Hopp til innhold

Elyounoussi og Basel senket United: – Vi hadde ingen taktikk

Norske Mohamed Elyounoussi spilte hele kampen da Basel sikret 1-0-seieren over Manchester United onsdag kveld.

FBL-EUR-C1-BASEL-MAN UTD

MOHAMED SPILTE: Nordmannen spilte hele kampen for Basel da de sikret seieren.

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Basel står nå med ni poeng før siste kamp skal spilles. Det gjør også CSKA Moskva. Neste kamp blir dermed avgjørende for hvem av lagene som tar seg til utslagsrundene i mesterligaen.

– Vi vil ikke ta av ennå, men halve jobben er gjort. United bør vinne hjemme og da er vi videre. Det er en stor bragd. Vi skal jobbe hardt framover og ta Benfica borte, sier Elyounoussi til Viasport etter kampen.

Kampen var lenge målløs og United sto for de fleste sjansene. Men Basel sikret seieren da det var to minutter igjen av kampen. Et innlegg fra Raoul Petretta gikk gjennom feltet og endte hos Michael Lang. Han pirket 1–0 bak keeper Sergio Romero.

Fornøyd Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi spilte hele kampen for Basel og var tydelig fornøyd etter kampen.

– Vi er selvfølgelig veldig stolte. Vi gjør en god kamp. De var sterke i lufta, men vi jobber steinhardt i 90 minutter og tar med oss tre poeng, sier han til Viasport.

Elyounoussi trives i Basel og nyter mye tillit. Han og laget fikk beskjed av trener Raphael Wicky om å ha det gøy på banen i dag

– Ut å ha det gøy. Vi hadde ingen taktikk. Vi får betalt for å jobbe hardt gjennom hele kampen.

Zlatan ble historisk

Zlatan skrev mesterliga-historie i kveld da han er den enste spilleren som har spilt mesterliga for sju klubber. United er den syvende i rekken. Han har tidligere spilt for Inter, Milan, Ajax, Barcelona, Juventus og PSG.

SOCCER-CHAMPIONS-BAS-MUN/

HISTORISK: Zlatan ble i kveld historisk da han entret banen. Han er den første som har spilt mesterliga for sju klubber.

Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sist gang svensken var på banen i mesterligaen var for PSG for to sesonger siden. Onsdag fikk han debuten i mesterligaen da han entret gresset på St. Jakobs Park i det 73. minutt.

– Vi hadde mange sjanser og kontrollen lenge, men vi scorer ikke. De scoret og vi gjorde ikke det, sier United-trener José Mourinho til Viasport etter kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • KFUM forlenget kontrakten med treneren

  Johannes Moesgaard (40) har signert en ny avtale som gjør ham til hovedtrener i eliteserieklubben KFUM ut 2027.

  Overraskelseslaget i norsk fotball denne sesongen bekrefter kontrakten i sine kanaler torsdag.

  – Fra min side har det alltid vært tanken og intensjonen å få dette til. Jeg er på et fantastisk sted. Et sted der jeg får anledning til å utvikle meg, med folk rundt meg som har tro på meg og med en sulten spillergruppe som gir alt hver eneste dag for å ta nye steg, sier Moesgaard til egen arbeidsgivers nettsider.

  Han kom til Oslo-klubben som assistenttrener for Jørgen Isnes. Da Isnes dro til Godset før 2023-sesongen, rykket Moesgaard inn som arvtaker.

  Foran årets sesong rykket klubben opp i Eliteserien, og der har Moesgaards menn virkelig imponert. Plass på øvre halvdel av tabellen og kvartfinalebillett i cupen er fasiten så langt.

  – Det har vært en sinnssyk læringskurve fra dag én. Og gjennom det vi har opplevd, har jeg bare blitt sulten på mer. Sulten på suksess og sulten på å utvikle klubben ytterligere, sier 40-åringen. (NTB)

  Johannes Moesgaard
  Foto: Jan Kåre Ness
 • Wimbledon i fare for den regjerende mesteren

  Under kampen mot Anna Kalinskaja skled tennisstjernen Marketa Vondrousova stygt og måtte trekke seg fra en turnering i Berlin torsdag. Om kort tid skal hun forsvare fjorårets Wimbledon-seier.

  På stillingen 5–3 i første sett skled den tsjekkiske stjernespilleren brått. Hun viste raskt tegn til å ha skadet seg. Etter en akutt medisinsk timeout kom hun tilbake på banen med en stor bandasje på det ene låret.

  Vondrousova klarte å gjennomføre ytterligere to game, men tapte begge og signaliserte med all tydelighet at hun hadde vondt. Deretter takket hun for kampen og trakk seg fra videre spill.

  Som regjerende mester skal Vondrousova spille sin førsterundekamp i Wimbledon 2. juli. En skade nå kommer dermed uhyre ubeleilig. Den hefter i det minste et spørsmålstegn ved den tsjekkiske jentas deltakelse.

  Vondrousova overrasket stort ved å vinne fjorårets Wimbledon-turnering i London.

  Marketa Vondrousova
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Katrine Aalerud tok sitt tredje NM-gull

  Vestby-rytter Katrine Aalerud (29) satte tidlig opp farten og la alle konkurrenter bak seg med god margin i kampen om NM-gullet i temporitt torsdag.

  Aalerud vant med ett minutt og fem sekunder ned til sølvvinner Mie Bjørndal Ottestad (Ullevål), mens Rennebu-rytter Sigrid Ytterhus Haugset tok bronsen, 1.35 minutter bak vinneren.

  Torsdagens ritt ved Saltstraumen gikk over 27 kilometer, og Aaleruds vinnertid ble 39.30.

  Uno-X-rytter Aalerud ledet hele veien og kunne til slutt juble for sitt tredje NM-gull. Hun ble også tempomester i 2020 og 2021. (NTB)

  Katrine Aalerud
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal