Bodø/Glimt etter kampen mot Dinamo Zagreb

Europaligaen 2022/23

• Sørloth matchvinner etter straffebom – Dønnum målscorer da Toulouse skremte Liverpool

I fjerde runde av Europaligaen gjestet Alexander Sørloth og Villareal Maccabi Haifa i gruppe F. Hjemmelaget tok ledelsen etter 30 minutter da Abdoulaye Seck headet ballen i mål.

Få minutter senere fikk Alexander Sørloth muligheten til å utligne for Villarreal på straffespark.

Til nordmannens store fortvilelse reddet Maccabi Haifas keeper, men sisteskansen var for tidlig ute. Villareal fikk nok et forsøk med Manu Trigueros som straffetaker.

Ny bom! Og det sto 1–0 til pause. På tampen av kampen utlignet Álex Baena. Og like etterpå ble Sørloth den store helten da han satte det avgjørende 2-1-målet.

Villareal klatrer med det opp til andreplass i gruppa si, mens Maccabi Haifa ligger nederst.

Toulous tok imot Liverpool i gruppe E.

Aron Dønnum satte stemningen i den franske byen da han scoret etter en drøy halvtime. Tsimikas sov i timen og nordmannen snappet opp ballen og satte fart mot mål.

Det franske laget fortsatte å sjokkere engelskmennene i andre omgang. Thijs Dallinga trodde han førte Toulouse til tomålsledelse, men målet ble annullert. Få minutter senere satte samme mann 2-0-målet.

På klønete vis førte et selvmål av Cristian Cásseres Jr. til nytt liv i kampen. Men i stedet for Liverpool-utligning, økte Toulouse ledelsen til 3–1. Dønnum var involvert i dette angrepet også.

Men så snudde det på slutten. Med to raske Liverpool-mål, gikk det mot poengdeling. Men dommerteamet ville det annerledes. Jarell Quansahs mål på overtid ble annullert, og Dønnum og co. kunne juble for tre poeng.

Liverpool troner fortsatt øverst i gruppa med ni poeng, mens Toulouse ligger på andreplass med syv poeng.

Aron Dønnum
  • Sørloth matchvinner for Villareal

Alexsander Sørloth scoret kampens eneste mål da Villareal møtte Stade Rennes i europaligaen torsdag. Måltyven banket inn ledelsen etter 36 minutter, og står nå med fem mål på 10 kamper denne sesongen. Gjestene fikk straffespark like før slutt, men Pepe Reina reddet forsøket fra Martin Terrier. Det spanske laget tapte den første kampen, men står nå med tre poeng i gruppe F. Der spilte Panathinaikos og Maccabi Haifa 0-0.

Fotball, EM-kvalifisering: Norge - Kypros (3-1)
  • Forsvarstabbe ødela for Molde: – En kardinalfeil

Molde fikk det svært tungt fra start da den tyske ligalederen Bayer Leverkusen kom på besøk torsdag kveld.

Klubben ledet av fotballegenden Xabi Alonso viste raskt nivåforskjellen på lagene, og etter 14 minutter raknet det i Moldes bakre rekker.

Martin Ellingsen nølte i eget forsvar, og ble straffet av Jeremie Frimpong som fikk tuppet ballen bort til lagkamerat Amine Adli. Han returnerte ballen til Frimpong, som banket ballen sikkert i hjørnet.

– Det er en kardinalfeil av Molde. Det er en stor feil på dette nivået her, kommenterte NRKs fotballekspert Åge Hareide, med fortid som spiller og trener i Molde.

– Jeg gjør en fryktelig feil. Det skal ikke skje på dette nivået, sa Ellingsen til Viaplay i pausen.

Fire minutter senere doblet tyskerne ledelsen, denne gangen på en kontring. Adam Hlozek førte ballen raskt og effektivt oppover i banen, før han slapp den videre til Nathan Tella. Engelskmannen hadde ingen problemer med å overliste Jacob Karlstrøm i Molde-buret.

Molde reduserte

Romsdalsklubben virket sjanseløse før pause – etter sidebytte var det et helt annet hjemmelag som viste seg. Men først tre minutter før full tid kom reduseringen.

Da steg Emil Breivik til værs og styrte ballen i det lengste hjørnet med pannebrasken.

– Det er fullt fortjent, mente Hareide.

Men det endte med 1-2-tap for Molde, som står med null poeng etter to kamper i gruppespillet i europaligaen.

bqrcWLwj2xE
  • Liverpool-seier etter sjansesløseri

Liverpool tok imot den belgiske serielederen Union St.Gilloise til andre kamp i europaligas gruppespill, og styrte kampen på Anfield. Jürgen Klopp gjorde ni endringer fra laget startet mot Tottenham, men stjernene sløste med sjansene.

Like før pause fikk de hull på byllen, og Ryan Gravenberch scoret sitt første mål for de røde.

– Fantastisk, det føles superbra. Det er det beste målet i karrieren min til nå, tror jeg. Det spiller ingen rolle hvordan det kom, et mål er et mål, sier den nederlandske 21-åringen ifølge BBC.

Gjestene hadde sine muligheter, men det var Diogo Jota som i stedet punkterte til 2-0 på overtid.

Liverpool står med full pott i gruppe E.

Ryan Gravenberch
  • Sevilla møter Roma i Euopaliga-finalen

Jose Mourinhos Roma er klare for finalen i Europaligaen. Torsdagens bortekamp mot Bayer Leverkusen endte 0-0, og dermed ble det ene målet Roma klarte å sette inn i hjemmeoppgjøret avgjørende.

Jose Mourinho har en imponerende karriere i de europeiske cupturneringene, med to mesterligatrofeer (Porto 2004 og Inter 2010) og én europaliga-tittel (Manchester United 2017), i tillegg til fjorårets conferenceligatriumf.

Finalemotstander for italienerne blir spanske Sevilla. Det er klart etter at torsdagens reurkamp gikk til ekstraomganger. Den første kampen endte 1-1. Torsdag ga Dusan Vlahovic Juventus ledelsen etter 65 minutter, mens Suso utlignet til 1-1 i det 71. spilleminutt.

Fem minutter ut i den første ekstraomgang ble Erik Lamela den store Sevilla-helten da han satte inn det avgjørende målet. Marcos Acuña ble utvist med fem minutter igjen, tilsynelatende fordi han ikke tok et innkast raskt nok, men Sevilla klarte å ri av det italienske presset.

(NRK/NTB)

MugmhriOfDM

• Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
  • Vålerenga utlignet NM-finalen mot Storhamar – hat trick fra Karterud

Jørgen Karterud ble nøkkelmann med tre mål da Vålerenga snudde til 5-2-seier over Storhamar i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey.

– Det er helt magisk. Man går rundt med frysninger hele matchen egentlig. Nei, det er helt magisk, spesielt som Vålerenga-gutt, sier Karterud til TV 2.

Onsdagens resultat på et fullsatt Jordal betyr at det står 1-1 sammenlagt i en serie som spilles i best av sju oppgjør.

Storhamar tok ledelsen ved Marcus Bryhnisveen etter drøyt ti minutter, men 70 sekunder senere var lagene like langt etter Karteruds første scoring for kvelden.

Karteruds andre mål sendte Vålerenga i føringen etter halvspilt midtperiode, og Alex Dostie økte til 3-1 kun 38 sekunder senere.

På benken tok Storhamar-trener Petter Thoresen grep umiddelbart. I timeouten skjelte han ut spillerne sine, og i pausen avslørte kaptein Patrick Thoresen at faren med rette hadde stemplet dem som «jævlig diva» og «ræva».

– Dette var dårlig, enkelt og greit. Det ser ut som vi er veldig høye på oss selv og er ekstremt fornøyde med kampen vi gjorde sist, sa Storhamar-veteranen til TV 2 før sluttperioden.

Dostie la på til 4-1 kort tid etter den siste pausen, mens Tommy Hjelm tente et lite Storhamar-håp med en kjapp redusering.

Nærmere kom ikke gjestene, og i stedet fullførte Karterud hat tricket i sluttsekundene.

Den første finalekampen vant Storhamar 5-1. Lagene møtes igjen på Hamar fredag.

Storhamar tok sist NM-pokalen i 2018, mens Vålerenga tok klubbens siste av 26 i 2009. (NTB)

Jørgen Karterud jubler for mål i 2. NM-finale mot Storhamar
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.