Hopp til innhold

Eksperter måpte etter enorme tabber: – Ydmykelsen er gigantisk

Ikke bare én, men to ganger måtte ekspertene gni seg i øynene etter enorme keeperblemmer fra to av verdens beste keepere. Det var bare noen av ingrediensene i det som ble ellevill forestilling på Anfield.

Liverpool - Real Madrid

GLIPP: Begge lags sisteskanser var uheldige i det som skulle bli en målfest på Anfield.

Foto: Skjermdump, TV 2

– Vi er frustrerte etter resultatet og gjorde for mange feil. Real Madrid straffet oss ved hver anledning, erkjenner Liverpool-kaptein Jordan Henderson til BT Sport.

Det ble på ingen måte noen revansj fra finaletapet forrige sesong for Liverpool. Istedenfor ble de rødkledde ydmyket av de regjerende mesterne, og tapte til slutt 5-2 på Anfield.

– Det er tøft. Det er vanskelig å stå her og snakke nå, sier Henderson.

– Ydmykelsen er gigantisk, utbrøt TV 2s kommentator Øyvind Alsaker da Real Madrid scoret sitt femte mål for kvelden.

– For en uvirkelig keepertabbe

Jubelscenene var store kontraster til litt tidligere på kvelden. For marerittstarten var komplett for Real Madrid da Thibaut Courtois klønet og mistet ballen rett til Mohamed Salah som kunne doble ledelsen for Liverpool før kvarteret var spilt

– Det er uvirkelig at verdens beste keeper klarer å rote bort ballen på dette viset, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen da Liverpool gikk opp til 2–0.

– Jeg skulle slå ballen unna, men så stoppet Salah, og jeg trodde jeg hadde tid til å flytte den over på høyrebeinet. Så spratt den på kneet mitt, forklarte Courtois selv etter kampen.

Men den bekmørke starten skulle brått bli lysere for gjestene i det første åttedelsfinaleoppgjøret i mesterligaen.

775897935

MÅLSCORERE: Karim Benzema og Vinicius Jr. ble kampens helter med to scoringer hver. Her sammen med den tredje målscoreren Éder Militão.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Først reduserte Vinicius Jr., før samme mann skulle utnytte en ny, enorm keeperblemme på motsatt banehalvdel. Alisson Becker serverte nemlig ballen rett i føttene til sin landsmann.

For en ny, forferdelig og uvirkelig keepertabbe av en så fantastisk keeper, mente Mathisen.

Om dramatikken var over der? Nei. Real Madrid scoret både én, to og tre ganger til, og snudde kampen etter mål av Éder Militão og Karim Benzema ganger to. Da hadde gjestene scoret fem mål (!) på 46 minutter.

– Dette har utviklet seg til en katastrofe for Liverpool, sa BBC' fotballekspert Alan Shearer.

– En statue ville beveget seg mer

Det kom lite lyd fra bortesvingen på Anfield da kvarteret av kampen hadde passert. Rett før Salahs mål, hadde Darwin Núñez ført hjemmelaget opp i ledelsen med en herlig hælflikk. Med to mål foran, høyt press og flere farligheter, så Liverpool ut til å ha god kontroll på eget gress.

Det var før Vinicius Jr. bestemte seg for å ta grep.

To ganger satt brasilianeren ballen i nettet og lagene var like langt før pause.

– Jeg kan ikke tro det jeg ser når det gjelder antall feil som blir gjort på banen. Det var en forferdelig feil fra Thibaut Courtois tidligere, og det er det samme fra Alisson, kommenterte spisslegenden Shearer på BBC.

Britain Soccer Champions League

DOBLET: Salah kunne enkelt sette inn 2-0 etter en feil fra Thibaut Courtois.

Foto: Jon Super / AP

De hvitkledde fortsatte med en innøvd frisparkvariant, hvor Militão stanget ballen i mål, og et etter et skudd fra Benzema, som gikk via et Liverpool-ben, hadde Real Madrid allerede gått opp til 4–2 ti minutter etter pause.

– Det er en fin ball fra Modric, men det er et altfor lett mål for Liverpool å slippe inn. En statue ville beveget seg mer enn Liverpool-forsvarerne, sa Shearer om forsvarsspillet til Liverpool.

Ydmykelsen skulle bli komplett da Karim Benzema satt sitt andre for kvelden etter et herlig soloraid og fastsatte resultatet til 5–2.

– Vi spilte med personlighet og ønsker å vinne Mesterligaen igjen. De startet bedre enn oss, men dette var en stor kamp og vi var forberedt, sier stjernespiller Karim Benzema til BT sport.

Carlo Ancelottis menn har dermed et kjempeutgangspunkt før returmøte i Madrid onsdag 15. mars.

– Vi må spille som i første omgang i 95 minutter. Det er mulig, men man trengte momentum igjen. De fikk selvtillit og scoret flotte mål. Sånn er det. Det er en rar kamp, men det er mye å hente fra denne kampen, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen, ifølge TV 2.

Siste nytt

 • KFUM rystet hjemmelaget i historisk kamp

  Den historiske midnattssolkampen på Romssa Arena endte 2–1 til gjestene fra Oslo.

  Det var hjemmelaget som styrte mest de første 45 minuttene, men de store sjansene lot vente på seg i første omgang.

  – Vi har ikke skapt så mye, så da er det umulig å være fornøyd, sa KFUMs Johannes Nuñez til TV 2 i pausen.

  To målløse lag gikk til hvilen, men allerede fem minutter ut i andre omgang førte Johannes Nuñez gjestene opp i ledelsen etter en skudd som gikk via en Tromsø-spiller.

  Det var to langt mer offensive lag som var klare for 45 nye minutter i midnattssolen.

  I det 63. minutt slo Tromsø tilbake. Jakob Napoleon Romsaas utlignet for hjemmelaget, og ga Tromsø-supporterne noe å juble for.

  De røde og hvite jaktet en scoring, men fikk ikke satt ballen i nettet til bak KFUM-keeperen. I stedet stanget Momodou Lion Njie gjestene i føringen.

  Hele 14 minutter ble lagt til på Romssa Arena etter at det ble kastet tennisballer og andre gjenstander på banen ved to anledninger.

  Til tross for mye tilleggstid, ble det ikke flere scoringer. Kampen endte 1–2.

  Med seieren her klatret KFUM fire plasser opp på tabellen og dro ifra tidligere tabellnabo Tromsø, som falt ned på en 14. plass.

  Eliteserien i fotball 2024: Tromsø-KFUM Oslo
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Viking enig med belgisk klubb om overgang for Gunnarsson

  Patrik Gunnarsson drar fra Viking til belgiske Kortrijk. Islendingen reiser til Belgia for å gjennomføre medisinsk test søndag.

  Det melder klubben i sine mediekanaler.

  Islendingen kom til Viking fra engelske Brentford i 2022, men var også på lån i Stavanger i 2021. Han har siden spilt 90 kamper for klubben. Senest lørdag holdt han nullen mot KBK.

  Gunnarsson drar søndag til Belgia for å gjøre medisinsk test og sluttføre overgangen.

  Viking har vært i strålende form den siste perioden, med fem seirer og én uavgjort på de siste seks kampene. Stavanger-klubben har med det tatt seg opp til tredjeplass, fem poeng bak Bodø/Glimt med én kamp til gode. (NTB)

  Patrik G
  Foto: NTB
 • Ubeseirede Mol og Sørum klare for semifinale i Wien

  Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum fortsatte seiersrekken og er klare for semifinale i verdenstourturneringen i Wien.

  Kvartfinaleseieren kom mot amerikanske Miles Partain og Andy Benesh med sifrene 21-17, 21-16.

  I semifinalen venter vinneren av oppgjøret mellom spanske Pablo Herrera og Adrian Gavira Collado og den tyske duoen Nils Ehlers og Clemens Wickler. De møtes senere lørdag.

  Mol og Sørum tok styringen i første sett og opparbeidet seg raskt en komfortabel ledelse. Den norske duoen vant til slutt settet 21-17 og kunne dermed sikre semifinalebillettene i andre sett.

  Sett to startet imidlertid langt jevnere, hvor parene fulgte hverandre stort sett hele veien til 12-12. Da tok Mol og Sørum styringen igjen og skaffet seg en stor ledelse, som de holdt hele veien inn til 21-16-seier.

  Turneringen er Mol og Sørums siste før OL i Paris. Der er nordmennene tittelholdere og kan bli tidenes første sandvolleyballpar på herresiden som forsvarer et OL-gull. (NTB)

  Mol Sørum
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal