Hopp til innhold

Espen (34) vant VM i poker i USA

Espen Uhlen Jørstad (34) fra Steinkjer gikk helt til topps i VM i Poker i Las Vegas og sikret seg førstepremien på over 100 millioner kroner.

Espen Uhlen Jørstad (34) fra Steinkjer vant VM i Poker i Las Vegas.

VANT: Espen Uhlen Jørstad (34) fra Steinkjer vant VM i Poker i Las Vegas.

Foto: Steve Marcus / AP

Han er den første nordmannen som har vunnet World Series of Poker, melder VG.

Han vant til slutt mot argentinske Michael Duek og australske Adrian Attenborough i finalen.

Trønderen sikret seg dermed førstepremien på 10 millioner dollar, rundt 102 millioner kroner.

Noe av det første han gjorde etter at seieren var et faktum var å ringe moren hjemme i Norge.

– Hun gråt og hadde problemer med å snakke. Hun er min største fan, så det var ganske emosjonelt, sa Jørstad til et samlet pressekorps, ifølge avisen.

Espen Uhlen Jørstad møtte argentinske Michael Duek og australske Adrian Attenborough i finalen.

Espen Uhlen Jørstad møtte argentinske Michael Duek og australske Adrian Attenborough i finalen.

Foto: John Locher / AP

Siste nytt

 • 17-åring slo Rodal-rekord

  Vebjørn Rodals norske rekord på 800 meter lever fortsatt relativt trygt, men fredag kveld mistet den olympiske mesteren fra Atalanta i 1996 en annen rekord:

  Da løp nemlig 17 år gamle Håkon Moe Berg fra Kyrksæterøra 1500 meter på 3.37,25 i et stevne på Jessheim. Dermed slo han Rodals gamle kretsrekord i Sør-Trøndelag, som lød på 3.37,57 og var fra 1997.

  Men kanskje vel så relevant: Før han fyller 18 år, har Håkon Moe Berg inntatt sjetteplassen på lista over Norges beste 1500-meterløpere gjennom tidene, ifølge Friidrettsbloggen.

  Det er en liste som toppes av knallsterke navn som Jakob Ingebrigtsen, Narve Gilje Nordås, Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen.

  Fredagens løp gjør at han er fjerde beste U20-løper i verden i år, og nummer syv i Europa i U20-klassen gjennom alle tider.

  _CWKRK-089c
  Foto: NTB
 • Scoret hat-trick - la press på Sørloth

  Fredag kveld vant Girona 7-0 hjemme mot allerede nedrykksklare Granada. Ukrainske Artem Dovbyk scoret tre for hjemmelaget, hvorav to av Dovbyks scoringer kom på straffespark.

  Dermed har han ett mål mer enn Alexander Sørloth på toppscorerlisten i La Liga.

  Dovbyk har scoret 24 mål, mens Sørloth har scoret 23. Til Sørloths fordel har han fortsatt én kamp til gode, mens Dovbyk er ferdigspilt for sesongen.

  Dermed kan nordmannen ende som ensom toppscorer, dersom han scorer to eller flere mål borte mot Osasuna lørdag.

  Jude Bellingham er nestemann på listen bak de to spissene, men med sine 19 mål, må han score minst fem mål for å ta den gjeve toppscorertittelen.

  Dovbyk
  Foto: AFP
 • Ruuds semifinale utsatt til lørdag

  Casper Ruud og italienske Flavio Cobolli må vente til lørdag med å få spilt semifinalen i ATP 250-turneringen i Genève. Regnvær stoppet gjennomføring fredag.

  Duoen hadde akkurat kommet på banen da voldsomt regnvær la seg over banen, og dermed besluttet dommeren at de skulle ta en pause i påvente av opphold.

  Den pausen varte i over fire timer før det ble bestemt at kampen ikke kunne spilles fredag. Christian Ruud opplyser til NTB at semifinalen skal spilles klokken 10.30 lørdag. (NTB)

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal