Hopp til innhold

Neymar skuffer - fansen roper på Marta

OL på hjemmebane skulle være en revansj etter et mislykket VM for Brasil-stjernen Neymar (24). I stedet har det så langt blitt en stor nedtur, og fansen vender seg mot ham.

APTOPIX Rio Olympics Soccer Men

NEDTUR: Neymar viser sin fortvilelse under 0-0 kampen mot Irak natt til mandag.

Foto: Eraldo Peres / Ap

Brasil har skuffet stort til nå i OL. Laget har ikke scoret et eneste mål på uavgjortkampene mot Sør-Afrika og Irak.

Rio Olympics Soccer Women

HELT: Marta har fansen med seg. Her feirer hun en av to scoringer for Brasil mot Sverige under OL.

Foto: Leo Correa / Ap

Etter møtet mot sistnevnte ble laget, og til og med landets store fotballhelt, Neymar, pepet ut av sine egne fans - og det på hjemmebane. I stedet valgte de å heie frem Irak. I tillegg ropte tilskuerne på Marta, kvinnelandslagets ubestridte ener. Ropene var rettet mot Barcelona-spilleren.

– Vi må be om unnskyldning til fansen, og til folket i Brasil. Vi spilte ikke vår beste fotball. Vi føler vi frustrerer fansen, innrømmet landslagssjef Rogério Micale etter 0-0 kampen mot Irak, skriver CNN.

Kapteinen Neymar selv gikk rett forbi presset, med hodet senket.

Skjebnekamp mot Danmark

Også under VM for to år siden var forventningene til vertsnasjonen høye, men en fjerdeplass var ikke nok. For Neymars del var mesterskapet over i kvartfinalen, da han ble båret av banen med en ryggskade.

Nå skulle det bli så mye bedre. Brasils unge lag uttalte at de går for landets første OL-gull i fotball. Neymar sa han drømte om å score seiersmålet. Veien dit ser nå lang ut.

I natt spiller de skjebnekamp mot Danmark, som leder gruppe A med fire poeng.

Hvis ikke Brasil tar poeng, og enten Irak eller Sør-Afrika vinner siste kamp, ryker de ut av OL. Og allerede på forhånd er Brasil-fansen i ferd med å miste tålmodigheten med sine egne.

Heller Marta

Et bilde på den svekkede støtten Neymar har i Brasil, har spredd seg i media de siste dagene. En liten gutt har strøket ut navnet til 24-åringen og i stedet skrevet Marta under. Kvinnelandslaget er allerede klare for kvartfinale, etter å ha vunnet sin gruppe.

Laster Twitter-innhold

– De er de beste. Hun fortjener denne trøya mer enn Neymar gjør, sier han i en video på Twitter.

Han er ikke alene om å mene det, for publikum roper «Marta er bedre enn Neymar» når både herrene og kvinnene spiller. Marta svarer som vanlig diplomatisk på den stadige sammenligningen.

– Vi heier på dem og de heier på oss. Neymar er den beste spilleren landet har. Han er fantastisk, uttalte hun tidligere i OL.

Likevel spekuleres det nå i om Neymar vil gjøre som argentinske Lionel Messi, og gi seg på landslaget.

– Hvis vi ikke respekterer spillerne våre, vil de ikke ønske å spille for oss. Neymar vil være en del av ladslaget og han tatt ansvaret, men i en alder av 24 forventer folk så mye av ham, sier Micale, ifølge Reuters.

OLYMPICS-RIO-SOCCER-M

MÅ LEVERE: Neymar har hatt liten grunn til å smile så langt under OL på hjemmebane.

Foto: UESLEI MARCELINO / Reuters

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal