgeir Bjørn.

  Karlsson gikk i mål i ensom majestet.

  – Det er en maktdemonstrasjon av Karlsson, sier Post.

  I gruppen bak befant fire norske kvinner seg. Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå, Tiril Udnes Weng, Silje Theodorsen og Ingvild Flugstad Østberg øynet alle en mulig pallplass i en gruppe på ti løpere.

  Spurtsterke Udnes Weng viste seg sterkest i den gruppen og tok tredjeplassen foran Weng. Det var Udnes Wengs første pallplass i et distanserenn.

  Theodoren sørget for tre norske blant topp fem. Kalvå ble nyummer åtte, Flugstad Østberg elleve.

  Ebba Andersson og Frida Karlsson
  Foto: Markku Ulander / AP
 • LIV-stjernen Smith vant på hjemmebane på europatouren

  Cameron Smith var til slutt sterkest og stakk av med seieren i det australske PGA-mesterskapet på europatouren søndag. Han spiller til vanlig på LIV-touren.

  – Det er fantastisk. Jeg trodde ikke jeg hadde det i meg denne uken. Jeg startet veldig ujevnt, men spillet ble bedre og bedre etter hvert, sa han etter seieren, ifølge NTB.

  Cameron Smith med pokalen
  Foto: Jono Searle / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste