Hopp til innhold

Emil Iversen beklager Lundby-kritikk: – Hun er et kjempebra forbilde

Emil Iversen kalte Maren Lundbys «Skal vi danse»-deltakelse for «uprofesjonelt». Når han kjenner til den egentlige grunnen for valget, velger han å si unnskyld til hoppstjernen.

Iversen og Lundby

HAR ENDRET MENING: Emil Iversen syns det er kjempetøft av Maren Lundby å gå ut med helseproblemene som gjør at hun dropper vinterens OL-sesong.

Foto: NRK/TV 2

Iversen og langrennsleiren reagerte sterkt på at Lundby valgte å delta i underholdningsprogrammet i oppkjøringen til den kommende OL-sesongen. Nå har han endret mening.

– Jeg har hele livet ønsket at jeg tenkte meg om før jeg pratet. Det går ikke alltid like bra. Men klart, nå stiller situasjonen seg annerledes, og jeg beklager for det jeg sa, sier Iversen til NRK.

tv0WDB4S

BEKLAGER: Emil Iversen, her under en treningssamling med landslaget tidligere i år.

Foto: Torstein Bøe / Torstein Bøe

Lundby fortalte torsdag til NRK at hun kommer til å droppe hele vinterens OL-sesong av hensyn til helsen. Den regjerende olympiske mesteren sliter med å komme seg ned i den vekten som kreves for å hoppe langt på ski.

– Det aller viktigste er selvfølgelig å ta vare på seg selv. Det prøver jeg også å være et forbilde på. Man må trives og ha det bra med seg selv for å bedrive idrett på høyeste nivå, sier Iversen.

– Jeg heier på henne

Lundby ble senest i vinter verdensmester i stor bakke. Hun slet også da med å komme ned i vekt. Hun ønsker ikke å drive med uforsvarlig slanking eller å ta snarveier. Derfor tar hun en pause i karrieren.

– Jeg synes det er imponerende av Maren å gå ut med sine problemer på den måten, det står det virkelig respekt av. Hun er et kjempebra forbilde og jeg heier på henne videre i «Skal vi danse».

Maren Lundby står over OL

– Det skulle bare mangle, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen, når han hører at Iversen beklager kritikken sin av Maren Lundby.

– Har åpenbart skjønt alvoret

– Jeg tenkte i går at Iversen kom til å bli spak da han skjønte hva som egentlig foregikk. Han har bommet med kommentaren når han ikke har visst hele sannheten. Jeg kan forstå at det utenifra er spesielt når en aktiv utøver blir med i «Skal vi danse».

johan remen evensen

NRK-EKSPERT: Johan Remen Evensen, her avbildet ved en tidligere anledning.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Han vet jo ikke hva som foregår hos Maren, men da skal man også være forsiktig med å uttale seg. Han har tråkket i salaten og beklager nå. Sånn må det være, så får han være mer forsiktig neste gang, sier han.

NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt gjør følgende vurdering av beklagelsen:

– Han har åpenbart skjønt alvoret og gjør det eneste riktige i en sånn situasjon. Så får vi håpe han tar med seg den erfaringen og bidrar til en større bevissthet rundt denne type problemer i langrennsleiren. Det er flere enn hopp som trenger det.

Lundby: – Vi kan legge dette bak oss

Da NRK spurte Lundby om Iversen-kritikken torsdag, svarte hun slik:

– Jeg ler litt av det når det kommer. Jeg syns jo det er komisk når andre uttaler seg om deg og de ikke vet noe om din situasjon.

Skistjernen fortalte også at hun ikke ble lei seg av kritikken, men at hun lo godt.

Fredag, etter Iversens beklagelse, skriver Lundby følgende i en SMS til NRK:

– Jeg har alltid likt Emil, og det at han nå beklager det han sa, synes jeg er stort. Jeg tror vi fint kan legge dette bak oss uten at vi trenger å tenke noe mer på det som har skjedd. Heier på Emil i OL, også, skriver Lundby og legger til en «tommel opp».

xes9aMrtze4

HOPP-TOPP: Damelandslagstrener Christian Meyer, her avbildet tidligere i høst.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Landslagssjef Christian Meyer mener at «det er dette idretten handler om, nemlig å støtte hverandre».

– Nå kjenner ikke jeg Emil, men vet han er en godgutt fra Meråker. Men så er han vel, som han selv sier, en som kanskje prater før han tenker.

– Jeg tror ikke det var vondt ment, men han har vel fått en lærepenge om at det er lurt å vite mer før man uttaler seg bastant. At han beklager tror jeg også Maren setter stor pris på, sier Christian Meyer.

Sportsnyheter

Fernandes til NRK om banestormeren: – Fikk ikke med meg det som skjedde

En tilskuer løp ut på banen med regnbueflagg i VM-kampen mellom Portugal og Uruguay. Minutter senere ble Bruno Fernandes den store helten for Portugal da han sikret avansement til åttedelsfinalen.

Siste nytt

 • Välbe fikk russisk orden av Putin

  Den russiske skipresidenten, Jelena Välbe, har blitt tildelt en statlig russisk orden fra president Vladimir Putin for hennes bidrag til utviklingen av langrennssporten i Russland, melder Rsport.ru.

  Den russiske skipresidenten ble hedret med orden for «bragder for fedrelandet».

  Välbe var tidligere politisk aktiv for Putins parti. Hun var tidligere i høst i hardt vær etter hun uttalte at LHBT-personer bør konkurrere i eget OL.

  Jelena Välbe
  Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 • Hele styret i Juventus har trukket seg

  Klubbpresident Andrea Agnelli og resten av styret i den italienske fotballstorheten Juventus skal ha trukket seg mandag.

  Mandag kveld bekreftet Juventus det på sine nettsider. I en offisiell meddelelse fra klubben opplyses det om avgangen til klubbpresident Agnelli og hans kolleger.

  Der heter det videre at styret vil fortsette sin virksomhet fram til et varslet aksjonærmøte 18. januar.

  Om årsaken til styremedlemmenes plutselige beslutning heter det at man har «vurdert sentraliteten og relevansen av pågående juridiske og regnskapsmessige spørsmål» i tilknytning til en pågående politietterforskning.

  Påtalemyndigheten i Torino har siden i fjor gransket påstander om ulovlig regnskapsføring samt uregelmessigheter rundt overganger og låneavtaler for flere spillere.

  Det avtroppende styret skriver at det «anses å være i den beste interessen å anbefale at Juventus ruster seg med et nytt styre for å håndtere disse problemene».

  (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • TV-ekspert kalte tradisjonell qatarsk bekledning badekåpe – skapte raseri

  Den tyske TV-kommentatoren Sandro Wagner må tåle tøff kritikk for å ha kommet med en nedsettende bemerkning om qatarske menns tradisjonelle antrekk.

  Kommentaren som skaper raseri falt under Tysklands møte med Spania søndag. Wagner kommenterte kampen for den tyske rettighetshaveren ZDF.

  I kampens 79. minutt sa den tidligere landslagsspilleren at han først trodde hele den ene tribunen på arenaen var fylt med tyske fans.

  – Da innså jeg at det bare var qatarske badekåper, sa Wagner.

  Han refererte til thauben, den tradisjonelle hvite kjortelen som bæres av mange menn i VM-landet og regionen for øvrig.

  Uttalelsen fra den tyske TV-eksperten ledet raskt til raseri i sosiale medier.

  (NTB)

  WCup Qatar Ecuador Soccer
  Foto: Aijaz Rahi / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste