Hopp til innhold

Eksperter måpte etter enorme tabber: – Ydmykelsen er gigantisk

Ikke bare én, men to ganger måtte ekspertene gni seg i øynene etter enorme keeperblemmer fra to av verdens beste keepere. Det var bare noen av ingrediensene i det som ble ellevill forestilling på Anfield.

Liverpool - Real Madrid

GLIPP: Begge lags sisteskanser var uheldige i det som skulle bli en målfest på Anfield.

Foto: Skjermdump, TV 2

– Vi er frustrerte etter resultatet og gjorde for mange feil. Real Madrid straffet oss ved hver anledning, erkjenner Liverpool-kaptein Jordan Henderson til BT Sport.

Det ble på ingen måte noen revansj fra finaletapet forrige sesong for Liverpool. Istedenfor ble de rødkledde ydmyket av de regjerende mesterne, og tapte til slutt 5-2 på Anfield.

– Det er tøft. Det er vanskelig å stå her og snakke nå, sier Henderson.

– Ydmykelsen er gigantisk, utbrøt TV 2s kommentator Øyvind Alsaker da Real Madrid scoret sitt femte mål for kvelden.

– For en uvirkelig keepertabbe

Jubelscenene var store kontraster til litt tidligere på kvelden. For marerittstarten var komplett for Real Madrid da Thibaut Courtois klønet og mistet ballen rett til Mohamed Salah som kunne doble ledelsen for Liverpool før kvarteret var spilt

– Det er uvirkelig at verdens beste keeper klarer å rote bort ballen på dette viset, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen da Liverpool gikk opp til 2–0.

– Jeg skulle slå ballen unna, men så stoppet Salah, og jeg trodde jeg hadde tid til å flytte den over på høyrebeinet. Så spratt den på kneet mitt, forklarte Courtois selv etter kampen.

Men den bekmørke starten skulle brått bli lysere for gjestene i det første åttedelsfinaleoppgjøret i mesterligaen.

775897935

MÅLSCORERE: Karim Benzema og Vinicius Jr. ble kampens helter med to scoringer hver. Her sammen med den tredje målscoreren Éder Militão.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Først reduserte Vinicius Jr., før samme mann skulle utnytte en ny, enorm keeperblemme på motsatt banehalvdel. Alisson Becker serverte nemlig ballen rett i føttene til sin landsmann.

For en ny, forferdelig og uvirkelig keepertabbe av en så fantastisk keeper, mente Mathisen.

Om dramatikken var over der? Nei. Real Madrid scoret både én, to og tre ganger til, og snudde kampen etter mål av Éder Militão og Karim Benzema ganger to. Da hadde gjestene scoret fem mål (!) på 46 minutter.

– Dette har utviklet seg til en katastrofe for Liverpool, sa BBC' fotballekspert Alan Shearer.

– En statue ville beveget seg mer

Det kom lite lyd fra bortesvingen på Anfield da kvarteret av kampen hadde passert. Rett før Salahs mål, hadde Darwin Núñez ført hjemmelaget opp i ledelsen med en herlig hælflikk. Med to mål foran, høyt press og flere farligheter, så Liverpool ut til å ha god kontroll på eget gress.

Det var før Vinicius Jr. bestemte seg for å ta grep.

To ganger satt brasilianeren ballen i nettet og lagene var like langt før pause.

– Jeg kan ikke tro det jeg ser når det gjelder antall feil som blir gjort på banen. Det var en forferdelig feil fra Thibaut Courtois tidligere, og det er det samme fra Alisson, kommenterte spisslegenden Shearer på BBC.

Britain Soccer Champions League

DOBLET: Salah kunne enkelt sette inn 2-0 etter en feil fra Thibaut Courtois.

Foto: Jon Super / AP

De hvitkledde fortsatte med en innøvd frisparkvariant, hvor Militão stanget ballen i mål, og et etter et skudd fra Benzema, som gikk via et Liverpool-ben, hadde Real Madrid allerede gått opp til 4–2 ti minutter etter pause.

– Det er en fin ball fra Modric, men det er et altfor lett mål for Liverpool å slippe inn. En statue ville beveget seg mer enn Liverpool-forsvarerne, sa Shearer om forsvarsspillet til Liverpool.

Ydmykelsen skulle bli komplett da Karim Benzema satt sitt andre for kvelden etter et herlig soloraid og fastsatte resultatet til 5–2.

– Vi spilte med personlighet og ønsker å vinne Mesterligaen igjen. De startet bedre enn oss, men dette var en stor kamp og vi var forberedt, sier stjernespiller Karim Benzema til BT sport.

Carlo Ancelottis menn har dermed et kjempeutgangspunkt før returmøte i Madrid onsdag 15. mars.

– Vi må spille som i første omgang i 95 minutter. Det er mulig, men man trengte momentum igjen. De fikk selvtillit og scoret flotte mål. Sånn er det. Det er en rar kamp, men det er mye å hente fra denne kampen, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen, ifølge TV 2.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal