Hopp til innhold

Okparaebo lettet etter årsbeste: – Det har vært veldig mye usikkerhet

MOSKVA (NRK.no): Ezinne Okparaebo fikk en knallstart på friidretts-VM da hun satte sin beste tid i år og enkelt tok seg videre fra forsøksheatet på 100 meter.

Ezinne Okparaebo var meget fornøyd med kvalifiseringsløpet sitt og lover mer fart i semifinalene. Kommentatorer: Lars Lystad og Vebjørn Rodal

SE LØPET: Ezinne Okparaebo viste at hun har truffet med VM-formen til tross for at hun har slitt med en skade i tåen gjennom hele sesongen så langt.

Ezinne

Okparaebo mener hun har enda litt mer å gå på, som hun håper å få ut i mandagens semifinale.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg føler jeg bare spretter på banen, og det er lenge siden jeg har hatt den følelsen, sier Ezinne Okparaebo til NRK.

Den norske sprinteren løp inn til tiden 11,23 og ble nummer tre i sitt heat. Det holder til å gå videre til semifinalen på 100 meter.

– Har mer inne

Tiden er hennes beste i år, og etter løpet var hun tydelig fornøyd. 25-åringen snakket villig vekk og tok seg god tid i pressesonen etterpå.

– Endelig falt ting litt på plass. Følelsen, formen. Det er lovende med årsbeste, og jeg tror jeg er på vei dit jeg skal være, slår Okparaebo fast.

Hun tror hun kan klare en enda bedre tid i mandagens semifinale. Det må hun nok også dersom det skal være håp om en plass i finalen.

– Hvis jeg får til enda mer frekvens, kan jeg løpe litt fortere. Det blir enda mer trøkk i morgen, men jeg føler ikke jeg må rette på noe særlig. Jeg skal ikke analysere dette så mye, sier hun.

Selv var hun spesielt fornøyd med starten av løpet.

– Men underveis merket jeg at jeg ikke visste helt hvor de andre var. Det gikk greit likevel, for jeg tenkte at jeg bare måtte løpe mitt eget løp, slår hun fast.

– Det var et veldig solid løp av Ezinne, og spesielt gledelig at hun fikk til en så god start, fastslår NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Sliter med vond tå

Okparaebo har ikke hatt den beste oppladningen til mesterskapet, ettersom hun har slitt med en vond tå i lengre tid. Tidligere i sommer bestemte hun seg for å ta helt konkurransefri i flere uker for å prøve å bli bedre.

25-åringen har fortsatt noe smerter i tåen, men ikke så mye at hun tror det vil hindre henne i VM.

– Jeg løper med skumgummi i skoen for å ta bort noe av smertene, men jeg tillater meg ikke å tenke så mye på det, forteller hun.

Okparaebos har 11, 10 som sin personlige rekord på 100 meter. Den satte hun under London-OL i fjor. Den vonde tåen har imidlertid satt en stopper for tilsvarende tider i år.

– Nå er jeg selvfølgelig veldig lettet. Jeg klarte å gjøre jobben min. Det er ikke alltid lett, for det er veldig mye usikkerhet. Det er ikke lett å være fokusert, forklarer hun.

Amerikanske English Gardner hadde kvalifiseringens beste tid med 10,94. Hun var den eneste av de kvinnelige sprinterne som kom seg under 11 sekunder.

Les også: Okparaebo er sterkere enn noensinne

Siste nytt

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal