NRK Meny
Normal

Sjokkbeskjeden: Neymar ferdig i VM

FORTALEZA (NRK.no): Neymar har spilt sin siste kamp i VM etter å ha pådratt seg et brudd i ryggen.

Neymar bæres ut på båre av to fire menn

Her blir Neymar fraktet ut på båre. Skaden og Thiago Silvas suspensjon skaper bekymring blant brasilianerne.

Laster innhold, vennligst vent..
david luiz

David Luiz jubler som en gal etter at han banket inn et vakkert frisparkmål.

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

Et kremmerhus fra David Luiz sendte Brasil til semfinalen, men etter kampslutt snakket likevel «alle» om skaden til Neymar.

Hjemmeyndlingen fikk et kne i ryggen, og like etter klokken 01.30 bekreftet landslagslegen at det dreier seg om et brudd i en ryggvirvel.

Dermed er Neymar ferdigspilt i VM.

Barcelona-stjernen har båret nasjonens forventningspress på sine unge skuldre helt fra åpningskampen. Og ikke bare har han taklet det, 22-åringen har vært helt avgjørende for Brasils angrepsspill.

Nå må vertsnasjonen klare seg uten sin beste spiller i semifinalen mot Tyskland. I tillegg er kapteinen Thiago Silva suspendert.

Stoppershow

Kvelden åpnet imidlertid forrykende for Brasil. Thiago Silva ga vertsnasjonen en tidlig ledelse, før David Luiz leverte en av VMs flotteste scoringer så langt, da han banket et frispark fra rundt 30 meter i vinkelen.

Ti minutter før slutt fikk Colombia straffe og VMs toppscorer, James Rodriguez, pyntet på resultatet. Straffescoringen var 22-åringens sjette mål i VM.

Se alle scoringene nederst i saken!

Semifinale uten kapteinen og Neymar

I andre omgang pådro Thiago Silva seg et gult kort da han gikk i veien for David Ospina i Colombia-målet. Keeperen skulle sette i gang spillet, men i stedet for å sparke ut ballen, sparket han til Silva som gikk foran ballen. Kapteinen fikk gult kort og må stå over semifinalen.

Midtstoppermakker David Luiz lar seg ikke bekymre.

– Dante og Henrique er klare for å spille. De er klare for dette mesterskapet. Ja, vi kommer til å savne kapteinen, men vi har gode folk til å erstatte ham, sa Luiz på pressekonferansen.

Brasil-trener Luis Felipe Scolari sa at han var lei av at motstanderne bruker alle virkemidler for å stoppe Neymar. Det var før han visste at brasilianeren er ute av VM.

Tidlig ledelse for Brasil

Brazil Soccer WCup Brazil Colombia

Thiago Silva får gult kort og må stå over semifinalen mot Tyskland.

Foto: Andre Penner / Ap

Bare seks minutter var gått da kaptein Thiago Silva sendte Brasil i ledelsen. Midtstopperen snek seg inn på bakerste stolpe på en Brasil-corner og satt ballen i nettet med kneet.

Da corneren ble slått mot Silva, var hele stadion blikkstille i ett hundredelssekund. Alle så gigantsjansen komme, og da Silva kriget seg frem, ble forventningen brutt av vanvittig jubel.

Folk glemte at de hadde noe i hendene, hoppet og spratt rundt, før mange snudde seg for å oppildne andre.

Annullert Colombia-scoring

Selv om lagene fortsatte å presse på mot hvert sitt forsvar, kom de aldri til de helt store sjansene.

David Ospina plukket enkelt et Brasil-frispark som ble slått inn i feltet og i det han skulle sette i gang spillet gikk Thiago Silva i veien. Kapteinen ble belønnet med gult kort og må stå over finalen.

Minutter senere var det Colombias kaptein som kom i fokus. Etter et Colombia-frispark ble det mye krangling om ballen i Brasils sekstenmeter før Mario Yepes fikk banket ballen i mål. Men dommer hadde allerede blåst for offside, og de colombianske supporterne som var i gang med å feire sank sammen av fortvilelse.

Rodriguez scoret sitt sjette VM-mål

James Rodriguez er allerede tidenes VM-toppscorer for Colombia. I årets VM er han også toppscorer og mot Brasil satte 22-åringen sitt sjette VM-mål.

Carlos Bacca ble felt av Julio Cesar i feltet og det var aldri tvil om at det var straffe. Unge Rodriguez stilte seg opp og satt straffen sikkert i mål. Dermed var det klart for et voldsomt Colombia-trykk de siste ti minuttene.

Viljen var stor, men Colombia klarte aldri å sette inn utligningen. I stedet er Brasil klar for semifinale mot Tyskland. Vertsnasjonen kan fortsatt klare å innfri de enorme forventningene knyttet til laget i VM på hjemmebane.

Se alle scoringene her:

Drømmeåpning for Brasil

Her sender Thiago Silva Brasil i føringen.

Luiz scorer på frispark

David Luiz øker Brasils ledelse med et vakkert frispark fra langt hold.

Colombia scorer på straffe

Her setter James Rodriguez sitt sjette VM-mål.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Minde klar for Wolfsburg

  Den norske fotballprofilen Kristine Minde blir lagvenninne med Caroline Graham Hansen i tyske Wolfsburg fra neste sesong. Tirsdag bekreftet den tyske storklubben signeringen. Minde opplyste selv i forrige uke at hun forlater svenske Linköping.

  Kampen Norge - Belgia under EM fotball kvinner.
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre FIFA-toppar utestengde

  FIFAs etiske komité utestengjer Richard Lai frå Guam, Julio Rocha frå Nicaragua og Rafael Esquivel frå Venezuela for livstid. Dei tre FIFA-toppane har sagt seg skuldig i korrupsjon under rettssaka som pågår i New York.

  Julio Rocha og Sepp Blatter
  Foto: Esteban Felix / Ap
 • Ny curling-siger i EM

  Norge går frå siger til siger i curling-EM i Sveits. I føremiddag slo Thomas Ulsruds lag Austerrike 7-4 og tok sin femte siger på seks kampar. Det held til delt andreplass saman med Sverige.

  Seinare i dag skal Norge møte Skottland, som tapte 5-4 for Sverige i dag tidleg.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn