NRK Meny
Normal

Ervik usikker på ny sesong

Eskil Ervik er usikker på om han kan motivere seg til nok en sesong etter nedturen i distanse-VM på skøyter i går kveld.

Eskil Ervik
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Ervik falt totalt igjennom på 5000 meteren i Salt Lake.

Forlot arenaen i sinne

En sliten Eskil Ervik møtte veggen mot slutten av løpet. Han karret seg i mål på tiden 6.29,77. En skuffende 15.plass, 19 sekunder bak vinneren Sven Kramer. I sinne forlot han arenaen umiddelbart, men noen timer senere var han villig til å snakke.- At jeg ikke er god nok denne gangen gjør meg virkelig forbannet, sa han til NRKSport.no.

Müller skuffet

Landslagstrener Peter Müeller var mildt sagt skuffet over Ervik. - Ja, vi er skuffet. Ferdighetene hans er mye bedre enn dette. Det er er skuffende for meg, og sikkert enda mer for han, sier han.

5000 meteren var Erviks store mål denne sesongen. Men det ble den største nedturen i karrieren:

- Om jeg klarer å motivere meg for en ny sesong? Spør meg igjen om et par uker, sa Ervik kort til NRKSport.no.

Dobbel Kramer?

Vinneren av 5000 meteren i distanse-VM i går, Sven Kramer, går for dobbelt gull. Nederlenderen rangerer to medaljer i Salt Lake høyere enn verdensrekorden forrige helg. Sven Kramer har vunnet samtlige 5000 metere han har gått det siste året. Og i VM i går var han igjen suveren.

- Det er bra for meg. Det var ikke så lett som sist helg, men det var en tittel, og det er det viktigste for meg, sier han til NRKSport.no.

I morgen vil verdensrekordholderen fortsette seiersgangen på 10.000 meteren. - Dobbelt gull er mer viktig for meg enn en verdensrekord, så jeg vil prøve å vinne den også, sier han til NRKSport.no.

Siste nytt

 • Johnsen på vei til AZ Alkmaar

  Bjørn Maars Johnsen er i ferd med å bli solgt til AZ Alkmaar ifølge VG. Avisen erfarer at landslagsspissen blir hentet fra ligarival Den Haag for over 20 millioner kroner. Går overgangen i orden blir han lagkamerat med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø.

  Bjørn Maars Johnsen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Suveren Lundanes i O-ringen

  Olav Lundanes tok en ny klar seier i den svenske O-ringen. Nå gir han seg i sammenlagtkonkurranse for å forberede seg optimalt til VM senere i sommer.

  EM i orientering.
  Foto: Remy Steinegger / Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • AEK mulig motstander for Rosenborg

  Mesterligatrekningen i dag gjorde det klart at dersom Rosenborg slår ut Celtic av mesterligakvalifiseringen, venter den greske seriemesteren AEK Aten i neste runde. Hvis det blir tap venter irske Cork City i europaligakvalifiseringen.

  Champions League-kvalifisering 2018: Rosenborg - Valur (3-1).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag