NRK Meny
Normal

Neymar skuffer - fansen roper på Marta

OL på hjemmebane skulle være en revansj etter et mislykket VM for Brasil-stjernen Neymar (24). I stedet har det så langt blitt en stor nedtur, og fansen vender seg mot ham.

APTOPIX Rio Olympics Soccer Men

NEDTUR: Neymar viser sin fortvilelse under 0-0 kampen mot Irak natt til mandag.

Foto: Eraldo Peres / Ap

Brasil har skuffet stort til nå i OL. Laget har ikke scoret et eneste mål på uavgjortkampene mot Sør-Afrika og Irak.

Rio Olympics Soccer Women

HELT: Marta har fansen med seg. Her feirer hun en av to scoringer for Brasil mot Sverige under OL.

Foto: Leo Correa / Ap

Etter møtet mot sistnevnte ble laget, og til og med landets store fotballhelt, Neymar, pepet ut av sine egne fans - og det på hjemmebane. I stedet valgte de å heie frem Irak. I tillegg ropte tilskuerne på Marta, kvinnelandslagets ubestridte ener. Ropene var rettet mot Barcelona-spilleren.

– Vi må be om unnskyldning til fansen, og til folket i Brasil. Vi spilte ikke vår beste fotball. Vi føler vi frustrerer fansen, innrømmet landslagssjef Rogério Micale etter 0-0 kampen mot Irak, skriver CNN.

Kapteinen Neymar selv gikk rett forbi presset, med hodet senket.

Skjebnekamp mot Danmark

Også under VM for to år siden var forventningene til vertsnasjonen høye, men en fjerdeplass var ikke nok. For Neymars del var mesterskapet over i kvartfinalen, da han ble båret av banen med en ryggskade.

Nå skulle det bli så mye bedre. Brasils unge lag uttalte at de går for landets første OL-gull i fotball. Neymar sa han drømte om å score seiersmålet. Veien dit ser nå lang ut.

I natt spiller de skjebnekamp mot Danmark, som leder gruppe A med fire poeng.

Hvis ikke Brasil tar poeng, og enten Irak eller Sør-Afrika vinner siste kamp, ryker de ut av OL. Og allerede på forhånd er Brasil-fansen i ferd med å miste tålmodigheten med sine egne.

Heller Marta

Et bilde på den svekkede støtten Neymar har i Brasil, har spredd seg i media de siste dagene. En liten gutt har strøket ut navnet til 24-åringen og i stedet skrevet Marta under. Kvinnelandslaget er allerede klare for kvartfinale, etter å ha vunnet sin gruppe.

Laster Twitter-innhold

– De er de beste. Hun fortjener denne trøya mer enn Neymar gjør, sier han i en video på Twitter.

Han er ikke alene om å mene det, for publikum roper «Marta er bedre enn Neymar» når både herrene og kvinnene spiller. Marta svarer som vanlig diplomatisk på den stadige sammenligningen.

– Vi heier på dem og de heier på oss. Neymar er den beste spilleren landet har. Han er fantastisk, uttalte hun tidligere i OL.

Likevel spekuleres det nå i om Neymar vil gjøre som argentinske Lionel Messi, og gi seg på landslaget.

– Hvis vi ikke respekterer spillerne våre, vil de ikke ønske å spille for oss. Neymar vil være en del av ladslaget og han tatt ansvaret, men i en alder av 24 forventer folk så mye av ham, sier Micale, ifølge Reuters.

OLYMPICS-RIO-SOCCER-M

MÅ LEVERE: Neymar har hatt liten grunn til å smile så langt under OL på hjemmebane.

Foto: UESLEI MARCELINO / Reuters

Siste nytt

 • Tennisspiller fikk kjempebot

  Den tyske tennisproffen Mischa Zverev er ilagt en bot på 342.000 kroner for måten han gjennomførte sin kamp på i 1. runde av Australian Open. Boten er den største som er ilagt en tennisspiller i Grand Slam-sammenheng for et regelbrudd på banen.

  Australian Open Tennis Zverev Fine Mischa Zverev
  Foto: Dita Alangkara / AP
 • Avalanche med enorm seiersrekke

  NHL-klubben Colorado Avalanche er inne i en seiersrekke som ikke synes å ta slutt. Mandag ble det 4-2-seier mot Toronto Maple Leafs. Dermed står den amerikanske hockeystorheten med ti strake seire i NHL.

  HOCKEY-NHL-TOR-COL/
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sjokktap for Liverpool

  Bunnlaget Swansea sørget for en aldri så liten sensasjon i Premier League da laget slo Liverpool 1-0 mandag. Alfie Mawson scoret målet for Swansea etter 40 minutters spill.

  Premier League - Swansea City vs Liverpool
  Foto: Matthew Childs / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Storslalåm, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn