Ezinne: – Jeg er sterkere enn noensinne

MOSKVA (NRK.no): Det synes at Ezinne Okparaebo (25) har fått enda råere fysikk. – Folk kommenterer mage, rumpe og lår, ler hun.

Ezinne Okparaebo

Ezinne Okparaebo tar 140 kilo i knebøy, og det er ikke engang en øvelse hun tar spesielt ofte. – Jeg ser på kroppen som et redskap, sier den norske sprinteren.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Ezinne Okparaebo

Ezinne Okparaebo blir intervjuet av NRKs Harald Thingnes.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Jeg har blitt sterkere fysisk. Jeg løfter mye mer i styrkerommet enn i fjor, sier Ezinne Okparaebo og flekser bicepsene med et digert glis.

Det har vært en litt vanskelig sesong for den norske sprinteren. Hun har slitt med en vond tå, så hun har ikke fått trene som hun ville.

Satte årsbeste tid

Okparaebo viste likevel lovende takter da hun satte årsbeste tid og enkelt tok seg videre til mandagens semifinale på 100 meter. Hun løp inn til tiden 11, 23.

Selv om tåen er vond, er det ingenting i veien med fysikken.

– Jeg merker på steget mitt at jeg er mye sterkere enn i fjor. Man er avhengig av fremgang på alle områder for å utvikle seg, både styrke, teknikk og alt annet. Jeg har enda mer å gå på, sier 25-åringen.

Trener core-muskler

Okparaebo har personlig rekord på 140 kilo i knebøy, selv om det ikke er den øvelsen hun bruker mest.

– Jeg har ikke løftet så mye i år. Jeg har heller variert ganske mye. Jeg har fokusert på core-muskulaturen. Som sprinter må du være sterk, men jeg er ikke vektløfter, så jeg må komme meg gjennom døra, liksom, sier Okparaebo - som fortsatt ikke er bred nok over skuldrene til å slite med å komme inn døra på hotellrommet.

– Folk sier mye rart!

Likevel - folk legger merke til superkroppen. Okparaebo får oppmerksomhet fra flere kanter.

– Jeg har ikke fått noen negative kommentarer om hvordan jeg ser ut. Bare positive. Men folk sier mye rart! Hva skal jeg si... Det gjelder kroppsdeler. Det er lår, rumpe og mage, sier hun, og sliter med å holde seg alvorlig.

– Hvilken kroppsdel får du mest oppmerksomhet for da?

– Det vet dere! sier 25-åringen og ler godt.

– Kroppen min er et redskap, sånn ser i hvert fall jeg på det. Og jeg har enda mer å gå på, så for meg er det veldig bra. Det betyr forhåpentligvis at jeg kan ha en lang karriere, sier Ezinne Okparaebo.

Ezinne Okparaebo

– Det vet dere! ler Ezinne Okpararbo når NRK spør hvilken kroppesdel hun får flest kommentarer om. Her er hun på fredagens pressetreff.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Bovim: – Store lår og rumper på de jentene

På lang sikt mener Oslo-jenta at hun kan bli verdens beste kvinnelige sprinter. Hvis man skal greie det, er man avhengig av ekstrem styrke.

– De er like sterke alle sammen. Det er store lår og rumper på de jentene der, sier NRK.nos VM-ekspert Ingvill Måkestad Bovim.

– Ezinne trener mye mer styrke enn meg, sier mellomdistanseløperen.

Okaraebo selv sier hun ikke trenger å trene så mye styrke. Det meste kommer helt naturlig.

– Hvor viktig er det for en sprinter å trene mye styrke?

– Det er veldig individuelt. Det er noen sprintere som ikke trenger å trene så mye styrke, mens andre trenger mye. Jeg er veldig naturlig sterk, så det er ikke styrkebiten jeg skal ha mest fokus på, sier Okparaebo.

Ezinne Okparaebo løper semifinale på 100-meter mandag ettermiddag. Du kan se løpet på NRK1 eller NRK.no. Les mer om søndagens VM-meny her.

Vi ble med sprinter Ezinne Okparaebo på siste hardøkt før friidretts-VM starter i Moskva om en uke. Det var en meget blid og fornøyd 25-åring vi traff.

Se NRKs VM-portrett med Ezinne Okparaebo. Reporter: Anders Mjaaland.

Siste nytt

 • Smitteøkning i Montenegro før kamp

  I slutten av mars skal fotballandslaget til Montenegro for å spille VM-kvalifiseringskamp.

  Ifølge Worldometers.com er det loggført 76.000 koronatilfeller i landet som bare har vel 600.000 innbyggere. Landets vaksineplaner fungerer dårlig og er kraftig forsinket, ifølge BalkanInsight.

  – Vi er klar over situasjonen i Montenegro, og den er krevende. Vi har hatt to personer på befaring. Vi har diskutert smittesituasjonen i landet. Vi reiser som kjent som en lukket kohort og er skjermet fra omgivelsene under hele oppholdet, men samtidig må vi være veldig forsiktige, sier fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

  Norges herrelandslag
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Zuccarello kåret til ukens spiller

  Den norske ishockeyspilleren Mats Zuccarello er kåret til ukens spiller av NHLs spillerorganisasjon etter to mål og seks målgivende pasninger i forrige uke.

  Mats Zuccarello kastet ikke bort tiden da han igjen var å se i lagoppstillingen til Minnesota Wild, bemerker NHLPA i kåringen. Nordmannen mistet startet av sesongen på grunn av skade i håndleddet, men han har vært suveren etter skadeavbrekket.

  I tillegg til de åtte målpoengene på fire kamper, nådde 33-åringen også 400 poeng totalt i NHL-karrieren i uken som gikk.

  Zuccarello var tilbake etter skaden 16. februar og har raskt utviklet et godt samspill med lagkameratene Kirill Kaprizov og Victor Rask.

  – De har veldig mye selvtillit, har Wild-trener Dean Evason sagt om trioen til NBC Sport.

  Natt til tirsdag spiller Minnesota Wild mot Vegas Golden Knights.

  Kirill Kaprizov og Mats Zuccarello
  Foto: MATTHEW STOCKMAN / AFP
 • Russiske stjerner reiser fra VM

  Russiske Sergej Ustjugov har forlatt Oberstdorf på grunn av lårskaden han pådro seg i forrige uke, og går ikke mer i VM.

  Det bekrefter landslagstrener Markus Cramer overfor NRK.

  Tirsdag reiser også Denis Spitsov hjem etter å ha brukket hånda på trening mandag. Både Spitsov og Ustjugov var potensielt sentrale på det russiske laget i stafetten fredag.

  – Det er veldig dramatisk for oss, men hva kan vi gjøre? Nå er Norge selvsagt store favoritter i stafetten, sier Cramer til NRK mandag kveld.

  Sprint verdenscup finaler
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal