NRK Meny
Normal

Har ikke skutt feilfritt på 665 dager – i sitt livs langrennsform

Skiskytterverden har knapt sett en råere langrennsløper enn Emil Hegle Svendsen per januar 2012. Det er bare så synd at han ikke finner skyteformen.

Video Svendsen: - ingen god skiskytter om dagen

Svendsen: - ingen god skiskytter om dagen

– Jeg er ikke noen bra skiskytter om dagen. Jeg går fort og alt det der, men er ustabil på skytebanen. Det er kjedelig, sier en svært skuffet Emil Hegle Svendsen etter dagens tredjeplass på fellesstarten i Oberhof.

Når han snakker med NRK, har han nettopp fullført en sisterunde der han passerte syv konkurrenter og klatret fra tiende- til tredjeplass.

Bom, bom, bom

Men med tre bom på standplass var han sjanseløs på seieren, og derfor er ikke Hegle Svendsen fornøyd.

– Det kjennes virkelig bra i sporet, og det er artig å gå fort på ski. Det er skytingen som nok en gang ikke stemmer. Skytingen sitter ikke helt, og da er det litt kjipt, sier han.

At Svendsen må gå tre strafferunder er en ting. Problemet til Svendsen er imidlertid at det begynner å bli fryktelig lenge siden han skjøt kun fulle hus i en stor konkurranse.

Faktisk er det i dag 665 dager siden han sist gjorde det (13. mars 2010). Siden dette har han vunnet to VM-gull (fellesstart og stafett i 2011) og blitt nummer to i verdenscupen sammenlagt. Men uten å skyte «null hull» har han ikke fått til.

Også lørdag skjøt han seg bort i sprinten, men et strålende langrenn reddet en sjetteplass.

Video: Svendsen bommer to og taper seieren

Video Svendsen skyter fra seg seier

Svendsen skyter fra seg seier

Tysk seier

Søndag var det tyske Andreas Birnbacher som vant, 5,3 sekunder foran Simon Fourcade.

Lars Berger ble nest beste nordmann. Han lå langt framme etter tre skytinger, men bommet tre ganger på den siste, og falt til 17. plass. Flere nordmenn deltok ikke på avslutningsøvelsen i Oberhof.

NB: Dette har vært den dårligste sesongåpningen for de norske skiskytterherrene på ti år.Så langt i år har Norge «bare» sikret to verdenscuseire. Her er oversikten over antall norske verdenscupseire på dette tidspunktet de siste sesongene.

2003: 6
2004: 6
2005: 4
2006: 4
2007: 5
2008: 5
2009: 4
2010: 5
2011: 7

Siste nytt

 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP
 • Liverpool knuste Bournemouth 4-0

  Liverpool imponerte mot Joshua King og Bournemouth. Dermed har de heng på lagene som ligger og vaker bak Manchester City. King måtte ut med skade i den første omgangen.

  Philippe Coutinho
  Foto: Andrew Powell / Liverpool FC via Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal