Mer «loco» enn karnevalet i Rio

BLOGG: Selv klokken tre i natt karret jeg meg opp. Her kan man ikke gå glipp av et eneste øyeblikk. VM i Brasil er mer «loco» enn karnevalet i Rio.

Fotball-VM til nå

FOR EN START: Fotball-VM i Brasil har overgått alle forventninger. Måtte målkalaset bare fortsette.

Foto: Getty images

28 mål har vi fått. 28 mål på de åtte første elleville VM-kampene. Altså 3,5 mål i snitt per kamp. Det er nesten for godt til å være sant.

Og ikke bare har vi fått se bøttevis av mål (ikke siden VM i 1958 har det vært scoret like mange mål i VM-åpningen!).

Vi har også fått tonnevis med spenning.

Tidlige scoringer

Allerede i åpningskampen Brasil-Kroatia tok VM fyr. Marcelos selvmål etter elleve minutter satte standarden. Tidlige scoringer er alle fotballsupporteres drøm. I sju av åtte kamper har det blitt scoret før pause.

Laget som ligger under tvinges til å jage scoring. Ingen lag har råd til å tape åpningskampen i VM. Frem med begge backer, ut med et midtbaneanker - inn med en offensiv kraft.

Da vet du det blir drama.

I fire (!) av de åtte kampene til nå har laget som scoret først, tapt til slutt. Det er helt sensasjonelt, og bryter med all tidligere statistikk.

Brasil havnet under, og snudde til seier. Det samme gjorde Nederland - til gangs - mot Spania. Uruguay styrte mot en oppskriftsmessig seier mot Costa Rica, men fikk kraftig smell på pungen i andreomgang.

Og i Elfenbenskysten - Japan, kampen som den gjengse nordmann neppe så med tanke på avsparktidspunktet 03.00 natt til søndag, kom ivorianerne tilbake med to scoringer i løpet av ett minutt og 38 sekunder. 1-0 ble til 2-1 på rekordtid.

Jeg så det. Jeg klarte ikke å la være. Og det var verdt det.

Storseire og braktap

Åtte kamper og ikke ett eneste uavgjortresultat, heller. Det er svært sjelden kost, med tanke på at det aller mest vanlige resultatet i fotball er 1-1 (skjer i rundt 11 prosent av alle kamper).

I forrige VM endte fem av gruppespillskampene 0-0. Det samme skjedde i 2006.

Hva med Brasil? Her har seks av åtte lag scoret mål. Kun Hellas og Kamerun har mislykkes i å finne nettmaskene i sin første kamp. Det kan vi leve med.

Stjernene skinner

I tillegg til alt dette har profilene, de mest fremtredende spillerne på hvert lag, markert seg fra start. Sånt liker vi. Et profilløst VM er et VM ingen husker.

Neymar imponerte oss med to scoringer tross massivt press fra hjemmepublikummet mot Kroatia. Robin van Persie og Arjen Robben ble begge tomålsscorere i fantasikampen mot Spania.

Andrea Pirlo var Andrea Pirlo i går. Mario Balotelli ble matchvinner i kjent stil. Selv England imponerte oss, tross tap.

Det koker i Brasil. Ikke bare i metrologisk forstand. Måtte det fortsette helt til 13. juli. Det må det dersom dette mesterskapet skal kunne måle seg med festturneringene i 1970, 1982, 1986 og 1998.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Hva synes du om de første kampene i Brasil-VM? Del din mening i kommentarfeltet under!

Siste nytt

 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gjekk på ein smell i Champions League kampen mot CSKA Moskva onsdag kveld. Laget tape heile 3–0 heime på Santiago Bernabéu. Islandske Arnor Sigurdsson punkterte kampen for gjestane då han sette inn det tredje målet etter 73 minutt.

  Arnor Sigurdsson
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Klæbo involvert i påkjørsel

  Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i Trondheim onsdag, skriver VG. Ifølge politiet skal det ha vært mindre personskader etter ulykken.

  – Det er ingen dramatikk i dette. Men vi vil heller ikke legge skjul på at det er Johannes som er involvert, sier far og manager, Håkon Klæbo til VG.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Jansrud beste norske på trening

  Kjetil Jansrud var raskest av de norske på utfortreningen i Val Gardena onsdag. Han kjørte ned til en sjuende plass, 1,02 sekunder bak Travis Ganong, som hadde best tid.

  Aksel Lund Svindal tapte tid til de beste og havnet sist av de norske. Han passerte målstreken hele 3,10 sekunder bak og endte til slutt som nummer 45.

  Jansrud best i Lake Louise
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal