Messi-brølet som forteller alt

BLOGG: Aldri har vi sett Lionel Messi (27) juble høyere enn etter straffesparkkonkurransen mot Nederland.

Lionel Messi klar for VM-finale

MISTET ALLE HEMNINGER: Slik reagerte Lionel Messi i de første sekundene etter at finalebilletten var sikret.

Foto: NRK

Etter to svake turneringer i 2006 og 2010 er Lionel Messi i sin første VM-finale. Bare én kamp – én seier – skiller ham fra evig legendestatus.

Det faktumet var svært synlig etter at Maxi Rodriguez scoret på Argentinas fjerde straffe og sendte «La Albiceleste» (de hvite og lyseblå) til finalen onsdag kveld.

Brølte

Lionel Messi stormet mot målscoreren mens han skar en grimase som oste av glede og lettelse. Øynene var nesten lukket, munnen vidåpen. Full spurt.

En mer ektefølt feiring har vi aldri sett fra en av fotballklodens mestvinnende spillere de senere årene.

Han har vunnet mye med Barcelona, men onsdagens jubelbrøl overgår alt annet.

Lionel Messi jubler for finaleplass

VILL MESSI-JUBEL: Lionel Messi fikk drømmen oppfylt da Maxi Rodriguez scoret på det avgjørende straffesparket mot Nederland. Messi skal spille VM-finale.

Foto: NRK

Går forbi

Du skal være rimelig glad i Pelé og Maradona om du mener at Lionel Andrés Messi ikke overtar tittelen «tidenes beste fotballspiller» dersom han og vennene hans takler brasene mot Tyskland og blir verdensmestere på søndag.

Ikke bare har 27-åringen herjet i årevis, og herjet som ingen andre spillere har gjort før ham, for klubblaget Barcelona.

394 mål, seks seriegull og tre mesterligatroféer på drøyt 10 år er ellevilt – selv i konkurranse med Pelé og Maradona. Og i tillegg har han dratt med seg fire gullballer – flere enn noen andre.

På mange måter har han, som Maradona, ledet Argentina til denne VM-finalen på egenhånd.

Fire mål i gruppespillet. Målgivende pasning i det 118. minutt i åttedelsfinalen mot Sveits. Glimrende spill i kvartfinalen mot Belgia, der han stod bak forspillet til Gonzalo Higuains matchvinnerscoring.

Og etter en særdeles sjansefattig semifinale mot Nederland hadde han stålkontroll fra ellevemeteren i straffesparkkonkurransen.

Trenger gull

I de flestes øyne er det nettopp mangelen av et VM-gull som har skilt den 169 centimeter-høye driblestjernen fra Pelé og Maradona på toppen av «lista».

Pelé har tre gull, Maradona har én, samt to finaler.

Nå er Messi nærmere enn noen gang. For første gang på 24 år er Argentina i en VM-finale - mye på grunn av ballmagikeren fra Rosario.

Joda, Javier Mascherano har vært god. Sergio Romero ble helten i semifinalen. Men det er Lionel Messi som har hatt presset. Det er Messi som er kaptein og i sin beste alder. Det er Messi vi har fulgt med «player cam» i kamp etter kamp.

Det er Messi som har innfridd.

Tredje gang mot tysk motstand

Da Diego Maradona sikret seg legendestatus i 1986-VM var det også tyskere, den gang Vest-Tyskland, som stod på den andre banehalvdelen i finalen. Det endte med 3-2-seier. Maradona hadde målgivende pasning til vinnermålet.

De samme nasjonene møttes også i VM-finalen i 1990. Da vant tyskerne 1-0.

Søndag braser de to gigantnasjonene sammen på nytt. 90 til 120 minutter fotball gjenstår før vi har en vinner.

90 til 120 minutter gjenstår før Lionel Andrés Messi muligens innehar tittelen «tidenes beste».

Lionel Messi

'Lionel Messi og de andre' har det blitt vanlig å omtale det argentinske landslaget. Slik stod de oppspilt like før finalebilletten var i boks.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Fotballnyheter