NRK Meny
Normal

- Snålt å tjene så mye

Emil Hegle Svendsen har tjent godt på VM-suksessen.

Emil Hegle-Svendsen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Den er tung og den glinser og den er fin. Det er mange timer som ligger bak den her, sier Emil Hegle Svendsen og viser fram gullmedaljen.

Les også: Bjørndalen er sliten

Nett-TV: Ny hverdag for Svendsen

Ingen bekymringer

Skiskytteren kan glede seg over mer enn to VM-gull. For på noen få dager har 22-åringen tjent over 200 000 kroner i bonuser.

- Jeg synes jo fortsatt at det er ganske snålt å tjene så mye penger på å gå på ski og skyte på blink.

Hegle Svendsen har levd av skiskyting de siste årene, og etter suksessen i Östersund trenger han ikke bekymre seg over økonomien de neste årene.

- Jeg har hatt det bra før, og det blir sikkert ikke noe dårligere nå, det stemmer det, sier Hegle Svendsen til NRK.

Skiskytteryndlingen kan få en ny og langt bedre lønn. Ifølge VG har 22-åringen avtaler med flere nye sponsorer før avreisen til verdenscupen i Sør-Korea kommende lørdag.

- Emil kan tegne personlige sponsorkontrakter for to-tre millioner kroner i året, sier sponsorveteranen Jacob Lund til avisen.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08