Hopp til innhold

Koteng: – Nå skal det røskes opp i alt som trengs

Nå starter prosessen med å gjøre RBK best igjen. Mandag kveld samles styret og den sportslige ledelsen seg til stormøte på Lerkendal.

Ivar Koteng

Styreleder Ivar Koteng kaller mandagens møte starten på den viktigste prosessen i hans periode som styreleder.

Foto: Petter Moen Nilsen

2014 blir mest sannsynligvis RBKs fjerde sesong uten smak av det edleste metallet. På disse årene har klubben i tillegg kvittet seg med tre trenere og to daglige ledere. Dette er uvant kost, for ellers så seiersvante trøndere.

Bård Wiggen

Både Per Joar Hansen og Bård Wiggen fikk sparken i høst. Styreleder Koteng håper de slipper å sparke flere i fremtiden.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Derfor varsler styreleder Ivar Koteng at klubben skal ta grep, og det på en grundig møte. På kveldens «diskusjonsmøte» vil hele styret være til stede. Det vil også Kåre Ingebrigtsen, Erik Hoftun, daglig leder Tove Moe Dyrhaug, leder for økonomi og eiendom Roar Munkvold samt organisasjonssjef Trond Alstad.

– Dette er oppstarten på en prosess som skal gjøre at vi blir bedre og at vi skal slippe å sparke folk hele tiden. Vi skal snakke om hvordan vi skal organisere den sportslige avdelingen, sier styreleder i Rosenborg Ivar Koteng.

Den viktigste jobben vi har gjort

Det er ikke snakk om noen revolusjon, men både Koteng og resten av styre er klare på at noe må gjøres. Møtet på mandag er starten på en langvarig prosess hvor klubbdriften skal ettergås i sømmene.

– Nå skal vi snakkes fritt og det skal være høyt under taket. Vi ser på denne prosessen som det viktigste vi har gjort til nå i styret, sier Koteng.

– Dette er starten på en viktig prosess. Det er viktig å ikke ha noen konklusjoner klare. Vi må ta oss god tid, sier organisasjonssjef Trond Alstad.

Flere viktige tema

Blant temaene som skal opp på mandagens møte er det fire ting som går igjen:

Jan Jönsson

Jan Jönsson fikk sparken som RBK-trener i desember 2012.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Det ene er trenerspørsmålet og om RBK skal gå over fra å ha en trener/sportslig leder-løsning, eller om klubben skal ha manager. RBK har ingen konkrete navn på blokka til nå, for før det må de bestemme seg for hvordan klubben skal være organisert.

– Vi skal snakke om hvordan vi skal organisere den sportslige satsingen og om hvilken løsning som er best egnet for oss. Først når vi har funnet ut av det, kan vi diskutere hvilke krav vi skal ha til den nye treneren, sier Koteng.

Treningskultur

Det andre temaet er treningskultur. I løpet av sesongen har RBK måtte tåle kritikk for at de har vært for dårlig trent. Det ønsker klubben å unngå.

– Jeg noterer at de lærde strides om hvordan man skal trene. Vi i styret er ikke de rette til å uttale oss om hvordan vi skal trene. Vi ønsker å bli best igjen og da må vi også trene best, sier Koteng.

Holder budsjett

Da Rosenborg var i mesterligaen tjente de mer der enn de andre klubbene i eliteserien tjente til sammen. Den tiden er forbi og det er syv år siden klubben var i det aller gjeveste selskapet. I 2012 måtte klubben kutte 30 millioner kroner, noe som førte til oppsigelser.

I år ser det ut til at klubben klarer budsjettet, men Koteng ser likevel forbedringspotensial, også her.

– Vi må sørge for at alt vi gjør skjer innenfor de rammene og den kulturen vi står for. Vi har ikke så mye penger som i velmaktsdagene, så vi ønsker å optimalisere det sportslige ut ifra de økonomiske rammene vi har nå, sier Koteng.

Spillerlogistikk

Klubben har på de siste to årene kjøpt 28 spillere og kvittet seg med 32. Hvor vellykket både kjøp og salg-politikken til klubben har vært kan diskuteres. Derfor skal også spillerlogistikk og ungdomssatsing frem.

–Vi skal snakke om hvor hvilke spillertyper vi ønsker, hvor mye penger vi kan bruke på spillerkjøp og om vi skal satse enda hardere på å utvikle spillere selv, sier Koteng.

Jaime Alas

Jaime Alas er en av 28 spillere Rosenborg har hentet i løpet av de siste årene

Foto: Kjetil Nesgård / NRK

– Vi ønsker å finne ut hvor stor økonomisk handlefrihet vi virkelig har, sier organisasjonssjef Trond Alstad.

Ønsker å være ferdig til jul

Selv om temaene er mange og det er en lang prosess som starter i kveld, har satt seg som mål å ha ting klart før jul. For at de skal klare det blir det flere møter og diskusjoner i løpet av høsten.

– Nå skal det røskes opp i alt det som trengs å røskes opp i. Hovedsaken, som er den sportslige organiseringen må være ferdig til jul. Når det gjelder spillerlogistikk og treningsmengde så er det ting som er lettere å gjøre noe med når vi er i sesong, sier Koteng.

Kan komme konkrete tiltak allerede neste mandag

Neste mandag møtes RBK-styret til styremøte. Koteng varsler at det kan komme konkrete tiltak allerede da.

– Vi har styremøte allerede neste mandag så da kan det komme noen avgjørelser, sier styrelederen.

Fotball

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland