Hopp til innhold

Eksperter måpte etter enorme tabber: – Ydmykelsen er gigantisk

Ikke bare én, men to ganger måtte ekspertene gni seg i øynene etter enorme keeperblemmer fra to av verdens beste keepere. Det var bare noen av ingrediensene i det som ble ellevill forestilling på Anfield.

Liverpool - Real Madrid

GLIPP: Begge lags sisteskanser var uheldige i det som skulle bli en målfest på Anfield.

Foto: Skjermdump, TV 2

– Vi er frustrerte etter resultatet og gjorde for mange feil. Real Madrid straffet oss ved hver anledning, erkjenner Liverpool-kaptein Jordan Henderson til BT Sport.

Det ble på ingen måte noen revansj fra finaletapet forrige sesong for Liverpool. Istedenfor ble de rødkledde ydmyket av de regjerende mesterne, og tapte til slutt 5-2 på Anfield.

– Det er tøft. Det er vanskelig å stå her og snakke nå, sier Henderson.

– Ydmykelsen er gigantisk, utbrøt TV 2s kommentator Øyvind Alsaker da Real Madrid scoret sitt femte mål for kvelden.

– For en uvirkelig keepertabbe

Jubelscenene var store kontraster til litt tidligere på kvelden. For marerittstarten var komplett for Real Madrid da Thibaut Courtois klønet og mistet ballen rett til Mohamed Salah som kunne doble ledelsen for Liverpool før kvarteret var spilt

– Det er uvirkelig at verdens beste keeper klarer å rote bort ballen på dette viset, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen da Liverpool gikk opp til 2–0.

– Jeg skulle slå ballen unna, men så stoppet Salah, og jeg trodde jeg hadde tid til å flytte den over på høyrebeinet. Så spratt den på kneet mitt, forklarte Courtois selv etter kampen.

Men den bekmørke starten skulle brått bli lysere for gjestene i det første åttedelsfinaleoppgjøret i mesterligaen.

775897935

MÅLSCORERE: Karim Benzema og Vinicius Jr. ble kampens helter med to scoringer hver. Her sammen med den tredje målscoreren Éder Militão.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Først reduserte Vinicius Jr., før samme mann skulle utnytte en ny, enorm keeperblemme på motsatt banehalvdel. Alisson Becker serverte nemlig ballen rett i føttene til sin landsmann.

For en ny, forferdelig og uvirkelig keepertabbe av en så fantastisk keeper, mente Mathisen.

Om dramatikken var over der? Nei. Real Madrid scoret både én, to og tre ganger til, og snudde kampen etter mål av Éder Militão og Karim Benzema ganger to. Da hadde gjestene scoret fem mål (!) på 46 minutter.

– Dette har utviklet seg til en katastrofe for Liverpool, sa BBC' fotballekspert Alan Shearer.

– En statue ville beveget seg mer

Det kom lite lyd fra bortesvingen på Anfield da kvarteret av kampen hadde passert. Rett før Salahs mål, hadde Darwin Núñez ført hjemmelaget opp i ledelsen med en herlig hælflikk. Med to mål foran, høyt press og flere farligheter, så Liverpool ut til å ha god kontroll på eget gress.

Det var før Vinicius Jr. bestemte seg for å ta grep.

To ganger satt brasilianeren ballen i nettet og lagene var like langt før pause.

– Jeg kan ikke tro det jeg ser når det gjelder antall feil som blir gjort på banen. Det var en forferdelig feil fra Thibaut Courtois tidligere, og det er det samme fra Alisson, kommenterte spisslegenden Shearer på BBC.

Britain Soccer Champions League

DOBLET: Salah kunne enkelt sette inn 2-0 etter en feil fra Thibaut Courtois.

Foto: Jon Super / AP

De hvitkledde fortsatte med en innøvd frisparkvariant, hvor Militão stanget ballen i mål, og et etter et skudd fra Benzema, som gikk via et Liverpool-ben, hadde Real Madrid allerede gått opp til 4–2 ti minutter etter pause.

– Det er en fin ball fra Modric, men det er et altfor lett mål for Liverpool å slippe inn. En statue ville beveget seg mer enn Liverpool-forsvarerne, sa Shearer om forsvarsspillet til Liverpool.

Ydmykelsen skulle bli komplett da Karim Benzema satt sitt andre for kvelden etter et herlig soloraid og fastsatte resultatet til 5–2.

– Vi spilte med personlighet og ønsker å vinne Mesterligaen igjen. De startet bedre enn oss, men dette var en stor kamp og vi var forberedt, sier stjernespiller Karim Benzema til BT sport.

Carlo Ancelottis menn har dermed et kjempeutgangspunkt før returmøte i Madrid onsdag 15. mars.

– Vi må spille som i første omgang i 95 minutter. Det er mulig, men man trengte momentum igjen. De fikk selvtillit og scoret flotte mål. Sånn er det. Det er en rar kamp, men det er mye å hente fra denne kampen, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen, ifølge TV 2.

Siste nytt

 • Alderweireld sikret Antwerp-gull på overtid

  Tidligere Tottenham-spiller Toby Alderweireld sikret søndag Royal Antwerps første ligagull på 66 år.

  – Jeg har ikke ord for dette. Alle avskrev oss, men vi kjempet så hardt for dette. Alle var mot oss, men vi klarte det, sier Alderweireld, ifølge BBC.

  Fire minutter på overtid utlignet han til 2-2 mot Genk, som sørget for seriegull til Royal Antwerp. De vant ligaen med ett poengs margin til nettopp Genk og Union Saint-Gilloise.

  Toby Alderweireld
  Foto: TOM GOYVAERTS / AFP
 • Abraham i tårer etter stygg skade

  Roma-spissen Tammy Abraham forlot banen på båre og i tårer etter det som tilsynelatende var en alvorlig kneskade. Ifølge flere medier, deriblant The Athletic, røk engelskmannen korsbåndet.

  Sky Sports skriver at han kan være ute av spill frem til november eller desember.

  Det har vært flere overgangsrykter rundt Abraham den siste tiden, og mange trodde at han kom til å skifte klubb i løpet av sommeren. Det skjer neppe nå.

  Roma avsluttet sesongen med en 2-1-seier over Spezia og har sikret en plass i neste sesongs europaliga.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabrizio Corradetti / AP
 • León vant den nordamerikanske mesterligaen

  Meksikanske Club León vant den nordamerikanske mesterligaen etter 3-1-sammenlagt over Los Angeles FC i finalen.

  Finalen i turneringen spilles over to kamper. León, som tok sin første mesterliga-tittel, vant den første kampen 2-1, før nattens oppgjør endte med en 1-0-seier.

  Meksikanske klubber dominerer den nordamerikanske mesterligaen. Lag fra Mexico har vunnet turneringen hele 38 ganger, mens landet med nest flest titler er Costa Rica. Lag derfra har vunnet den seks ganger.

  Amerikanske lag har vunnet den tre ganger. Seattle Sounders var regjerende mestere.

  Leon v Los Angeles Football Club - Chamionship - Leg 2: Concacaf Champions League 2023
  Foto: RONALD MARTINEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste