Hopp til innhold
Bodø/Glimt etter kampen mot Dinamo Zagreb
Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Europaligaen 2022/23

 • Sørloth matchvinner etter straffebom – Dønnum målscorer da Toulouse skremte Liverpool

  I fjerde runde av Europaligaen gjestet Alexander Sørloth og Villareal Maccabi Haifa i gruppe F. Hjemmelaget tok ledelsen etter 30 minutter da Abdoulaye Seck headet ballen i mål.

  Få minutter senere fikk Alexander Sørloth muligheten til å utligne for Villarreal på straffespark.

  Til nordmannens store fortvilelse reddet Maccabi Haifas keeper, men sisteskansen var for tidlig ute. Villareal fikk nok et forsøk med Manu Trigueros som straffetaker.

  Ny bom! Og det sto 1–0 til pause. På tampen av kampen utlignet Álex Baena. Og like etterpå ble Sørloth den store helten da han satte det avgjørende 2-1-målet.

  Villareal klatrer med det opp til andreplass i gruppa si, mens Maccabi Haifa ligger nederst.

  Toulous tok imot Liverpool i gruppe E.

  Aron Dønnum satte stemningen i den franske byen da han scoret etter en drøy halvtime. Tsimikas sov i timen og nordmannen snappet opp ballen og satte fart mot mål.

  Det franske laget fortsatte å sjokkere engelskmennene i andre omgang. Thijs Dallinga trodde han førte Toulouse til tomålsledelse, men målet ble annullert. Få minutter senere satte samme mann 2-0-målet.

  På klønete vis førte et selvmål av Cristian Cásseres Jr. til nytt liv i kampen. Men i stedet for Liverpool-utligning, økte Toulouse ledelsen til 3–1. Dønnum var involvert i dette angrepet også.

  Men så snudde det på slutten. Med to raske Liverpool-mål, gikk det mot poengdeling. Men dommerteamet ville det annerledes. Jarell Quansahs mål på overtid ble annullert, og Dønnum og co. kunne juble for tre poeng.

  Liverpool troner fortsatt øverst i gruppa med ni poeng, mens Toulouse ligger på andreplass med syv poeng.

  Aron Dønnum
  Foto: Reuters
 • Sørloth matchvinner for Villareal

  Alexsander Sørloth scoret kampens eneste mål da Villareal møtte Stade Rennes i europaligaen torsdag. Måltyven banket inn ledelsen etter 36 minutter, og står nå med fem mål på 10 kamper denne sesongen. Gjestene fikk straffespark like før slutt, men Pepe Reina reddet forsøket fra Martin Terrier. Det spanske laget tapte den første kampen, men står nå med tre poeng i gruppe F. Der spilte Panathinaikos og Maccabi Haifa 0-0.

  Fotball, EM-kvalifisering: Norge - Kypros (3-1)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Forsvarstabbe ødela for Molde: – En kardinalfeil

  Molde fikk det svært tungt fra start da den tyske ligalederen Bayer Leverkusen kom på besøk torsdag kveld.

  Klubben ledet av fotballegenden Xabi Alonso viste raskt nivåforskjellen på lagene, og etter 14 minutter raknet det i Moldes bakre rekker.

  Martin Ellingsen nølte i eget forsvar, og ble straffet av Jeremie Frimpong som fikk tuppet ballen bort til lagkamerat Amine Adli. Han returnerte ballen til Frimpong, som banket ballen sikkert i hjørnet.

  – Det er en kardinalfeil av Molde. Det er en stor feil på dette nivået her, kommenterte NRKs fotballekspert Åge Hareide, med fortid som spiller og trener i Molde.

  – Jeg gjør en fryktelig feil. Det skal ikke skje på dette nivået, sa Ellingsen til Viaplay i pausen.

  Fire minutter senere doblet tyskerne ledelsen, denne gangen på en kontring. Adam Hlozek førte ballen raskt og effektivt oppover i banen, før han slapp den videre til Nathan Tella. Engelskmannen hadde ingen problemer med å overliste Jacob Karlstrøm i Molde-buret.

  Molde reduserte

  Romsdalsklubben virket sjanseløse før pause – etter sidebytte var det et helt annet hjemmelag som viste seg. Men først tre minutter før full tid kom reduseringen.

  Da steg Emil Breivik til værs og styrte ballen i det lengste hjørnet med pannebrasken.

  – Det er fullt fortjent, mente Hareide.

  Men det endte med 1-2-tap for Molde, som står med null poeng etter to kamper i gruppespillet i europaligaen.

  bqrcWLwj2xE
  Foto: NTB
 • Liverpool-seier etter sjansesløseri

  Liverpool tok imot den belgiske serielederen Union St.Gilloise til andre kamp i europaligas gruppespill, og styrte kampen på Anfield. Jürgen Klopp gjorde ni endringer fra laget startet mot Tottenham, men stjernene sløste med sjansene.

  Like før pause fikk de hull på byllen, og Ryan Gravenberch scoret sitt første mål for de røde.

  – Fantastisk, det føles superbra. Det er det beste målet i karrieren min til nå, tror jeg. Det spiller ingen rolle hvordan det kom, et mål er et mål, sier den nederlandske 21-åringen ifølge BBC.

  Gjestene hadde sine muligheter, men det var Diogo Jota som i stedet punkterte til 2-0 på overtid.

  Liverpool står med full pott i gruppe E.

  Ryan Gravenberch
  Foto: Reuters
 • Sevilla møter Roma i Euopaliga-finalen

  Jose Mourinhos Roma er klare for finalen i Europaligaen. Torsdagens bortekamp mot Bayer Leverkusen endte 0-0, og dermed ble det ene målet Roma klarte å sette inn i hjemmeoppgjøret avgjørende.

  Jose Mourinho har en imponerende karriere i de europeiske cupturneringene, med to mesterligatrofeer (Porto 2004 og Inter 2010) og én europaliga-tittel (Manchester United 2017), i tillegg til fjorårets conferenceligatriumf.

  Finalemotstander for italienerne blir spanske Sevilla. Det er klart etter at torsdagens reurkamp gikk til ekstraomganger. Den første kampen endte 1-1. Torsdag ga Dusan Vlahovic Juventus ledelsen etter 65 minutter, mens Suso utlignet til 1-1 i det 71. spilleminutt.

  Fem minutter ut i den første ekstraomgang ble Erik Lamela den store Sevilla-helten da han satte inn det avgjørende målet. Marcos Acuña ble utvist med fem minutter igjen, tilsynelatende fordi han ikke tok et innkast raskt nok, men Sevilla klarte å ri av det italienske presset.

  (NRK/NTB)

  MugmhriOfDM
  Foto: AFP

Siste nytt

 • Sensasjonell norsk pallplass i Amstel Gold Race

  Ingvild Gåskjenn klinket til med en knallsterk tredjeplass i den prestisjetunge Amstel Gold Race i Nederland søndag.

  – Det er hennes desidert største resultat, utbrøt TV 2-kommentator Magnus Drivenes.

  – Hun er på pallen! I alle dager. Det er karrierens beste resultat, uten tvil. Så jeg syner? utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen.

  25-åringen fra Horten leverte en kjempespurt, og ble det den første norske syklisten med pallplass i Amstel Gold Race.

  – Det i seg selv er enormt. Hun var fantastisk sterk, sa Magelssen.

  Gåskjenn kom i mål like bak den nederlandske duoen Lorena Wiebes og Marianne Vos som gjorde opp om seieren.

  Wiebes ledet med noen få meter igjen, men tabbet seg ut ved å juble for tidlig. Da føyk Vos forbi og stjal seieren.

  Det er første gang en norsk syklist har vært på pallen i Amstel Gold Race.

  Norske Ingvild Gåskjenn kom i mål like bak den nederlandske duoen Lorena Wiebes og Marianne Vos som gjorde opp om seieren i Amstel Gold Race. Wiebes ledet med noen få meter igjen, men tabbet seg ut ved å juble for tidlig. Da føyk Vos forbi og stjal seieren.
 • Tre norske pallplasser i verdenscupen i roing

  De norske roerne imponerte stort under sesongåpningen i verdenscupen i italienske Varese søndag.

  I karrierens andre A-finale i dobbeltsculleren, klinket Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik til med andreplass under verdenscupåpningen i italienske Varese.

  Den norske duoen – som er kvalifisert til OL – kom i mål på tiden 6.50,60, og ble kun slått av de nederlandske vinnerne Lisa Scheenaard og Martine Veldhuis med 85 hundredeler.

  Helseth og Rørvik hadde vært i en A-finale i dobbeltsculler tidligere i karrieren. Det var i sveitsiske Luzern i juli i fjor, da de ble nummer seks.

  Lars Benske og Ask Jarl Tjøm leverte også en kjempeprestasjon da de rodde inn til 3.-plass i A-finalen i lettvekt dobbeltsculler. Den norske duoen lå lenge sist, men vartet opp med en ellevill avslutning og klokket inn på 6.13,87.

  Inger Seim Kavlie kunne også si seg godt fornøyd da også hun ble nummer tre i A-finalen i singlesculler. Hun klokket inn på 7.27,82, 8,51 sekunder bak den nederlandske vinneren.

  Jonas Juel og Erik Andre Solbakken rodde inn til 5.-plass i herrenes A-finale i dobbeltsculler med tiden 6.17,12, mens Jan Oscar Helvig og Kristoffer Brun ble nummer tre i B-finalen.

  Lørdag rodde også Maia Lund inn til 2.-plass i sin A-finale i lettvekt singlesculler. (NTB/NRK)

  Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik under verdenscupen i italienske Varese
  Foto: Balint Czucz / Roforbundet
 • Woods gikk karrierens dårligste majorrunde

  Tiger Woods imponerte i de to innledende rundene av The Masters, men lørdag gikk den 48 år gamle golflegenden på en kjempesmell.

  Woods endte runden på 82 slag, noe som er hans dårligste resultat på en runde i en majorturnering.

  – Jeg traff ballen dårlig og puttet dårlig. Jeg hadde ikke noe god oppvarming og det fortsatte sånn hele dagen. Jeg slo ballen på steder der jeg ikke skulle slå den, sier Woods.

  48-åringen har vunnet The Masters hele fem ganger. Det skjedde i 1997, 2001, 2002, 2005 og 2019.

  Før siste dag av 2024-utgaven ligger Woods helt nede på en delt 52.-plass, elleve slag over par.

  Landsmann Scheffler Scottie leder turneringen på sju slag under par. Viktor Hovland klarte ikke cutten. (NTB)

  Tiger Woods
  Foto: Brian Snyder / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal