Hopp til innhold

Sjokkbeskjeden: Neymar ferdig i VM

FORTALEZA (NRK.no): Neymar har spilt sin siste kamp i VM etter å ha pådratt seg et brudd i ryggen.

Neymar bæres ut på båre av to fire menn

Her blir Neymar fraktet ut på båre. Skaden og Thiago Silvas suspensjon skaper bekymring blant brasilianerne.

Laster innhold, vennligst vent..
david luiz

David Luiz jubler som en gal etter at han banket inn et vakkert frisparkmål.

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

Et kremmerhus fra David Luiz sendte Brasil til semfinalen, men etter kampslutt snakket likevel «alle» om skaden til Neymar.

Hjemmeyndlingen fikk et kne i ryggen, og like etter klokken 01.30 bekreftet landslagslegen at det dreier seg om et brudd i en ryggvirvel.

Dermed er Neymar ferdigspilt i VM.

Barcelona-stjernen har båret nasjonens forventningspress på sine unge skuldre helt fra åpningskampen. Og ikke bare har han taklet det, 22-åringen har vært helt avgjørende for Brasils angrepsspill.

Nå må vertsnasjonen klare seg uten sin beste spiller i semifinalen mot Tyskland. I tillegg er kapteinen Thiago Silva suspendert.

Stoppershow

Kvelden åpnet imidlertid forrykende for Brasil. Thiago Silva ga vertsnasjonen en tidlig ledelse, før David Luiz leverte en av VMs flotteste scoringer så langt, da han banket et frispark fra rundt 30 meter i vinkelen.

Ti minutter før slutt fikk Colombia straffe og VMs toppscorer, James Rodriguez, pyntet på resultatet. Straffescoringen var 22-åringens sjette mål i VM.

Se alle scoringene nederst i saken!

Semifinale uten kapteinen og Neymar

I andre omgang pådro Thiago Silva seg et gult kort da han gikk i veien for David Ospina i Colombia-målet. Keeperen skulle sette i gang spillet, men i stedet for å sparke ut ballen, sparket han til Silva som gikk foran ballen. Kapteinen fikk gult kort og må stå over semifinalen.

Midtstoppermakker David Luiz lar seg ikke bekymre.

– Dante og Henrique er klare for å spille. De er klare for dette mesterskapet. Ja, vi kommer til å savne kapteinen, men vi har gode folk til å erstatte ham, sa Luiz på pressekonferansen.

Brasil-trener Luis Felipe Scolari sa at han var lei av at motstanderne bruker alle virkemidler for å stoppe Neymar. Det var før han visste at brasilianeren er ute av VM.

Tidlig ledelse for Brasil

Brazil Soccer WCup Brazil Colombia

Thiago Silva får gult kort og må stå over semifinalen mot Tyskland.

Foto: Andre Penner / Ap

Bare seks minutter var gått da kaptein Thiago Silva sendte Brasil i ledelsen. Midtstopperen snek seg inn på bakerste stolpe på en Brasil-corner og satt ballen i nettet med kneet.

Da corneren ble slått mot Silva, var hele stadion blikkstille i ett hundredelssekund. Alle så gigantsjansen komme, og da Silva kriget seg frem, ble forventningen brutt av vanvittig jubel.

Folk glemte at de hadde noe i hendene, hoppet og spratt rundt, før mange snudde seg for å oppildne andre.

Annullert Colombia-scoring

Selv om lagene fortsatte å presse på mot hvert sitt forsvar, kom de aldri til de helt store sjansene.

David Ospina plukket enkelt et Brasil-frispark som ble slått inn i feltet og i det han skulle sette i gang spillet gikk Thiago Silva i veien. Kapteinen ble belønnet med gult kort og må stå over finalen.

Minutter senere var det Colombias kaptein som kom i fokus. Etter et Colombia-frispark ble det mye krangling om ballen i Brasils sekstenmeter før Mario Yepes fikk banket ballen i mål. Men dommer hadde allerede blåst for offside, og de colombianske supporterne som var i gang med å feire sank sammen av fortvilelse.

Rodriguez scoret sitt sjette VM-mål

James Rodriguez er allerede tidenes VM-toppscorer for Colombia. I årets VM er han også toppscorer og mot Brasil satte 22-åringen sitt sjette VM-mål.

Carlos Bacca ble felt av Julio Cesar i feltet og det var aldri tvil om at det var straffe. Unge Rodriguez stilte seg opp og satt straffen sikkert i mål. Dermed var det klart for et voldsomt Colombia-trykk de siste ti minuttene.

Viljen var stor, men Colombia klarte aldri å sette inn utligningen. I stedet er Brasil klar for semifinale mot Tyskland. Vertsnasjonen kan fortsatt klare å innfri de enorme forventningene knyttet til laget i VM på hjemmebane.

Se alle scoringene her:

Drømmeåpning for Brasil

Her sender Thiago Silva Brasil i føringen.

Luiz scorer på frispark

David Luiz øker Brasils ledelse med et vakkert frispark fra langt hold.

Colombia scorer på straffe

Her setter James Rodriguez sitt sjette VM-mål.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Stavkongen Duplantis satte verdensrekord: – Beklager skrikingen

    Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord da han svingte seg over 6,24 meter i Diamond League-stevnet i kinesiske Xiamen.

    Han tok verdensrekordhøyden på første forsøk etter å ha løftet lista fra seks meter i foregående hopp.

    Da verdensrekorden var et faktum, tok det helt av i NRK-boksen.

    – Hvor høyt er det her? Beklager hvis jeg skrek. Vi ble bare så sjokkerte her, utbrøt NRK-kommentator Christina Vukicevic Demidov.

    Det er åttende gang at Duplantis setter verdensrekord i stav. Alt tyder på at det kommer nye rekordhopp denne sesongen. Målinger viste at lørdagens hopp ville vært nok til å svinge seg over 6,29.

    – Han er så spinnvill, sa NRK-kommentator Jann Post etter hoppet.

    Den neste drømmegrensen for svensken blir 6,30.

    Duplantis gikk naturligvis til topps i stevnet som er det første i Diamond League-sesongen.

    (NRK / NTB)

    Duplantis
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Skarverennet stoppet av uvær – politiet måtte hente ut tre løpere

    Det tradisjonsrike Skarverennet i langrenn måtte stanses på kort varsel lørdag som følge av dårlig vær, melder Hallingdølen.

    Sterk vind skapte problemer for arrangørene av rennet lørdag. Den tok seg opp, og etter hvert måtte arrangørene si stopp.

    – Det er for dårlig sikt. Det blir dessverre ikke mer skirenn. Løperne ser ikke fra stikke til stikke, var beskjeden fra Finse ifølge Hallingdølen.

    Målgang er på Ustaoset.

    Løpere som ikke hadde kommet seg ut i løypa, ble vist tilbake til togvognene for retur til Ustaoset.

    Politiet skriver lørdag formiddag at de måtte bistå i forbindelse med uværet.

    – Politiet har bistått med å hente ut tre langrennsløpere utenfor løypa. De tre kom utenfor skisporene ved tett tåke. Dette i forbindelse med Skarverennet. De er ivaretatt av helse og er ved god behold, skriver politiet.

    På startstreken sto blant annet Therese Johaug, som for for en måned siden slo knockout på langrennseliten under 30-kilometeren i NM.

    Johaug har vunnet Skarverennet en rekke ganger, men denne gangen får hverken hun eller andre gå rennet.

    «Som for 50 år siden, blir rennet stoppa og konkurransen avlyst», skriver lokalavisen.

    (NTB / NRK)

  • Medier: 23 kinesiske svømmere fikk delta i OL tross positive dopingprøver

    23 kinesiske svømmere skal ha fått grønt lys til å konkurrere under OL i Tokyo til tross for at de testet positivt for doping. Konklusjonen var at testene var forurensede.

    Det er skriver blant annet Daily Telegraph, New York Times og ARD.

    De aktuelle svømmerne testet positivt for det forbudte stoffet trimetazidin.

    Prøvene med hjertemedisinen ble avgitt under en treningsleir som ble gjennomført noen måneder før starten av Tokyo-lekene i 2021. Mesterskapet ble som kjent utsatt ett år som følge av covidpandemien.

    Kinesiske antidopingmyndigheter konkluderte innledningsvis med at dopingtestene inneholdt avvikende analytiske funn (AAF), men frikjente senere svømmerne for straff etter at undersøkelser viste at testene var utsatt for såkalt kontaminering.

    De kinesiske svømmerne med 30 medlemmer vant seks medaljer i Tokyo, inkludert tre gull.

    Daily Telegraph skriver at Verdens antidopingbyrå (Wada) og Det internasjonale svømmeforbundet ble varslet om de positive prøvene, men at også de stilte seg bak konklusjonen om at de positive testresultatene var forårsaket av forurensing.

    (NTB)

    Winter Olympics Salt Lake City
    Foto: Rick Bowmer / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal