NRK Meny
Normal

Har ikke skutt feilfritt på 665 dager – i sitt livs langrennsform

Skiskytterverden har knapt sett en råere langrennsløper enn Emil Hegle Svendsen per januar 2012. Det er bare så synd at han ikke finner skyteformen.

Video Svendsen: - ingen god skiskytter om dagen

Svendsen: - ingen god skiskytter om dagen

– Jeg er ikke noen bra skiskytter om dagen. Jeg går fort og alt det der, men er ustabil på skytebanen. Det er kjedelig, sier en svært skuffet Emil Hegle Svendsen etter dagens tredjeplass på fellesstarten i Oberhof.

Når han snakker med NRK, har han nettopp fullført en sisterunde der han passerte syv konkurrenter og klatret fra tiende- til tredjeplass.

Bom, bom, bom

Men med tre bom på standplass var han sjanseløs på seieren, og derfor er ikke Hegle Svendsen fornøyd.

– Det kjennes virkelig bra i sporet, og det er artig å gå fort på ski. Det er skytingen som nok en gang ikke stemmer. Skytingen sitter ikke helt, og da er det litt kjipt, sier han.

At Svendsen må gå tre strafferunder er en ting. Problemet til Svendsen er imidlertid at det begynner å bli fryktelig lenge siden han skjøt kun fulle hus i en stor konkurranse.

Faktisk er det i dag 665 dager siden han sist gjorde det (13. mars 2010). Siden dette har han vunnet to VM-gull (fellesstart og stafett i 2011) og blitt nummer to i verdenscupen sammenlagt. Men uten å skyte «null hull» har han ikke fått til.

Også lørdag skjøt han seg bort i sprinten, men et strålende langrenn reddet en sjetteplass.

Video: Svendsen bommer to og taper seieren

Video Svendsen skyter fra seg seier

Svendsen skyter fra seg seier

Tysk seier

Søndag var det tyske Andreas Birnbacher som vant, 5,3 sekunder foran Simon Fourcade.

Lars Berger ble nest beste nordmann. Han lå langt framme etter tre skytinger, men bommet tre ganger på den siste, og falt til 17. plass. Flere nordmenn deltok ikke på avslutningsøvelsen i Oberhof.

NB: Dette har vært den dårligste sesongåpningen for de norske skiskytterherrene på ti år.Så langt i år har Norge «bare» sikret to verdenscuseire. Her er oversikten over antall norske verdenscupseire på dette tidspunktet de siste sesongene.

2003: 6
2004: 6
2005: 4
2006: 4
2007: 5
2008: 5
2009: 4
2010: 5
2011: 7

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag