NRK Meny
Normal

Eggen skal hjelpe RBK å finne ny trener

Styret i Rosenborg vil rådføre seg med Nils Arne Eggen om hvem som skal bli klubbens nye trener. – Jeg tror vi får til noen møter denne uka, sier Eggen selv.

Nils Arne Eggen

Norges største trenerlegende skal hjelpe Rosenborg å finne sin nye trener.

Foto: SAKIS MITROLIDIS / Afp

Ivar Koteng

Ivar Koteng vil ha Eggens hjelp.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Rosenborgs behandling av Nils Arne Eggen stjal overskriftene forrige uke, og det har vært noen turbulente år for klubben. Nå kan Eggen bli selve nøkkelen til å finne veien tilbake.

– Jeg har ofte uformelle møter med Rosenborg, så det er ingen sensasjon, sier Eggen til NRK.

Jobben har startet på Brakka for å finne ut hvordan Rosenborg skal drives sportslig i årene framover.

Et hovedspørsmål blir hvem som skal trene klubben framover, og hvordan det skal gjøres.

– Jeg er interessert i å snakke med klubben, og de er interessert i å høre mine synspunkter. Jeg tror vi får til noen uformelle møter denne uka, sier Eggen.

– En av verdens beste trenere

Rosenborg styreleder, Ivar Koteng, er også klar på at han ønsker å bruke Nils Arne Eggen i arbeidet.

– Jeg skal ha en prat med han til uken, sier Koteng i dagens VG.

Rosenborg skal tilbake til spillestilen fra Nils Arne Eggens glansdager. Søndagens kamp mot Sarpsborg viste at laget er på rett vei, mener NRKs fotballekspert.

Koteng mener Rosenborg har brukt for Eggens kunnskap og erfaring når de nå starter arbeidet med å føre klubben tilbake til toppen i norsk fotball.

– Jeg mener han er en av verdens beste trenere. Så da må vi prøve å få ut det beste av hva han tenker, sier styrelederen til VG.

– Helt naturlig

Kenneth Kjelsnes

Kenneth Kjelsnes er glad for at styret ønsker å gjøre en grundig prosess rundt klubben framtid.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Talsperson for Kjernen, Kenneth Kjelsnes, er ikke overrasket over at Eggen blir med i jobben å stake ut klubbens nye kurs.

– Det er bare naturlig og det overrasker meg ikke så voldsomt. Styret beundrer Eggen, og det er flott å lytte til den tidligere treneren, sier han.

Kjelsnes er godt fornøyd med at styret ønsker å gjøre en grundig prosess i spørsmålet om klubbens visjoner i framtiden.

– Det er ikke mulig å understreke viktigheten av denne jobben nok. Det er flott at styret ønsker å gjøre en grundig prosess, og at de ønsker å se på hva som skal gjøres.

– Eggen kan bidra med det han er god på. Så er det viktig at styret også tar inn andre personer som kan hjelpe klubben, sier han.

Se Eggen i fri dressur under åpningen av egen plass:

Søndag fikk RBK-legenden sin egen plass ved Lerkendal. I Eggens tale snakket han ivrig om fortid, fremtid - og de siste ukers bråk rundt klubben i hans hjerte.

Siste nytt

 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP
 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal