Hopp til innhold
Bodø/Glimt etter kampen mot Dinamo Zagreb
Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Europaligaen 2022/23

 • Skjerpa politiberedskap i Bodø

  Politiet ventar at mange PSV-supporterar reiser til Bodø utan billett før torsdagens europaligamøte. Det blir teke høgde for at ikkje alle har «gode intensjonar».

  Det skriv politiet i Nordland.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har pålagt PSV forbod mot å selje billettar til bortekampen mot Bodø/Glimt. Straffa kjem som følgje av supporterbråket i PSVs møte med Arsenal sist torsdag.

  Nederlendarane blei også bøtelagt med 40.000 euro (413.000 kroner). Uefa grunngav bota med at PSV-tilhengjarar skal ha kastet gjenstandar, skapt forstyrringar i folkemengder og gjort øydeleggjande handlingar på kamparenaen.

  Torsdag gjester PSV Aspmyra i Bodø. Det får politiet til å vere på vakt.

  «I forkant av kampen er det venta at bortelagets supporterar vil følge laget sitt til Bodø, trass i at Uefa har nekta PSV å selje billettar til bortekampen mot Bodø/Glimt», skriv politiet.

  «Politiet vil ha økt synleg og ikkje synleg nærvær – både før, under og etter kampen», heiter det i meldinga.

  PSV - Arsenal
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Berg ikkje med i Glimt-troppen

  Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg er ikkje med i kamptroppen mot FC Zürich i europaligakampen torsdag som følgje av ein smell i hovudet mot Kristiansund i helga.

  Berg var heller ikkje med på treninga onsdag. Assistenttrenar Morten Kalvenes opplyste på pressekonferansen same dag at Berg kjende seg litt uvel, men at dei ikkje såg på det som dramatisk.

  – Ingen kommentar, sa Glimt-lege Morten Sørgård til Avisa Nordland på spørsmål om kvifor Berg ikkje er med i troppen.

  Patrick Berg har landet i Bodø
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Betis-fansen laga bråk i Roma

  Det gjekk hardt for seg i Romas gater etter at heimelaget blei slått 2–1 av Real Betis i Europaligaen torsdag. Italienarane rasar mot oppførselen til spanjolane.

  – Søppel overalt, og til og med menn som brukte søylene som urinalar, skriv italienske Il Fatto Quotidiano, ifølge spanske AS.

  Det var rundt 5000 Betis-fans på torget Piazza del Popolo i den italienske hovudstaden torsdag kveld.

  Avisa La Repubblica omtaler torget som «eit teppe av søppel» fredag morgon og skriv at det var fleire av spanjolane som kasta tomme ølflasker på vindauga til ein bar i Trastevere-området.

  I ein video på Twitter kan ein sjå torget fult av søppel, og renovasjonsarbeidarar som ryddar opp etter torsdagens kaos.

  Real Betis-fans i Roma
  Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters
 • Skandalescener i Hareide-tap

  Kampen ble stoppet i andre omgang da Union Berlins tilskuere kastet bluss på banen i europaligakampen mot Åge Hareides Malmö i Sverige. Politiet måtte bryte inn for å skille fansen.

  Lagene kom seg tilbake på banen, og i det 68. minutt scoret Sheraldo Becker og sikret tyskerne seieren. Malmö er sist i gruppe D, med null poeng.

  europaligaen
  Foto: Johan Nilsson/TT / NTB

Siste nytt

 • Granerud med i tetkampen

  Halvor Egner Granerud satte bakkerekord i kvalifiseringen, og fulgte opp med et nytt godt hopp i 1. omgang i Ruka.

  Nordmannen ligger på 5. plass før finaleomgangen etter et svev på 139 meter.

  – Jeg er fornøyd med det jeg gjør, jeg leverer et fint skihopp. Det er en litt tung kul, men jeg får en del meter ut av det, sier Granerud til NRK.

  David Kubacki leder rennet foran gårsdagens vinner Anze Lanisek. De hoppet begge over 145 meter.

  Granerud ble diskvalifisert i gårsdagens renn fordi dressen hadde for mye luftgjennomstrømming. Han fikk sydd en ny dress til dagens renn.

  Jeg hadde ikke noe annet valg. Dressen var dårlig og ulovlig, sier han.

  Verdenscup i nordiske grener i Ruka
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Deschamps sparer spillere i siste puljekamp

  Frankrike-trener Didier Deschamps bekrefter at han vil la noen spillere hvile mot Tunisia i siste puljekamp i VM. Det kan gi dansk hodebry.

  Danmark er avhengige av at det slår Australia, samt at Tunisia ikke vinner over Frankrike for å avansere til åttedelsfinale. Frankrike er sikret videre spill, og det skal godt gjøres om de ikke også vinner gruppen.

  Derfor ønsker Deschamps å spare spillere i kampen onsdag. Han vil likevel ikke avsløre hvem det blir.

  – Ja, men ikke spør meg hvem det blir. Det er en fordel å vinne de to første kampene, sier han, ifølge Ekstra Bladet. (NTB)

  Didier Deschamps og Kylian Mbappé
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Granerud med bakkerekord i Finland

  Halvor Egner Granerud klinket til med bakkerekord under søndagens kvalifiseringsomgang i Ruka. Hoppet var hele 150,5 meter langt, og det har altså ingen klart før ham.

  – En kul måte å starte dagen på, sier Granerud til NRK.

  Gårsdagen ble mislykket for nordmannen, som endte med å bli disket på grunn av for mye luftgjennomstrømming i dressen. Det har han åpenbart lagt bak seg, og i formiddag er det muligheter for å revansjere lørdagens fadese. Da er det nytt storbakkerenn i Ruka.

  – Jeg har fått laget ny dress siden i går. Den er forhåpentligvis bedre.

  Halvor Egner Granerud jubler
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste