Hopp til innhold

Emil Iversen beklager Lundby-kritikk: – Hun er et kjempebra forbilde

Emil Iversen kalte Maren Lundbys «Skal vi danse»-deltakelse for «uprofesjonelt». Når han kjenner til den egentlige grunnen for valget, velger han å si unnskyld til hoppstjernen.

Iversen og Lundby

HAR ENDRET MENING: Emil Iversen syns det er kjempetøft av Maren Lundby å gå ut med helseproblemene som gjør at hun dropper vinterens OL-sesong.

Foto: NRK/TV 2

Iversen og langrennsleiren reagerte sterkt på at Lundby valgte å delta i underholdningsprogrammet i oppkjøringen til den kommende OL-sesongen. Nå har han endret mening.

– Jeg har hele livet ønsket at jeg tenkte meg om før jeg pratet. Det går ikke alltid like bra. Men klart, nå stiller situasjonen seg annerledes, og jeg beklager for det jeg sa, sier Iversen til NRK.

tv0WDB4S

BEKLAGER: Emil Iversen, her under en treningssamling med landslaget tidligere i år.

Foto: Torstein Bøe / Torstein Bøe

Lundby fortalte torsdag til NRK at hun kommer til å droppe hele vinterens OL-sesong av hensyn til helsen. Den regjerende olympiske mesteren sliter med å komme seg ned i den vekten som kreves for å hoppe langt på ski.

– Det aller viktigste er selvfølgelig å ta vare på seg selv. Det prøver jeg også å være et forbilde på. Man må trives og ha det bra med seg selv for å bedrive idrett på høyeste nivå, sier Iversen.

– Jeg heier på henne

Lundby ble senest i vinter verdensmester i stor bakke. Hun slet også da med å komme ned i vekt. Hun ønsker ikke å drive med uforsvarlig slanking eller å ta snarveier. Derfor tar hun en pause i karrieren.

– Jeg synes det er imponerende av Maren å gå ut med sine problemer på den måten, det står det virkelig respekt av. Hun er et kjempebra forbilde og jeg heier på henne videre i «Skal vi danse».

Maren Lundby står over OL

– Det skulle bare mangle, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen, når han hører at Iversen beklager kritikken sin av Maren Lundby.

– Har åpenbart skjønt alvoret

– Jeg tenkte i går at Iversen kom til å bli spak da han skjønte hva som egentlig foregikk. Han har bommet med kommentaren når han ikke har visst hele sannheten. Jeg kan forstå at det utenifra er spesielt når en aktiv utøver blir med i «Skal vi danse».

johan remen evensen

NRK-EKSPERT: Johan Remen Evensen, her avbildet ved en tidligere anledning.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Han vet jo ikke hva som foregår hos Maren, men da skal man også være forsiktig med å uttale seg. Han har tråkket i salaten og beklager nå. Sånn må det være, så får han være mer forsiktig neste gang, sier han.

NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt gjør følgende vurdering av beklagelsen:

– Han har åpenbart skjønt alvoret og gjør det eneste riktige i en sånn situasjon. Så får vi håpe han tar med seg den erfaringen og bidrar til en større bevissthet rundt denne type problemer i langrennsleiren. Det er flere enn hopp som trenger det.

Lundby: – Vi kan legge dette bak oss

Da NRK spurte Lundby om Iversen-kritikken torsdag, svarte hun slik:

– Jeg ler litt av det når det kommer. Jeg syns jo det er komisk når andre uttaler seg om deg og de ikke vet noe om din situasjon.

Skistjernen fortalte også at hun ikke ble lei seg av kritikken, men at hun lo godt.

Fredag, etter Iversens beklagelse, skriver Lundby følgende i en SMS til NRK:

– Jeg har alltid likt Emil, og det at han nå beklager det han sa, synes jeg er stort. Jeg tror vi fint kan legge dette bak oss uten at vi trenger å tenke noe mer på det som har skjedd. Heier på Emil i OL, også, skriver Lundby og legger til en «tommel opp».

xes9aMrtze4

HOPP-TOPP: Damelandslagstrener Christian Meyer, her avbildet tidligere i høst.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Landslagssjef Christian Meyer mener at «det er dette idretten handler om, nemlig å støtte hverandre».

– Nå kjenner ikke jeg Emil, men vet han er en godgutt fra Meråker. Men så er han vel, som han selv sier, en som kanskje prater før han tenker.

– Jeg tror ikke det var vondt ment, men han har vel fått en lærepenge om at det er lurt å vite mer før man uttaler seg bastant. At han beklager tror jeg også Maren setter stor pris på, sier Christian Meyer.

Sportsnyheter

Her gråter rennlederen etter skandalen – Heidi Weng får ikke NM-gullet

Halvparten av løperne gikk feil på kvinnenes fellesstart med skibytte på Beitostølen. Arrangøren legger seg flat – og nå er rennet kansellert.

Her får alle premie bortsett fra Nordås: – Litt irriterende

Narve Gilje Nordås leverte en forrykende 3000 meter og slettet sin egen personlige rekord i Madrid. Etterpå ble 25-åringen stående tomhendt igjen.

Siste nytt

 • Northug går ikke staffeten i NM

  Petter Northug går ikke staffeten i NM på Beitostølen søndag. Det bekrefter 38-åringen selv til NRK.

  Det har vært knyttet stor spenning til om den tidligere skikongen ville bli del av Strindheims stafettlag søndag. Hovedpersonen har holdt døren åpen for at det kunne skje.

  Tidligere denne uken omtalte han det å gå en stafettetappe som plan A. Nå har han snudd.

  Northug har de siste dagene trent i høyden i sveitsiske St. Moritz.

  Han satser mot Vasaloppet søndag 3. mars, men har også gått noen normale distanserenn den siste tiden.

  Blant annet i norgescupen tidligere i februar, hvor han tok en overraskende 2. plass på 20-kilometeren i klassisk stil.

  Petter Northug
  Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund/NTB
 • Ny norsk innendørs-rekord i lengde for kvinner

  Ida Andrea Breigan slo den norske innendørsrekorden i lengde under AAC Championships natt til lørdag. Hoppet var på 6.58 meter. Det er 12 centimeter bak kravet til EM i Roma utendørs i juni.

  Det opplyser bloggen Friidrett1.

  Ida Andrea Breigan
  Foto: BILDBYRÅN NORWAY
 • Super-G i Val di Fassa er avlyst

  Super-G-renn i Val di Fassa i Italia lørdag er avlyst på grunn av store mengder snø, opplyser FIS.

  På meldingstjenesten X, tidligere Twitter, skriver FIS at det er kommet svært mye snø i området det siste døgnet.

  Arbeidet med bakken pågår, og planen er at den skal være klar søndag.

  France Alpine Skiing World Cup
  Foto: Marco Trovati / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal