Hopp til innhold

«Moi» om Southampton-overgangen: – Jeg er godt fornøyd med det jeg er blitt tilbudt

Mohamed Elyounoussi har fått Premier League-drømmen oppfylt. Han har skrevet under en femårskontrakt med Southampton.

Champions League - Basel vs Manchester City

NY HVERDAG: Forrige sesong møte «Moi» Kevin De Bruyne og Manchester City i Champions League. Nå blir de Premier League-kollegaer.

Foto: Denis Balibouse / Reuters

– Det er en stor dag for meg og for min familie, sier han til NRK.

Mohamed Elyounoussi er klar for den engelske fotballklubben Southampton. Det bekreftet spilleren fredag, og noen timer senere fulgte Premier League-klubben etter.

– Klubben satser på meg. De har fulgt meg siden jeg scoret mitt første hat trick for Sarpsborg i 2012, så de har fulgt meg siden jeg var 17 år, forteller han.

– Jeg er veldig trygg på at de har valgt riktig spiller, og jeg er veldig trygg på at jeg har valgt riktig klubb, legger han til.

Laster Twitter-innhold

Imponert Hughes

Til klubbens hjemmeside sier Southampton-manager Mark Hughes at Mohamed Elyounoussi er en svært spennende tilvekst.

– Han har en fremragende mål- og assiststatistikk fra to forskjellige land, og vi har blitt ekstremt imponert over den taktiske intelligensen har vist.

mark hughes

TOMMEL OPP: Southampton-manager Mark Hughes sier Mohamed Elyounoussi tilfører laget hans en ny dimensjon.

Foto: Glyn Kirk / AFP

«Moi» hentes fra sveitsiske Basel, hvor han totalt scoret 24 mål på 84 kamper, og sist sesong blant annet fant nettmaskene mot Manchester City i mesterligaen.

Nå er «Moi» klar for å ta det neste steget. Han var torsdag gjennom den obligatoriske legesjekken, og fredag ble altså alt offisielt.

Rekordsum

Mohamed Elyounoussi debuterte i eliteserien som 16-åring i 2011, og to ord senere skrev NRK denne reportasjen om den unge fremadstormende spilleren som tok norsk fotball med storm.

Ifølge VG punger Southampton ut omkring 190 millioner kroner for Elyounoussi. I så fall ryker Tore André Flos rekord som tidenes dyreste norske fotballspiller. I 2000 ble han solgt til Rangers fra Chelsea for 165 millioner kroner.

A-landslaget fotball herrer

GRUNN TIL Å SMILE: Mohamed Elyounoussi blir den fjerde nordmannen i Premier League.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Elyounoussis overgangssum kan komme til å stige til underkant av 220 millioner kroner hvis 23-åringen blir en suksess på den engelske sørkysten. Bonusene blir utløst når «Moi» har spilt et bestemt antall kamper, skriver VG.

30 millioner i året

Kilder avisen har vært i kontakt med forteller at Elyounoussi får en årslønn i nærheten av 2,9 millioner pund. Det tilsvarer rundt 30 millioner kroner. Kontrakten skal være på fem år.

– Jeg er godt fornøyd med det jeg er blitt tilbudt, men jeg ønsker ikke å kommentere hva jeg tjener, sier «Moi» til NRK.

I Southampton blir Elyounoussi erstatter for Dusan Tadic, som tidligere i uken ble solgt til Ajax.

Laster Twitter-innhold

Norske forbindelser

Claus Lundekvam spilte der mellom 1996 og 2008, og blir av mange sett på som en klubblegende. Egil Østenstad, Trond Egil Soltvedt, Stig Johansen og Jo Tessem har også vært innom klubben.

Southampton rotet seg inn i nedrykksstriden sist sesong, men berget plassen helt på tampen etter at Mark Hughes kom inn som manager.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal