NRK Meny
Normal

Etter 206 mållause minutt losna det for vertsnasjonen

Etter to 0–0 kampar i OL-turneringa kom endeleg den første sigeren for Brasil, med 4–0 mot Danmark.

Rio Olympics Soccer Men

GRATULERAR: Garbriel Barbosa scora to mål og hadde ein målgjevande. Her får han ein velfortent klem av kaptein og stjernespelar Neymar.

Foto: Leo Correa / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
 • Les alle høgdepunkta frå OL-natta, litt lengre nede i artikkelen.

0–0 mot Sør-Afrika, 0–0 mot Irak. Langt under forventningane til folket, som svarte med å pipe laget av bana etter sistnemnde kamp.

Men mot Danmark leverte dei sambafotballen som ein heil nasjon forventar av dei. I hovudrolla, to 19-åringar med namn Gabriel.

For først etter 26 minutt var det Gabriel Barbosa som kriga inn 1–0 i feltet, før han fann Gabriel Jesus med eit innlegg fem minutt før pause, som dobla leiinga til 2–0. Fem minutt etter kvilen sørga Luan for 3–0, før Gabriel Barbosa scora 4–0, ti minutt før slutt.

Brasil er med det vidare til kvartfinalen, der dei møter Colombia. Danmark kom seg også vidare og møter Nigeria. Sverige tapte 1–0 for Japan og er med det slått ut i gruppespelet.

OLYMPICS-RIO-SOCCER-M

ENDELEG: Dette har den brasilianske fotballfansen venta på i over 200 minutt, scoringar frå laget deira.

Foto: FERNANDO DONASCI / Reuters

Heldt pusten

Men det var ikkje berre gode nyheiter for Brasil. Med 20 minutt att på kampuret fekk Neymar ein stygg overtråkk og vart liggande og vri seg i smerter.

Heldigvis kom han seg på beina att, men mange på tribunen hadde sikkert kvartfinalen frå VM i 2014 friskt i minne, då stjerna måtte ut med skade og ikkje kunne spela meir i meisterskapen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal