Hopp til innhold

Dop-Rasmussen står på gigantkrav: – Tar gjerne 100 millioner kroner

Selv om Michael Rasmussen har innrømmet dopingbruk gjennom 12 år, krever han fortsatt 40 millioner danske kroner fra sitt tidligere lag, Rabobank.

Rasmussen

Michael Rasmussen innrømmet dopingbruk sist torsdag, men vil fortsatt kreve erstatning fra Rabobank. Her fra Tour de France i 2007, like før han ble sparket.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Michael Rasmussen

Michael Rasmussen da han innrømmet dopingbruk sist torsdag.

Foto: HENNING BAGGER / Afp

– Saken fortsetter, men den har jo selvfølgelig fått en ny vinkling, sier Rasmussen til den danske avisen BT.

Saken det dreier seg om er Rabobanks sparking av Rasmussen i 2007.

Dansken ble kastet ut av Tour de France etter å løyet til dopingjegerne om hvor befant seg, og fikk kort tid etter fyken av profflaget.

Til tross for at Rasmussen selv visste at han var dopet, mente han at sparkingen var urettmessig. Derfor krevde han 40 millioner kroner i erstatning.

  • Se dopinginnrømmelsen nederst i saken

– Har ikke noe med doping å gjøre

Disse pengene krever han fortsatt, selv om «kyllingen» fikk 5,6 millioner i første rettsrunde, og nå har innrømmet den omfattende dopingbruken.

– Søksmålet har ikke noe å gjøre med doping i det hele tatt, sier Rasmussen.

Dermed fortsetter pengedisputten i rettssalen.

– Jeg hadde en lønn, og det er tallene basert på. Det er en estimering på hvor mye jeg har tapt, slår Rasmussen fast.

Mottar gjerne mer

Rasmussen vil ikke ha noe dårlig følelse hvis han vinner saken.

– Ovenfor Rabobank vil jeg ha det ganske utmerket. Jeg vil ikke ha noe imot å motta 50 eller 100 millioner fra dem. Det vil jeg sove fantastisk med, sier Rasmussen.

Han forklarer videre at Rabobank har visst om dopingen hele veien.

– De har vært medvirkende. Det fastslo jeg allerede tilbake i 2007. Da sa at man ikke kan føre noe bak lyset hvis man kjenner sannheten, sier dansken.

Rabobank står på sitt

NRK.no har ikke lyktes å komme i kontakt med en representant fra sykkellaget Rabobank, som nå har byttet hovedsponsor og opererer under navnet Blanco.

Den nederlandske banken trakk seg nemlig som sponsor etter dopingavsløringene rundt Lance Armstrong.

Laget har naturlig nok et annet syn på saken enn Rasmussen.

Til tross for at de ble dømt til å tilbakebetale over fem millioner danske kroner i 2008, for øvrig langt under det Rasmussen forlangte, står de på sitt.

– Dommeren sa at det var rett å sparke ham, vi skulle bare ha gjort det tidligere, sa fungerende direktør i Rabobank, Henri van der Aat, i forbindelse med rettsaken.

Rettsaken mellom Rasmussen og Rabobank fortsetter i mars.

Se pressekonferansen med den danske syklisten Michael "Kyllingen" Rasmussen, der han innrømmer dopingbruk i en årrekke.

VIDEO: Se pressekonferansen med Michael 'Kyllingen' Rasmussen.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP
  • Slik blir «nye» Tour de Ski

    Langrennssportens tradisjonsrike Tour de Ski-konsept dukker opp i ny drakt kommende vinter. For første gang skal alle konkurransene gå i et og samme land.

    Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

    Den 19. utgaven av touren starter i vante omgivelser i Toblach lørdag 28. desember. Deretter følger ytterligere tre renn samme sted, før sirkuset forflytter seg til Val di Fiemme.

    Der venter ytterligere tre renn, med den etter hvert så velkjente kraftprøven opp monsterbakken Alpe Cermis som avslutningen. Kommende vinter består dermed Touren av i alt sju etapper.

    Bak den historiske beslutningen som nå er tatt ligger det blant annet miljøhensyn.

    (NTB)

    Tour de ski 2022/23
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal