NRK Meny
Normal

Ezinne har gjort rekordjakten vanskelig for seg selv

Ezinne Okparaebo har trent hardere opp mot sesongstart enn noen gang. Derfor tør hun ikke garantere en reprise på fjorårets rekordåpning i Florø.

Sommer OL i London 2012

Esinne Okparaebo satte ny norsk rekord både på 100 og 200 meter i Florø i fjor. – Man kan ikke forvente at jeg setter rekord hver gang, men selvfølgelig er målet mitt alltid å løpe fort, sier Ezinne Okparaebo før stevnet i Florø.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– 11.10 er jo en utrolig bra tid, og man kan ikke forvente at jeg setter rekord hver gang. Men selvfølgelig er målet mitt alltid å løpe fort, så hvorfor ikke begynne med en rekord? sier Ezinne Okparaebo blidt til NRK.no.

Lørdag deltar den norske sprinteren på Florø Friidrettsfestival.

Der skal hun løpe både 100 og 200 meter i sin første, skikkelige konkurranse for året. Og Okparaebo har for vane å starte godt i Florø. I 2011 var hun bare hundredelet fra ny rekord. I fjor ble det ny norsk rekord på både 100- og 200-meter - på én og samme dag.

25-åringen forbedret senere rekorden på 100 meter med imponerende 11,10 under OL i London. 200-metererrekorden står fremdeles på 23.30.

Sommerfulger i magen

Okparaebo fulgte torsdagen Diamond League-stevne i Roma foran TV-skjermen. Den norske sprintren blir enda mer utålmodig med å komme i gang når hun ser andre friidrettsutøvere i aksjon.

– Man får litt sommerfugler i magen. Jeg har bare lyst til å komme meg ut på banen og konkurrere selv, sier hun, og målene for 2013-sesongen er klare:

– Det er å løpe fortere og å fortsette å utvikle meg. Slår jeg norgesrekordene på 100 og 200 meter er jeg fornøyd. Med gode tider får jeg antageligvis også en bra plassering i VM.

Formtopp i VM

Om det skulle ende uten rekorder i Florø, ser 25-åringen ingen grunn til å deppe. Hun har fortsatt god tid til å jobbe seg frem.

– Det er fortsatt tidlig i sesongen. Det kommer flere løp, og jeg skal være i toppform i Moskva i august, sier 25-åringen.

Da venter nemlig friidretts-VM, som er det store målet for sesongen.

– Jeg har trent mye hardere opp mot sesongstarten enn før, så jeg vet ikke om jeg vil være i like god form så tidlig som tidligere. Jeg satser på en formtopp i VM. Alt annet er steg på veien dit, sier 25-åringen.

Siste nytt

 • Tre strake for Kokslien

  Mikko Kokslien vant tre renn på rad i Colorado i USA i helgens kontinentalcup i kombinert.

  Tre seirer på rad gjør at han også leder kontinentalcupen suverent sammenlagt, melder NTB.

  Holmenkollen skifestival. 10 km. kombinert
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Barcelona har luke

  Barcelona cruiset inn til 4-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruña søndag. Luis Suárez og Paulinho ble begge tomålsscorere for den spanske La Liga-lederen. De leder med seks poeng på Atletico Madrid.

  Luis Suárez
  Foto: Stanley Chou / Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Uttak landslagstroppen til håndball-EM for menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn