Mer «loco» enn karnevalet i Rio

BLOGG: Selv klokken tre i natt karret jeg meg opp. Her kan man ikke gå glipp av et eneste øyeblikk. VM i Brasil er mer «loco» enn karnevalet i Rio.

Fotball-VM til nå

FOR EN START: Fotball-VM i Brasil har overgått alle forventninger. Måtte målkalaset bare fortsette.

Foto: Getty images

28 mål har vi fått. 28 mål på de åtte første elleville VM-kampene. Altså 3,5 mål i snitt per kamp. Det er nesten for godt til å være sant.

Og ikke bare har vi fått se bøttevis av mål (ikke siden VM i 1958 har det vært scoret like mange mål i VM-åpningen!).

Vi har også fått tonnevis med spenning.

Tidlige scoringer

Allerede i åpningskampen Brasil-Kroatia tok VM fyr. Marcelos selvmål etter elleve minutter satte standarden. Tidlige scoringer er alle fotballsupporteres drøm. I sju av åtte kamper har det blitt scoret før pause.

Laget som ligger under tvinges til å jage scoring. Ingen lag har råd til å tape åpningskampen i VM. Frem med begge backer, ut med et midtbaneanker - inn med en offensiv kraft.

Da vet du det blir drama.

I fire (!) av de åtte kampene til nå har laget som scoret først, tapt til slutt. Det er helt sensasjonelt, og bryter med all tidligere statistikk.

Brasil havnet under, og snudde til seier. Det samme gjorde Nederland - til gangs - mot Spania. Uruguay styrte mot en oppskriftsmessig seier mot Costa Rica, men fikk kraftig smell på pungen i andreomgang.

Og i Elfenbenskysten - Japan, kampen som den gjengse nordmann neppe så med tanke på avsparktidspunktet 03.00 natt til søndag, kom ivorianerne tilbake med to scoringer i løpet av ett minutt og 38 sekunder. 1-0 ble til 2-1 på rekordtid.

Jeg så det. Jeg klarte ikke å la være. Og det var verdt det.

Storseire og braktap

Åtte kamper og ikke ett eneste uavgjortresultat, heller. Det er svært sjelden kost, med tanke på at det aller mest vanlige resultatet i fotball er 1-1 (skjer i rundt 11 prosent av alle kamper).

I forrige VM endte fem av gruppespillskampene 0-0. Det samme skjedde i 2006.

Hva med Brasil? Her har seks av åtte lag scoret mål. Kun Hellas og Kamerun har mislykkes i å finne nettmaskene i sin første kamp. Det kan vi leve med.

Stjernene skinner

I tillegg til alt dette har profilene, de mest fremtredende spillerne på hvert lag, markert seg fra start. Sånt liker vi. Et profilløst VM er et VM ingen husker.

Neymar imponerte oss med to scoringer tross massivt press fra hjemmepublikummet mot Kroatia. Robin van Persie og Arjen Robben ble begge tomålsscorere i fantasikampen mot Spania.

Andrea Pirlo var Andrea Pirlo i går. Mario Balotelli ble matchvinner i kjent stil. Selv England imponerte oss, tross tap.

Det koker i Brasil. Ikke bare i metrologisk forstand. Måtte det fortsette helt til 13. juli. Det må det dersom dette mesterskapet skal kunne måle seg med festturneringene i 1970, 1982, 1986 og 1998.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Hva synes du om de første kampene i Brasil-VM? Del din mening i kommentarfeltet under!

Siste nytt

 • Bare nesten for Hovland og Ventura

  De to norske golfhåpene Viktor Hovland og Kristoffer Ventura hadde gode utgangspunkt før siste dag, men ingen av dem fikk til en superrunde som kunne satt dem i posisjon til å kjempe om seier.

  Hovland gikk sin runde på en under par og endte til slutt på 14 under par, på en 12. plass. Ventura gikk to slag under par og endte slaget bak Hovland totalt, med en delt 21. plass.

  Bryson DeChambeau imponerte stort og endte tilslutt opp med seieren på hele 23 under par på de 72 hullene.

  Hovland
  Foto: Gregory Shamus / AFP
 • Sørloth scoret og fikset straffe

  Alexander Sørloth skaffet straffesparket som ga 1-0 og scoret selv 3-1-målet da Trabzonspor slo Galatasaray i gullkampen i tyrkisk fotball.

  Sørloth er toppscorer med sine 21 scoringer i ligaen.

  Det gjenstår fire serieomganger før seriemesteren blir kåret i Tyrkia. (NTB)

  Alexander Sørloth
  Foto: Fredrik Hagen
 • Drømmetreff senket City

  Southamptons Che Adams scoret sto nærmere midtbanen enn Manchester Citys 16-meter da han smalt inn kampens eneste scoring.

  City reiste derfor hjem tomhendte, og hjemmelaget tok tre poeng og avslutter derfor runden på 13. plass med 43 poeng.

  Southampton
  Foto: Catherine Ivill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal