Premier League-protest etter nok ein Haaland-rekord

Erling Braut Haaland (23) held fram med å knuse rekordar. Laurdag banka han Manchester City i ledelsen mot Liverpool, og scora med det sitt 50. mål i Premier League.

Haaland, protest

GLEDESRUS OG PROTEST: Erling Braut Haaland var i ekstase etter milepælen i førsteomgang. I den andre flaug dette banneret over Etihad stadion.

Erling Braut Haaland starta for Manchester City i storkampen mot Liverpool lørdag, etter å ha vore ute med ein liten leggskade han pådro seg i kampen mot Færøyene for Norge.

Jærbuaren satte ballen i nettet i det 27. minuttet. Spissen mottok ballen frå Nathan Aké, før han plasserte ballen i det lengste hjørnet bak Liverpool-målvakt Alisson.

– Det var kjempebra og assisten frå Aké var perfekt. Vi veit kvaliteten som Erling har, seier Manchester City sin manager Pep Guardiola til BBC.

– Det der er korleis verdsklasse ser ut. Alisson fekk ei hand på den, men den gikk forbi han, seier Sky Sports-ekspert og Manchester United-legende Gary Neville.

ZfJ-FiskVhI

TILSKUERE: Erling Braut Haaland sørger for at Virgil van Dijk blir stående som tilskuer når han tar Premier League-rekorden.

L3juJwdgU-M

SAMARBEID: Etter målet gikk turen rett bort til tilskuerne. I forgrunnen Liverpool-keeper Allison.

yl2K3JmitRs

PUBLIKUMSFAVORITT: Haaland er fortsatt øverst på Premier League-tronen.

m7ZOxfJir-o

SAMHOLD: Etter hvert kom også lagkameratene til.

– Berre å gi seg ende over

Det var 23-åringen sitt mål nummer 50 i den engelske toppdivisjonen, på sin kamp nummer 48 for i Premier League. Dermed blir han den raskaste til å ha oppnådd det talet i ligaen.

– Det er dei tala vi har blitt vande til. Han scorar jo eitt mål i snitt uansett kvar han er. Det er berre å gi seg ende over, og så trur eg ikkje han er heilt ferdig, seier landslagssjef Ståle Solbakken i studio til Viaplay.

– 48 kampar i verdas tøffaste liga. 50 mål. Mange av verdas aller største spissar har forsøkt. Ingen har klart å score 50 mål så raskt som ein spiss fra Noreg. Uvirkeleg, skriv fotballekspert Lars Tjærnås på X.

Den gamle rekorden tilhøyrde Andy Cole, som scora 50 mål på 65 Premier League-kamper.

Protest mot ligaen

Undervegs den andre omgangen flaug det eit banner over Etihad stadion. På banneret, som åpenbart var frå Everton-supporterar, stod det at «Premier League er korrupt».

Everton blei forrige veke trukne ti poeng for eitt økonomisk regelbrot.

Manchester City er på si side er tiltalt for 115 regelbrot, utan at dei har blitt straffa enda.

Banner over Etihad Stadium

PREMIER LEAGUE-PROTEST: Dette banneret flaug over Etihad stadion i andre omgang i storkampen mellom Manchester City og Liverpool.

Ampert på sidelinja

Scoringen til Haaland var den einaste i storkampen fram til det var att ti minutter. Då drog Liverpool-back Trent Alexander-Arnold seg inn i City-feltet og banka inn utligninga.

På overtid fekk Haaland ein siste sjanse til å sikre sigeren, men forsøket gjekk utanfor. Dermed endte det 1-1 mellom gigantane, og Manchester City forblir eit poeng framføre Liverpool på toppen av tabellen.

Dette blei årets første poengtap på heimebane i år for dei lyseblå. Manchester City stod med 23 sigrar på 23 kampar på Etihad i alle konkurransar før dagens kamp.

Rett etter kampslutt blei det ampert på sidelinja då Liverpool-spiss Darwin Núñez slang med leppa mot Manchester City sin manager Pep Guardiola. Sistnemnde tente til og Liverpool-manager Jürgen Klopp drog angrepsseplaren sin bort frå situasjonen.

– Det var ikkje noko spesielt, berre kjensler frå kampen. Det gjekk fint. Han eine er frå Spania og han andre frå Sør-Amerika. Det er slik som skjer i kampens hete. Eg er glad i begge to, og derfor var eg nok den rette personen til å gå mellom dei, seier Klopp til Viaplay.

Darwin Nunez og Jürgen Klopp like etter kampslutt.

AMPER STEMNING: Jürgen Klopp snakkar til Liverpool-spiss Darwin Núñez etter det oppstod amper stemning på sidelinja like etter kampen.

Best i Europa

For Haaland sin del, var det ikkje berre rekorden som raskaste til 50 Premier League-mål som blei tatt laurdag. Det er også ny rekord i samtlege av topp fem-ligaene i Europa.

Der hadde Haaland sjølv den forrige rekorden, med 50 mål på sine 50 første Bundesliga-kampar for Borussia Dortmund. Cristiano Ronaldo er den som kjem nærast Haaland, med 50 mål på sine første 51 La Liga-kampar som Real Madrid-spelar.

Men det er ikkje berre desse rekordane nordmannen har utmerka seg med. Her er eit utval rekordar Haaland har tatt sidan overgangen til Manchester City:

• Flest mål på éin sesong i Premier League si historie, med 36 mål.
  • Flest mål i alle turneringar på éin sesong i Manchester City si historie med 52 mål.
  • Første som har scora hattrick i tre heimekampar på rad i Premier League si historie.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)