EM-håpet definitivt ute for U21-gutta

Det norske U21-landslaget tapte 1-2 mot Tyskland fredag. Dermed forsvant siste rest av håp om EM for de unge spillerne.

Birk Risa

SKAPTE HÅP: Birk Risa scoret Norges eneste mål i kampen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Tyskland står med 22 poeng mot Norges 14 poeng før siste runde.

U21-landslaget har hatt en unødvendig kronglete EM-kvalifisering etter at de mistet seieren over Kosovo i fjor.

Kristoffer Ajer spilte og scoret i kampen, men siden viste det seg at han ikke var spilleberettiget i kampen fordi han fikk to gule kort i en U19-kamp tidligere på året.

Både spillere og trener var svært skuffet etter tabben, men ga på ingen måte opp håpet om EM-deltagelse.

Før fredagens kamp var laget ubeseiret etter miseren mot Kosovo. Fire seire og tre uavgjort var fasiten for Leif Gunnar Smeruds lag.

Effektive Tyskland

Det startet dårlig imidlertid dårlig mot Tyskland. Norge havnet nemlig raskt bakpå mot det tyske laget og til pause ledet hjemmelaget 2-0 etter scoringer av Cedric Teuchert og Gian-Luca Waldschmidt.

Norge kom imidlertid mer med i kampen etter den tyske offensiven.

Utover i 1. omgang satt Erling Braut Haaland ballen i nettet, men ble avblåst for offside. Håpet om poeng i kampen økte da Birk Risa åpnet 2. omgang med å redusere til 2-1 for Norge.

Den største utligningssjansen hadde Haaland i det 65. minutt. Molde-spissen kom seg gjennom det tyske midtforsvaret og tvang fram en eminent enhåndsredning fra hjemmelagets sisteskanse.

Men flere scoringer ble det ikke i kampen.

Norge sjanseløse

Kun gruppevinneren går direkte til EM-sluttspillet i Italia og San Marino neste sommer. De fire beste gruppetoerne skal ut i omspillskamper om de to siste plassene i sluttspillet.

Smeruds lag ligger på annenplass i gruppe 5, men den plasseringen betyr ingenting for Norges del. U21-gutta har ikke nok poeng til å bli en av de fire beste toerne som går til omspill om de siste EM-billettene.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Dobbelt norsk i kombinert

  Jarl Magnus Riiber er overlegen i spurten og vinn framfor Jens Luraas Oftebro som spurtslo Franz-Josef Rehrl. Jørgen Graabak sikrar ein god norsk plass med ein 4., plass, medan Espen Bjørnstad tok 7.-plassen.

  Riiber er overlegen i kombinertverdscupen og er godt i rute til VM som blir arrangert i Oberstdorf – der han i dag altså vann prøve-VM.

  Jarl Magnus Riiber i lufta
 • Lundby kontrollerte inn til siger

  Maren Lundby var suveren i rumenske Rasnov og tok sigeren framfor austerrikarane Eva Pinkelnig og Chiara Hölzl.

  – Det har vore noen harde uker så detta var deilig, seier Maren Lundby.

  Lundby hadde ei stor leiing før 2. omgang, og klarte med dagens gode resultat å knappe innpå dei to austerrikarane i verdscupen samanlagd.

  Det var god norsk laginnsats. Silje Opseth fekk 8.-plassen, medan Anna Odine Strøm tok 12.-plassen.

  1WbW_5CXtrA
  Foto: Tore Meek
 • Braathen overrasket alle i Kitz

  Så nær, så nær, men for en prestasjon! Lucas Braathen ender på 4. plass, 0.49 sekund bak sveitsiske Daniel Yule som vant.

  – Det er fett, ass. Fett. Det klikker når han foran meg kommer og jeg vet det kommer til å bli et brøl der uansett. Må gjøre det igjen, sier en strålende fornøyd Braathen til NRK.

  19-åringen ledet sensasjonelt etter første omgang.

Sendeplan

Kl. Program Kanal