NRK Meny
Normal

Espen Andersen tok sin første verdenscupseier: – Dette har jeg drømt om lenge

Espen Andersen rykket tidlig fra Mario Seidl fra Østerrike og gikk alene inn til mål. Jan Schmid sørget for to nordmenn på pallen.

Espen Andersen og Jan Schmid sørger for første og andre plass i kombinertløypa.

STERKEST: Espen Andersen var den sterkeste mannen blant kombinertgutta i dag.

Laster innhold, vennligst vent..

– Akkurat nå har jeg ikke ord. Det var helt rått. Den følelsen å gå alene til mål var ganske ubeskrivelig, det er noe jeg har drømt om lenge, sier Andersen.

Han synes det var gøy med to nordmenn på pallen. Bursdagsbarnet Schmid imponerte med et strålende langrenn som holdt til andreplass.

– Det var kult å se Jan komme bak der også. Jeg glemte å kjøpe bursdagsgave til han i dag, så dette får holde. Men jeg klarte ikke gi bort seieren da, sier han.

Sportssjef for kombinertgutta Ivar Stuan kunne ikke sett for seg en bedre start på sesongen.

– Det her gir energi til hele gjengen. Det er eventyrlig for alle som følger kombinert hjemme i Norge. Jeg må klype meg i armen, sier han.

Ivar Stuan

EVENTYRLIG; Ivar Stuan kunne ikke drømt om en bedre sesongstart.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Strålende hopping av nordmennene

Nordmennene lå godt an før langrennsdelen etter strålende laginnsats i hopprennet. Espen Andersen hoppet best av de norske og startet på andreplass, bare fire sekunder bak Mario Seidl fra Østerrike.

Med Jan Schmid og Jørgen Graabak startende under minuttet bak teten på sjette og sjuende plass, lå alt til rette for et spennende langrenn med norske øyne.

Det var tøffe værforhold i Ruka i dag, noe som gjorde at hopprennet ble forsinket og flere av utøverne fikk det vanskelig i lufta.

– Det er tøft for utøverne nå. Det blåser hunder og katter, sa NRK-ekspert Anders Jacobsen.

Espen Andersen imponerte i midlertidig stort med en lengde på 132 meter.

– Det blir et kjempehopp for Andersen. Han leverer varene, sa NRK-ekspert Christian Nilssen da Andersen landet lang nede i bakken.

Espen Andersen

IMPONERTE: Espen Andersen imponerte stort i Ruka.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming