Hopp til innhold

Emil Iversen beklager Lundby-kritikk: – Hun er et kjempebra forbilde

Emil Iversen kalte Maren Lundbys «Skal vi danse»-deltakelse for «uprofesjonelt». Når han kjenner til den egentlige grunnen for valget, velger han å si unnskyld til hoppstjernen.

Iversen og Lundby

HAR ENDRET MENING: Emil Iversen syns det er kjempetøft av Maren Lundby å gå ut med helseproblemene som gjør at hun dropper vinterens OL-sesong.

Foto: NRK/TV 2

Iversen og langrennsleiren reagerte sterkt på at Lundby valgte å delta i underholdningsprogrammet i oppkjøringen til den kommende OL-sesongen. Nå har han endret mening.

– Jeg har hele livet ønsket at jeg tenkte meg om før jeg pratet. Det går ikke alltid like bra. Men klart, nå stiller situasjonen seg annerledes, og jeg beklager for det jeg sa, sier Iversen til NRK.

tv0WDB4S

BEKLAGER: Emil Iversen, her under en treningssamling med landslaget tidligere i år.

Foto: Torstein Bøe / Torstein Bøe

Lundby fortalte torsdag til NRK at hun kommer til å droppe hele vinterens OL-sesong av hensyn til helsen. Den regjerende olympiske mesteren sliter med å komme seg ned i den vekten som kreves for å hoppe langt på ski.

– Det aller viktigste er selvfølgelig å ta vare på seg selv. Det prøver jeg også å være et forbilde på. Man må trives og ha det bra med seg selv for å bedrive idrett på høyeste nivå, sier Iversen.

– Jeg heier på henne

Lundby ble senest i vinter verdensmester i stor bakke. Hun slet også da med å komme ned i vekt. Hun ønsker ikke å drive med uforsvarlig slanking eller å ta snarveier. Derfor tar hun en pause i karrieren.

– Jeg synes det er imponerende av Maren å gå ut med sine problemer på den måten, det står det virkelig respekt av. Hun er et kjempebra forbilde og jeg heier på henne videre i «Skal vi danse».

Maren Lundby står over OL

– Det skulle bare mangle, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen, når han hører at Iversen beklager kritikken sin av Maren Lundby.

– Har åpenbart skjønt alvoret

– Jeg tenkte i går at Iversen kom til å bli spak da han skjønte hva som egentlig foregikk. Han har bommet med kommentaren når han ikke har visst hele sannheten. Jeg kan forstå at det utenifra er spesielt når en aktiv utøver blir med i «Skal vi danse».

johan remen evensen

NRK-EKSPERT: Johan Remen Evensen, her avbildet ved en tidligere anledning.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Han vet jo ikke hva som foregår hos Maren, men da skal man også være forsiktig med å uttale seg. Han har tråkket i salaten og beklager nå. Sånn må det være, så får han være mer forsiktig neste gang, sier han.

NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt gjør følgende vurdering av beklagelsen:

– Han har åpenbart skjønt alvoret og gjør det eneste riktige i en sånn situasjon. Så får vi håpe han tar med seg den erfaringen og bidrar til en større bevissthet rundt denne type problemer i langrennsleiren. Det er flere enn hopp som trenger det.

Lundby: – Vi kan legge dette bak oss

Da NRK spurte Lundby om Iversen-kritikken torsdag, svarte hun slik:

– Jeg ler litt av det når det kommer. Jeg syns jo det er komisk når andre uttaler seg om deg og de ikke vet noe om din situasjon.

Skistjernen fortalte også at hun ikke ble lei seg av kritikken, men at hun lo godt.

Fredag, etter Iversens beklagelse, skriver Lundby følgende i en SMS til NRK:

– Jeg har alltid likt Emil, og det at han nå beklager det han sa, synes jeg er stort. Jeg tror vi fint kan legge dette bak oss uten at vi trenger å tenke noe mer på det som har skjedd. Heier på Emil i OL, også, skriver Lundby og legger til en «tommel opp».

xes9aMrtze4

HOPP-TOPP: Damelandslagstrener Christian Meyer, her avbildet tidligere i høst.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Landslagssjef Christian Meyer mener at «det er dette idretten handler om, nemlig å støtte hverandre».

– Nå kjenner ikke jeg Emil, men vet han er en godgutt fra Meråker. Men så er han vel, som han selv sier, en som kanskje prater før han tenker.

– Jeg tror ikke det var vondt ment, men han har vel fått en lærepenge om at det er lurt å vite mer før man uttaler seg bastant. At han beklager tror jeg også Maren setter stor pris på, sier Christian Meyer.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal