Vurderte å legge opp: – Jeg hadde fliret om noen sa jeg kom til å spille for Brann

Christian Eggen Rismark (27) har ikke latt seg stoppe av motgangen. Nå skal forsvarsspilleren, som beskrives som en «late bloomer», kjempe om seriegullet for Brann.

Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Brann.

VOKSER: Fra blått til rødt, og Ranheim til Brann. Etter en lang reise går neste etappe fra Trondheim til Bergen for Christian Eggen, som blir lagkamerat med blant annet Steffen Lie Skålevik.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Jeg hadde nok fliret litt om noen hadde sagt til meg for noen år siden at jeg kom til å spille for Brann, sier Christian Eggen Rismark til NRK.

Veien dit har nemlig vært både lang og kronglete. Det er ikke mange år siden 27-åringen spilte i 3.-divisjon og brukte opp mot en time for å komme seg på trening.

Rismark forteller at han flere ganger har vurdert å legge fotballkarrieren på hylla for å satse mer på studier, men fotballgleden holdt motivasjonen oppe.

27-åringen startet fotballkarrieren i Ranheim, før han tok steget videre til Strindheim. Der ble det ikke så mye spilletid som han gjerne skulle ønske.

– Da jeg var i Strindheim så følte jeg at jeg kanskje burde fått sjansen litt tidligere. Jeg har jo spilt på andrelaget der og reist på borteturer uten å få spille et eneste minutt. Jeg har jo også blitt byttet inn og ut av en kamp, og det er jo godt gjort, sier Rismark.

Eliteserien fotball 2018: Bodø/Glimt-Ranheim.

TAR SJANSEN: Christian Rismark Eggen sier han føler seg klar for en klubb som kjemper i toppen. – Målet er å få spille og utvikle meg. Jeg skal gripe den sjansen, sier han til NRK.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

– De fleste ville gitt seg om de fikk så få sjanser

Forsvarsspilleren har vært i Ranheim de siste fem og et halvt årene, inkludert utlån til Tillerbyen og Orkla i 2015. Ifølge Rismark kom ferdigheten hans mer frem i lyset da Svein Maalen tok over.

Kompis, og tidligere lagkamerat Sindre Welo, beskriver Rismark som en «late bloomer», hvis fotballforståelse og stayeregenskaper til slutt har ført han til Brann.

– Jeg antar de fleste ville gitt seg om de fikk så få sjanser, men han turte å satse selv om han ble satt på benken. Han begynte å vokse og ta steg som 17–18 åring, men vi må huske på at han spilte på ganske lavt nivå helt til han var 25. Det beviser for mange at det er mulig, og hvor fort ting snur i fotball, sier Welo.

Laster Twitter-innhold

Stått i motgangen

Også tidligere lagkamerater, som Gjermund Åsen (nå Tromsø) og Kristoffer Løkberg (til Brann etter sesongen), beskriver mye av det samme som Welo:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Hos meg kom modningen og det fysiske sent. Det er veldig få som slår gjennom når man er ung, man må ofte en vei utenom og da møter man ofte motgang, og det er de som står i den motgangen, som jeg ofte har gjort, som jeg tror lykkes til slutt, sier Rismark.

27-åringen sier han aldri har vært i tvil om at all tidsbruken var verdt det til tross for mange tunge stunder.

– Jeg tror nok jeg er over snittet interessert i spillet fotball og det har nok hjulpet meg.

Fikk igjen motivasjonen hos bestefar

Bestefar og trenerlegende Nils Arne Eggen karakteriserer barnebarnet som klok både på og utenfor banen.

– Han var i Orkla hjemme hos meg én eller to sesonger og fikk igjen lysten til å satse, sier Eggen til NRK.

nils arne eggen

KJENNER SEG IGJEN: Trenerlegenden Nils Arne Eggen sier han ser mye av sin egen fotballfilosofi i barnebarnet: – Selvfølgelig. Det ville jo være rart ellers. Han har gått i lære i måten Rosenborg spilte på i sin glansperiode, sier han.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

76-åringen trekker sammenligninger med Karsten Warholm når han vil eksemplifisere hvorfor norske fotballspillere kan bli like gode som argentinske.

– Det ser du på en 22-åring fra Ulsteinvik som løper fra hele verden på 400 meter hekk. Hvis det går an når du vokser opp ute i havgapet der, så går det an å bli god for alle. Det handler om å trene mye og å trene riktig, som han har gjort. Det er bare et spørsmål om å ha en sterk nok indre drivkraft til å gjennomføre det, og det er Christians styrke.

Siste nytt

 • Historisk VM-oppgjør i Nord-Korea

  Det historiske oppgjøret mellom Nord-Korea og Sør-Korea endte målløst da landene tirsdag kjempet om tabelltopp i gruppe H i den asiatiske VM-kvalifiseringen.

  Det var det første nabooppgjøret siden 1990 som ble spilt i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang.

  HgLLPguv4FQ
  Foto: AP
 • Nilsson skal trene med herrene

  Stina Nilsson reiser ikke til høydeopphold i Val Senales, men velger i stedet snøtrening i Idre. Der skal også det svenske herrelandslaget oppholde seg.

  Charlotte Kalla og de fleste andre svenske landslagskvinnene drar til høydesamling i Val Senales.

  29WcnHchnj0
  Foto: Fredrik Hagen
 • Ber fotballpresidenten gå av

  Den bulgarske statsministeren Bojko Borissov har bedt landets fotballpresident gå av etter mandagens skandalekamp mot England i Sofia, melder TV 2.

  – Fra i dag vil vi kutte alle bånd, inkludert økonomiske, til Det bulgarske fotballforbundet inntil Borislav Mihajlov trekker seg fra stillingen sin, sier sportsminister Krasen Kralev på vegne av statsminister Bojko Borissov, ifølge TV 2.

  – Vi tåler ikke slik oppførsel lenger, sier han. (NTB)

  Bulgaria England Euro 2020 Soccer
  Foto: Vadim Ghirda / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal