Hopp til innhold

Emil Iversen vrakes fra landslaget: – En liten lettelse

Langrennsprofil Emil Iversen blir ikke med videre på landslaget. Det forteller han til NRK.

Emil Iversen

VRAKET: Emil Iversen blir ikke med på landslaget neste sesong.

Foto: Ragna Kristine Sandholt / NRK

– Det er mye som ikke er klart, men jeg vet jeg ikke blir med på landslaget. Det er bestemt og klart, og det er naturlig også, sier Iversen til NRK.

Han mener han ikke fortjener en plass på landslaget etter VM i Planica, og har forståelse for beslutningen til landslaget.

– Det er en liten lettelse. Å være med den gjengen på trening ... Selv om det er veldig bra med matching, så kan det bli litt for mye av det gode også, innrømmer Iversen.

Han satser nå på et nytt opplegg, selv om ting ikke er helt klart ennå.

– Det er mye som ikke er bestemt. Det kommer nok noen nyheter, men jeg må finne ut hva som er den beste sjansen for at jeg kan slå tilbake med et brak i Granåsen om to år, sier Iversen.

VM p ski 2021 i Oberstdorf

VM-GULL: Iversen tok gull på femmila i VM i Oberstdorf i 2021.

Foto: Lise Åserud / NTB

Han sier videre at han ikke har noe særlig å gjøre på landslagssamlingene.

– Jeg trenger det fysisk og psykisk. Jeg trenger et løp som er mer skreddersydd for Emil og den gjørma jeg står i nå. Jeg trenger tid og ro, og det ser jeg veldig lyst på. Jeg hadde noen fine år på landslaget, og de skal ha mye av æren for at jeg har blitt så god. Nå føles det riktig å ikke være der.

Vil tilbake

Han satser med andre ord videre, og håper å være aktiv frem til VM i Trondheim i 2025.

– Jeg vil komme tilbake i verdenstoppen og kanskje prøve å slå ut noen fra landslaget for å ta verdenscupplasser. Det er det som står i hodet mitt nå, sier han.

31-åringen sier han fikk beskjeden et par uker etter VM da han snakket med landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

– Det kom ikke som noen bombe. Det er jo overraskende for oss begge at jeg har kommet i den posisjonen og ikke går fort nok på ski. Det har vært vanskelig og frustrerende, men det at jeg ikke er på landslaget lenger er ikke så frustrerende – sånn må det bare bli. Det føles på en måte bra, sier langrennsprofilen.

– Hvordan blir tiden fremover?

– Det er en del ting som ikke er helt klar. Første prioritet er å få kroppen tilbake i vater og bli helt frisk. Jeg starter ikke fra «scratch», jeg starter langt, langt inni «scratch». Det er bare å komme i gang med trening, og jeg har en familie som står klar for å bistå. Jeg har trofaste sponsorer som jeg har hatt i mange år, og som jeg håper blir med videre.

Tour de ski 2022/23

TUNG SESONG: Emil Iversen har ikke levert som forventet siden VM-gullet i Oberstdorf.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Har skissert noen løsninger

Han stresser ikke nevneverdig over fremtiden, men han har ikke bestemt seg om satsingen blir alene eller om det blir for et annet lag. Men arbeidet er i gang.

– Jeg har skissert noen løsninger og jeg har begynt å se på hvordan jeg skal trene. Jeg skal bruke tiden, så er vi sikker på at valgene blir riktig og det beste for min egen del.

Iversen har hatt en lang fartstid på landslaget, og står med et OL-sølv og fire VM-gull. Hans ene individuelle medalje var under femmila i Oberstdorf i 2021. Den var av det kontroversielle slaget, da Johannes Høsflot Klæbo kom først over mål, men ble senere diskvalifisert.

Trønderen tok sin første verdenscupseier tilbake i 2016, og står totalt med åtte verdenscupseire. Han har så langt 24 pallplasser.

NRK har vært i kontakt med langrennssjef Espen Bjervig. Han kan ikke kommentere noe særlig i forbindelse med nyheten.

– Nå har vi sittet i to dager og vi jobber fortsatt med laguttak. Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte noen ting. Dette har han (Iversen) uttalt på et grunnlag som ikke har kommet fra Norges Skiforbund. Utover det kan jeg ikke kommentere noe nå, sier Bjervig.

Bjørn: – Naturlig uttak

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn er ikke overrasket over beslutningen.

– Selvfølgelig er han det, sier eksperten.

– Det er et naturlig uttak, det. Emil har slitt siden VM-gullet i Oberstdorf i 2021, og han har hatt to svake sesonger. Med den konkurransen som er i norsk herrelangrenn nå, er det naturlig at han mister plassen, fortsetter han.

Torgeir Bjørn på verdenscuprenn i Kuusamo.

IKKE OVERRASKET: Torgeir Bjørn mener det er riktig at Iversen ikke fortsetter på landslaget.

Foto: NRK

Han mener med andre ord at det er riktig valg å utelate Iversen, og nå mener han andre bør få prøve seg.

– Jeg mener at Iver Tildheim Andersen bør rykke opp på elitelaget nå, mener Bjørn.

– Hvorfor det?

– Fordi han blant annet har vunnet verdenscuprenn denne vinteren. Han vant i friteknikk på Lillehammer i desember og klart seg på bra mange ganger etter det. Det vil være et riktig signal at det blir belønnet med en plass på elitelaget.

Avskrev seg selv

Den siste tiden har nordmannen slitt mer med å finne den gode langrennsformen, og i mars avskrev han seg selv fra landslaget i intervju med NRK.

Sesongen startet bra med en andreplass på Beitostølen, der han meldte «Hello, I'm back» foran NRKs kamera.

– Vi er forskjellig og det er viktig å finne sin greie, og jeg er nok kanskje ikke den mest typiske langrennsløperen som står og går på ski, så det er viktig å ta vare på personen. Jeg føler kanskje det er vel hardt å være på det distanselaget når man ikke er så sinnssykt maskin, sa Iversen om landslaget den gangen.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal