Hopp til innhold

Emil Iversen beklager Lundby-kritikk: – Hun er et kjempebra forbilde

Emil Iversen kalte Maren Lundbys «Skal vi danse»-deltakelse for «uprofesjonelt». Når han kjenner til den egentlige grunnen for valget, velger han å si unnskyld til hoppstjernen.

Iversen og Lundby

HAR ENDRET MENING: Emil Iversen syns det er kjempetøft av Maren Lundby å gå ut med helseproblemene som gjør at hun dropper vinterens OL-sesong.

Foto: NRK/TV 2

Iversen og langrennsleiren reagerte sterkt på at Lundby valgte å delta i underholdningsprogrammet i oppkjøringen til den kommende OL-sesongen. Nå har han endret mening.

– Jeg har hele livet ønsket at jeg tenkte meg om før jeg pratet. Det går ikke alltid like bra. Men klart, nå stiller situasjonen seg annerledes, og jeg beklager for det jeg sa, sier Iversen til NRK.

tv0WDB4S

BEKLAGER: Emil Iversen, her under en treningssamling med landslaget tidligere i år.

Foto: Torstein Bøe / Torstein Bøe

Lundby fortalte torsdag til NRK at hun kommer til å droppe hele vinterens OL-sesong av hensyn til helsen. Den regjerende olympiske mesteren sliter med å komme seg ned i den vekten som kreves for å hoppe langt på ski.

– Det aller viktigste er selvfølgelig å ta vare på seg selv. Det prøver jeg også å være et forbilde på. Man må trives og ha det bra med seg selv for å bedrive idrett på høyeste nivå, sier Iversen.

– Jeg heier på henne

Lundby ble senest i vinter verdensmester i stor bakke. Hun slet også da med å komme ned i vekt. Hun ønsker ikke å drive med uforsvarlig slanking eller å ta snarveier. Derfor tar hun en pause i karrieren.

– Jeg synes det er imponerende av Maren å gå ut med sine problemer på den måten, det står det virkelig respekt av. Hun er et kjempebra forbilde og jeg heier på henne videre i «Skal vi danse».

Maren Lundby står over OL

– Det skulle bare mangle, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen, når han hører at Iversen beklager kritikken sin av Maren Lundby.

– Har åpenbart skjønt alvoret

– Jeg tenkte i går at Iversen kom til å bli spak da han skjønte hva som egentlig foregikk. Han har bommet med kommentaren når han ikke har visst hele sannheten. Jeg kan forstå at det utenifra er spesielt når en aktiv utøver blir med i «Skal vi danse».

johan remen evensen

NRK-EKSPERT: Johan Remen Evensen, her avbildet ved en tidligere anledning.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Han vet jo ikke hva som foregår hos Maren, men da skal man også være forsiktig med å uttale seg. Han har tråkket i salaten og beklager nå. Sånn må det være, så får han være mer forsiktig neste gang, sier han.

NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt gjør følgende vurdering av beklagelsen:

– Han har åpenbart skjønt alvoret og gjør det eneste riktige i en sånn situasjon. Så får vi håpe han tar med seg den erfaringen og bidrar til en større bevissthet rundt denne type problemer i langrennsleiren. Det er flere enn hopp som trenger det.

Lundby: – Vi kan legge dette bak oss

Da NRK spurte Lundby om Iversen-kritikken torsdag, svarte hun slik:

– Jeg ler litt av det når det kommer. Jeg syns jo det er komisk når andre uttaler seg om deg og de ikke vet noe om din situasjon.

Skistjernen fortalte også at hun ikke ble lei seg av kritikken, men at hun lo godt.

Fredag, etter Iversens beklagelse, skriver Lundby følgende i en SMS til NRK:

– Jeg har alltid likt Emil, og det at han nå beklager det han sa, synes jeg er stort. Jeg tror vi fint kan legge dette bak oss uten at vi trenger å tenke noe mer på det som har skjedd. Heier på Emil i OL, også, skriver Lundby og legger til en «tommel opp».

xes9aMrtze4

HOPP-TOPP: Damelandslagstrener Christian Meyer, her avbildet tidligere i høst.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Landslagssjef Christian Meyer mener at «det er dette idretten handler om, nemlig å støtte hverandre».

– Nå kjenner ikke jeg Emil, men vet han er en godgutt fra Meråker. Men så er han vel, som han selv sier, en som kanskje prater før han tenker.

– Jeg tror ikke det var vondt ment, men han har vel fått en lærepenge om at det er lurt å vite mer før man uttaler seg bastant. At han beklager tror jeg også Maren setter stor pris på, sier Christian Meyer.

Siste nytt

  • Start-oppdatering etter Torkildsens hodesmell: – Kraftig hjernerystelse

    Starts sisteskanse Jasper Silva Torkildsen (20) pådro seg en «kraftig hjernerystelse» under bortekampen mot Mjøndalen mandag. Han er tilbake i Kristiansand nå.

    Det skriver 1.-divisjonsklubben Start på sine nettsider.

    Etter kampen ble han fraktet til Drammen sykehus hvor han ble holdt over natten for observasjon.

    «Jasper har det etter forholdene bra. Tirsdag formiddag ble han skrevet ut av sykehuset i Drammen og dro hjem til Kristiansand, hvor han vil bli videre fulgt opp av klubbens medisinske personell», skriver Start. (NTB)

    Start keeper
    Foto: NTB
  • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

    Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

    – Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

    Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

    – Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

    Niklas Jensen Wassberg
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • VG: Skistad sier nei til landslaget

    Kristine Stavås Skistad skal ha gitt sin endelige beskjed om at hun ikke kommer til å gå for landslaget i VM-sesongen. Det skriver VG tirsdag.

    Avisen skriver at ski-ledelsen er informert om avgjørelsen, og at det ble diskutert på et møte forrige uke.

    Norges største langrennsprofil på kvinnesiden tok fem seire i sprint forrige sesong, og hele 11 pallplasser.

    Sist fredag ble det klart at Johannes Høsflot Klæbo returnerer til landslaget, mens Astrid Øyre Slind bekreftet til NRK tirsdag formiddag at hun vraker landslaget nok en sesong.

    Kommende sesong er VM i Trondheim i februar og mars det store høydepunktet, og langrennslandslagene for den sesongen blir offentliggjort 24. april.

    Kristine Stavås Skistad
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal