NRK Meny
Normal

Etter 206 mållause minutt losna det for vertsnasjonen

Etter to 0–0 kampar i OL-turneringa kom endeleg den første sigeren for Brasil, med 4–0 mot Danmark.

Rio Olympics Soccer Men

GRATULERAR: Garbriel Barbosa scora to mål og hadde ein målgjevande. Her får han ein velfortent klem av kaptein og stjernespelar Neymar.

Foto: Leo Correa / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
 • Les alle høgdepunkta frå OL-natta, litt lengre nede i artikkelen.

0–0 mot Sør-Afrika, 0–0 mot Irak. Langt under forventningane til folket, som svarte med å pipe laget av bana etter sistnemnde kamp.

Men mot Danmark leverte dei sambafotballen som ein heil nasjon forventar av dei. I hovudrolla, to 19-åringar med namn Gabriel.

For først etter 26 minutt var det Gabriel Barbosa som kriga inn 1–0 i feltet, før han fann Gabriel Jesus med eit innlegg fem minutt før pause, som dobla leiinga til 2–0. Fem minutt etter kvilen sørga Luan for 3–0, før Gabriel Barbosa scora 4–0, ti minutt før slutt.

Brasil er med det vidare til kvartfinalen, der dei møter Colombia. Danmark kom seg også vidare og møter Nigeria. Sverige tapte 1–0 for Japan og er med det slått ut i gruppespelet.

OLYMPICS-RIO-SOCCER-M

ENDELEG: Dette har den brasilianske fotballfansen venta på i over 200 minutt, scoringar frå laget deira.

Foto: FERNANDO DONASCI / Reuters

Heldt pusten

Men det var ikkje berre gode nyheiter for Brasil. Med 20 minutt att på kampuret fekk Neymar ein stygg overtråkk og vart liggande og vri seg i smerter.

Heldigvis kom han seg på beina att, men mange på tribunen hadde sikkert kvartfinalen frå VM i 2014 friskt i minne, då stjerna måtte ut med skade og ikkje kunne spela meir i meisterskapen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters
 • Bekreftet: Får OL-bronsen lørdag

  Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten mottar sine bronsemedaljer lørdag, bekrefter IOC. Det er første gang noensinne at en medaljeseremoni blir arrangert for andre gang. Det skjer etter at russiske Aleksandr Krusjelnitskij ble tatt i doping. – Vi kunne ikke takke nei da IOC inviterte oss ned, sier Nedregotten til NRK.

  Magnus nedregotten og Kristin skaslien
  Foto: HENRIK MYHR NIELSEN / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter 1000 m menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting stafett menn og skøyter 1000 m
OL i Pyeongchang: Ishockey, semifinale
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin