NRK Meny
Normal

Eleven tok mesteren

Emil Hegle Svendsen knuste Ole Einar Bjørndalen i spurten på fellesstarten i VM i Östersund

Emil Hegle Svendsen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Svendsen imponerte stort da han han vant sitt andre VM-gull. Bjørndalen var sjanseløs i spurten mot sin yngre lagkamerat og konkurrent.

Se intervju med vinneren på nett-TV: - Så sliten at jeg nesten ikke kunne se

Tre nordmenn i toppen

Akkurat som under stafetten ble det en kamp mellom Norge og Russland om den gjeveste medaljen på 15 km fellesstart i VM i skiskyting i Östersund.

Nett-TV: Se innspurten her

Tsjoudov tok initiativet, men var tett fulgt av Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen. En bom på den første stående skytingen sendte Svendsen nesten 20 sekunder etter teten, men han tok vare på sjansen på den tredje skytingen. Feilfri skyting sendte han rett i føringen, fulgt av Bjørndalen som måtte tåle en bom.

Etter den tredje skytingen var det tre nordmenn blant de fem beste. Halvard Hanevold lå 23.4 sekunder bak Svendsen. Han hadde bare Maxim Maximov og Dimitri Yaroshenko mellom seg og de norske lagkameratene.

Den fjerde skytingen gikk strålende sett med norske øyne. Bjørndalen og Svendsen skjøt begge feilfritt og fikk et forsprang til konkurrentene. Maksimov lå 18.9 sekunder etter Svendsen og var sjanseløs i kampen om gullet.

Helnorsk spurtduell

Emil Hegle Svendsen vant spurtoppgjøret mot Ole Einar Bjørndalen da han vant fellesstarten i VM.
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det ble klart at løpet kom til å bli avgjort med en helnorsk spurtduell. Bjørndalen og Svendsen følte lenge på hverandre, men det ble den urutinerte som ble sterkest mot målstreken. Svendsen kunne løfte hendene over hodet og feire at han hadde slått den store med 0,4 sekunder.

Like etter rennet var ferdig sa Bjørndalen at han var relativt fornøyd med løpet. Han hadde gjort som planlagt, men kunne ikke gjøre noe med Svendsen i spurten.

- Han er utrolig rask, Emil, og jeg var rett og slett sjanseløs der og da, sa Bjørndalen like etter løpet var ferdig.

Bjørndalen var også fornøyd med den norske innsatsen. Fire stykker blant de 11 beste er sterkt, og medaljesankeren syntes det var ekstra gledelig med Svendsens gode innsats i mesterskapet.

- Emil er god. Emil har hatt et ordentlig gjennombrudd og fortjente å vinne i dag, sa Bjørndalen til NRK.

Halvord Hanevold ble nummer fem og Rune Bratsveen ble nummer 11.

Siste nytt

  • Curling-tap mot Sveits

    Thomas Ulsrud og hans lag tapte 6-8 for vertsnasjonen Sveits i andre kampe i curling- EM. Tidlegare i dag opna Norge med 11-3 over Russland.

    Neste kamp går mot Nederland søndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal