NRK Meny
Normal

Neymar skuffer - fansen roper på Marta

OL på hjemmebane skulle være en revansj etter et mislykket VM for Brasil-stjernen Neymar (24). I stedet har det så langt blitt en stor nedtur, og fansen vender seg mot ham.

APTOPIX Rio Olympics Soccer Men

NEDTUR: Neymar viser sin fortvilelse under 0-0 kampen mot Irak natt til mandag.

Foto: Eraldo Peres / Ap

Brasil har skuffet stort til nå i OL. Laget har ikke scoret et eneste mål på uavgjortkampene mot Sør-Afrika og Irak.

Rio Olympics Soccer Women

HELT: Marta har fansen med seg. Her feirer hun en av to scoringer for Brasil mot Sverige under OL.

Foto: Leo Correa / Ap

Etter møtet mot sistnevnte ble laget, og til og med landets store fotballhelt, Neymar, pepet ut av sine egne fans - og det på hjemmebane. I stedet valgte de å heie frem Irak. I tillegg ropte tilskuerne på Marta, kvinnelandslagets ubestridte ener. Ropene var rettet mot Barcelona-spilleren.

– Vi må be om unnskyldning til fansen, og til folket i Brasil. Vi spilte ikke vår beste fotball. Vi føler vi frustrerer fansen, innrømmet landslagssjef Rogério Micale etter 0-0 kampen mot Irak, skriver CNN.

Kapteinen Neymar selv gikk rett forbi presset, med hodet senket.

Skjebnekamp mot Danmark

Også under VM for to år siden var forventningene til vertsnasjonen høye, men en fjerdeplass var ikke nok. For Neymars del var mesterskapet over i kvartfinalen, da han ble båret av banen med en ryggskade.

Nå skulle det bli så mye bedre. Brasils unge lag uttalte at de går for landets første OL-gull i fotball. Neymar sa han drømte om å score seiersmålet. Veien dit ser nå lang ut.

I natt spiller de skjebnekamp mot Danmark, som leder gruppe A med fire poeng.

Hvis ikke Brasil tar poeng, og enten Irak eller Sør-Afrika vinner siste kamp, ryker de ut av OL. Og allerede på forhånd er Brasil-fansen i ferd med å miste tålmodigheten med sine egne.

Heller Marta

Et bilde på den svekkede støtten Neymar har i Brasil, har spredd seg i media de siste dagene. En liten gutt har strøket ut navnet til 24-åringen og i stedet skrevet Marta under. Kvinnelandslaget er allerede klare for kvartfinale, etter å ha vunnet sin gruppe.

Laster Twitter-innhold

– De er de beste. Hun fortjener denne trøya mer enn Neymar gjør, sier han i en video på Twitter.

Han er ikke alene om å mene det, for publikum roper «Marta er bedre enn Neymar» når både herrene og kvinnene spiller. Marta svarer som vanlig diplomatisk på den stadige sammenligningen.

– Vi heier på dem og de heier på oss. Neymar er den beste spilleren landet har. Han er fantastisk, uttalte hun tidligere i OL.

Likevel spekuleres det nå i om Neymar vil gjøre som argentinske Lionel Messi, og gi seg på landslaget.

– Hvis vi ikke respekterer spillerne våre, vil de ikke ønske å spille for oss. Neymar vil være en del av ladslaget og han tatt ansvaret, men i en alder av 24 forventer folk så mye av ham, sier Micale, ifølge Reuters.

OLYMPICS-RIO-SOCCER-M

MÅ LEVERE: Neymar har hatt liten grunn til å smile så langt under OL på hjemmebane.

Foto: UESLEI MARCELINO / Reuters

Siste nytt

 • Kokslien sikret kongepokalen

  Mikko Kokslien fulgte opp lørdagens NM-seier i kombinert da han utmanøvrerte Jørgen Graabak på nytt på søndagens 10 kilometer. Seieren ga også kongepokal. Dette var hans femte NM-tittel.

  NM kombinert
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Eckhoff dropper fellesstarten

  Tiril Eckhoff står over søndagens fellesstart i skiskyting på Sjusjøen. – Hun sparer seg til verdenscupåpningen fordi hun har vært syk i oppladningen til sesongen, og fikk ikke deltatt på den siste samlinga i Trysil, sier idrettssjef Per Arne Botnan.

  Tiril Eckhoff blir filmet av NRK
  Foto: Anders Rove Bentsen / NRK
 • Northug har friskmeldt seg

  Petter Northug har friskmeldt seg selv og er tilbake i lett trening, opplyser trener Stig Rune Kveen til NRK. – Petter føler seg muskulært og kroppslig klar for skirenn, sier Kveen. Det er uklart om Northug blir tatt ut til verdenscuprennene i Ruka.

  Northug
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
Langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup skøyter: 5000 m kvinner
V-cup skøyter
Vinterstudio
Vinterstudio
Sesongstart skiskyting: Fellesstart menn
Sesongstart skiskyting: Fellesstart menn
Sesongstart skiskyting: fellesstart menn
V-cup skøyter: 10 000 m menn