Hopp til innhold

U21-tabben: – Flaks at det ikke har skjedd før

NFF vil ta i bruk UEFAs rutiner for å hindre at ikke spilleberettigede spillere blir tatt ut på landslag, slik det skjedde med U21-laget mot Kosovo.

Kristoffer Ajer

KARANTENE: Kristoffer Ajer (t.h.) spilte og scoret mot Kosovo, men var ikke spilleberettiget i kampen

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg kan nesten si at det er flaks det ikke har skjedd før, sa generalsekretær Pål Bjerketvedt om U21-tabben som kostet laget tre poeng og en 5-0-seier.

– Når rutinene ikke er gode nok til at man fanger opp slike spesielle situasjoner, er det grunn til å si at dette kunne ha skjedd før, presiserer han overfor NRK.

I kampen mot Kosovo tidligere denne måneden spilte Kristoffer Ajer. Men etterpå viste det seg at han ikke var spilleberettiget, fordi han fikk to gule kort i en U19-kamp tidligere i år.

På NFFs pressekonferanse i dag fikk Bjerketvedt spørsmål om hvordan en slik tabbe kunne skje, og hva NFF vil gjøre med det.

– Ingen felles informasjon

Pål Bjerketvedt

NYE RUTINER: - Vi har manglet rutiner som skal fange opp slike situasjoner, men det har vi innført nå, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi har hatt mangel på gode rutiner, og det er årsaken til at dette skjedde. Riktignok er denne saken et resultat av mange uheldige omstendigheter, men det er likevel systemet som ikke er godt nok, sier Bjerketvedt til NRK.

– Vi har ikke en felles tilgang til informasjon om hvordan status er for karantener og gule kort, og spesielt rutiner for å fange opp situasjoner som dette, sier Bjerketvedt.

Han mener det var en rekke uheldige omstendigheter som lå bak U21-tabben.

– Poenget er at vi ikke har gode nok rutiner og sikkerhet som fanger opp karantener.

Bjerketvedts svar var at man nå skjerper rutinene og tar i bruk også UEFAs rutiner for å hindre at noe slikt.

Har etablert nye rutiner

– Vi har allerede etablert bedre rutiner, ikke minst informasjonsrutiner internt. Nå skal flere personer få informasjon om det samme, og kan fange opp eventuelle feil.

Han mente at det hittil har vært altfor mye opptil enkeltpersoner å holvde oversikt.

– Ved hjelp av både UEFAs og våre egne rutiner skal vi både på administrativt nivå og sportslig nivå sjekke status. Så skal vi klare å fange opp dette, sa Bjerketvedt.

– Hva tenker du om at det må en såpass stor skandale til før man oppdager systemsvikten?

– Skal ikke skje igjen

– Det synes jeg bare er trist, ikke minst for spillerne, trenerne og hele apparatet som leverte en fantastisk kamp og fikk en god start på kvaliken.

Generalsekretæren sier at de nye rutinene allerede er iverksatt.

– Det er farlig å garantere, men jeg tror jeg likevel velger å garantere at det ikke vil skje igjen, sier Pål Bjerketvedt.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal