Ervik usikker på ny sesong

Eskil Ervik er usikker på om han kan motivere seg til nok en sesong etter nedturen i distanse-VM på skøyter i går kveld.

Eskil Ervik
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Ervik falt totalt igjennom på 5000 meteren i Salt Lake.

Forlot arenaen i sinne

En sliten Eskil Ervik møtte veggen mot slutten av løpet. Han karret seg i mål på tiden 6.29,77. En skuffende 15.plass, 19 sekunder bak vinneren Sven Kramer. I sinne forlot han arenaen umiddelbart, men noen timer senere var han villig til å snakke.- At jeg ikke er god nok denne gangen gjør meg virkelig forbannet, sa han til NRKSport.no.

Müller skuffet

Landslagstrener Peter Müeller var mildt sagt skuffet over Ervik. - Ja, vi er skuffet. Ferdighetene hans er mye bedre enn dette. Det er er skuffende for meg, og sikkert enda mer for han, sier han.

5000 meteren var Erviks store mål denne sesongen. Men det ble den største nedturen i karrieren:

- Om jeg klarer å motivere meg for en ny sesong? Spør meg igjen om et par uker, sa Ervik kort til NRKSport.no.

Dobbel Kramer?

Vinneren av 5000 meteren i distanse-VM i går, Sven Kramer, går for dobbelt gull. Nederlenderen rangerer to medaljer i Salt Lake høyere enn verdensrekorden forrige helg. Sven Kramer har vunnet samtlige 5000 metere han har gått det siste året. Og i VM i går var han igjen suveren.

- Det er bra for meg. Det var ikke så lett som sist helg, men det var en tittel, og det er det viktigste for meg, sier han til NRKSport.no.

I morgen vil verdensrekordholderen fortsette seiersgangen på 10.000 meteren. - Dobbelt gull er mer viktig for meg enn en verdensrekord, så jeg vil prøve å vinne den også, sier han til NRKSport.no.

Sportsnyheter

Reistad

Disse bildene bekymrer Norge: Supertalentet i store smerter

TOKYO/OSLO (NRK): Henny Reistad (22) rakk å vise hvorfor mange mener hun er den neste store håndballstjerna før hun måtte ut med skade. Etterpå var Thorir Hergeirsson bekymret for hvor alvorlig skaden kan være.

Siste nytt

 • Carlsen klar for semifinale

  Magnus Carlsen fulgte opp onsdagens seier mot Étienne Bacrot med nok en triumf i kvartfinalen i verdenscupturneringen i Sotsji og er klar for semifinale.

  Nordmannen entret sjakkarenaen torsdag vel vitende om at remis med hvite brikker ville være nok til å sikre en plass i semifinalen, etter at han onsdag tok det første stikket mot franske Bacrot med svarte brikker.

  Den regjerende verdensmesteren kom seg godt ut av åpningssekvensen, og det var helt jevnt på brettet etter forberedelsene innledningsvis. Bacrot forsøkte å angripe, men maktet aldri å finne en sprekk i den norske muren.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Carvajal forlenger med Madrid

  Den spanske backen Dani Carvajal forlenger sin kontrakt med Real Madrid fram til 2025, opplyser storklubben torsdag.

  29-åringen kom opp gjennom Madrids akademi før han fikk et opphold i Bayer Leverkusen i Tyskland. Siden er det blitt fire Champions League-titler og to La Liga-gull på Carvajal i Real Madrid.

  Torsdag forlenget han kontrakten sin til å gjelde fram til 2025. Dermed blir iallfall en brikke i Real Madrid-forsvaret værende. (NTB)

  UEFA Super Cup 2016.
  Foto: Ned Alley / NTB
 • Kjøll om trusebot: – Uakseptabelt

  Idrettspresident Berit Kjøll gir de norske beachhåndballjentene støtte i striden om de må spille i truser og bikinioverdel og ber om at reglene endres.

  Det har vekket oppsikt internasjonalt at det norske landslaget ble bøtelagt for å stille i tights i EM-bronsefinalen i Bulgaria. De norske spillerne krever at reglene endres. Mennene må ikke spille i like korte underdeler.

  – I likhet med Håndballforbundet, mener jeg dette regelverket både er kjønnsdiskriminerende og uakseptabelt, sier Kjøll til NTB.

  Idrettspresidenten viser til at håndballforbundet har støtte fra flere europeiske land, og ber om en internasjonal innsats for å få endret regelverket.

  Møte om norsk idrett i lys av koronapandemien.
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal