Hopp til innhold

Elabdellaoui snakker ut etter ulykken: – Jeg blir bedre

Omar Elabdellaoui snakker ut for første gang siden han skadet øynene og ansiktet i en fyrverkeriulykke på nyttårsaften.

Nations league fotball, Norge - Nord-Irland (1-0)
Foto: Ørn E. Borgen / NTB

– Jeg blir bedre. Jeg får super og profesjonell hjelp fra det medisinske apparatet og vi tar steg hver eneste dag, skriver Omar Elabdellaoui på sin Instagram-konto.

Nordmannen sier videre at de fortsatt står overfor noen utfordringer, uten å nevne konkret hva han sikter til.

– Vi har fortsatt noen utfordringer, men jeg kommer tilbake sterkere. Det lover jeg. Vær så snill, ha meg i deres tanker og bønner fortsatt, skriver høyrebacken.

Han sier at han bare ville ha en hyggelig dag med familien da det plutselig gikk galt.

– Jeg vet dere er bekymret for meg, men noen ganger setter Gud oss på prøve. Jeg tror at jeg kan bestå denne testen, takket være bønnene deres.

Øyeskade

Det var på nyttårsaften at den norske høyrebacken skadet seg i ansiktet av fyrverkeri i Tyrkia. Elabdellaoui, som til daglig spiller for tyrkiske Galatasaray, skal ha fått annengrads forbrenning i ansiktet og skader i begge øynene.

Det ble rapportert at det ene øyet var mer skadd en det andre.

– Han klarer å se, men det er for tidlig nå å si hva som kommer til å skje videre, sa doktor Vedat Kaya den gangen.

– Det betyr alt

Elabdellaoui takker for støtten i innlegget sitt.

– Jeg vil takke for alle som har bedt, sendt god energi og meldinger som har gjort at jeg føler at de er med meg – det betyr alt i verden for meg, skriver han.

Siden hans skade har støtten flommet inn, som han også skriver selv. Hans lagkamerater i Galatasaray valgte å stille opp i t-skjorter som uttrykte støtte til Elabdellaoui.

– Vi trenger deg, bror. Vi trenger at du smiler igjen, vi trenger din kampvilje, vi trenger at du er en sterk far for familien din. Ikke glem at du tror på Gud. Du vil komme deg gjennom dette, og alt vil bli bedre enn før, skrev stjernespilleren Arda Turan på Instagram-kontoen sin.

Tirsdag ble Elabdellaoui ble hedret av lagkameraten Mbaye Diagne da han scoret i Galatasarays 3-4-tap mot Konyaspor.

Etter skaden ble det kjapt bråk. Fordi det skal ha vært en ambulansearbeider som delte et bilde av en skadd Elabdellaoui kort tid etter ulykken. Galatasaray skal ha ønsket å saksøke vedkommende, men nordmannen ba dem om å ikke gjøre det.

Sportsnyheter

Boye Brogeland avdekka juks

Kjenner seg att i Carlsen-dramaet: Slik avslørte spelaren jukset

Ein kan nesten seie at Magnus Carlsen har tatt ein «Boye Brogeland». Bridgespelaren blir kalla sheriff, etter at han sjølv avdekka juks i miljøet.

Siste nytt

 • Hegerbergs skade framleis uklar

  Skaden som Ada Hegerberg pådrog seg under landskampen mot Belgia 2. september, pregar spissen framleis. No skriv klubben at Hegerberg vil vere utilgjengeleg for spel i fleire veker.

  – Ho har starta ein spesifikk og tilpassa opptreningsperiode, men vil framleis vere utilgjengeleg i fleire veker, skriv Olympique Lyonnais i pressemeldinga.

  Vidare skriv klubben at dei vil sikre at Ballon d'Or-vinnaren får den beste medisinske oppfølginga som er, slik at ho rekk tilbake til det hektiske kampprogrammet denne sesongen.

  Ada Hegerberg
  Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN
 • Saggi-debut i serieligaen

  Rohit Saggi skal leie oppgjeret mellom AZ Alkmaar og Apollom Limassol i serieligaen torsdag. Det blir debuten til nordmannen i turneringa.

  Noregs Fotballforbund (NFF) opplyser at Saggi får med seg Geir Oskar Isaksen, Morten Jensen og Sivert Øksnes Amland i kampen, som blir spelt på AZ Alkmaars heimebane nord for Amsterdam.

  Håkon Evjen er norsk innslag i AZ, men nordlendingen er skadd og rekk høgst truleg ikkje kampen. Nederlendarane har full pott etter to kampar i turneringa.

  Frå før er det klart at Espen Eskås skal dømme meisterligakampen mellom RB Leipzig og celtic onsdag.

  Rohit Saggi
 • Indonesia-ofra skal minnast

  Det europeiske fotballforbundet har bestemt at det skal haldast eitt minutts stille før kampar i Uefa-regi denne veka etter tribunetragedien i Indonesia.

  Det startar med kveldens meisterligakampar, opplyser forbundet på sine nettsider.

  Minst 133 menneske er stadfesta døde etter at ei av dei verste stadionkatastrofene i fotballhistoria utspelte seg i Indonesia laurdag. Supportarar frå klubben Arema FC storma banen etter 2-3-tapet for rivalen Persebaya Surabaya i indonesisk fotball. Banestorminga leidde til det komplette kaos, og politiet tok i bruk tåregass i eit forsøk på å få kontroll på situasjonen.

  Mange menneske døydde av kveling eller blei trampa i hel.

  Det skal haldast eit minutts stille både i meisterliga-, europaliga-, serieliga- og VM-omspelkampar denne veka.

  Av de 133 omkomne skal 37 vere barn og ungdommar. 91 menn og 42 kvinner mista livet.

  Malang-ulykka
  Foto: WILLY KURNIAWAN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste