NRK Meny
Normal

Edvalds sjef om starten på Tour de France: – Det er farlig

Sportsdirektøren til Edvald Boasson Hagen mener varmen kombinert med dehydrerte ryttere, gjør at starten på Tour de France kan gå utover helsen til rytterne.

France Cycling Tour de France

VELT: Heinrich Haussler var en av dem som veltet med under to kilometer igjen.

Foto: Jeff Pachoud / AP

– Når vi kommer til den første hviledagen, kommer du til å se mange knekte menn. Starten er ni super harde dager, forteller sjefen til Edvald Boasson Hagen, Douglas Ryder til NRK.

Det var en bekymret sportsdirektør som snakket med NRK etter dagens etappe. Før Tour de France begynte var det mye snakk om den tøffe løypen rytterne måtte gjennom. Sportsdirektøren i Team Dimension Data, ser tegn på utslitte ryttere kun to etapper inn i det 21 etapper lange rittet.

– Rytterne er veldig dehydrerte. Egentlig må de drikke mye under hver etappe, men på grunn av all stresset i hovedfeltet får de ikke i seg nok. Så væskeinntak er en stor bekymring, sier Ryder til NRK.

Douglas Ryder, sportssjef i Team Dimension Data.

FARLIG: Douglas Ryder er redd årets Tour er for tøff.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

At Frankrike er varmt i juli overrasker ikke sørafrikaneren. Men han mener alle følgebilene og motorsyklene i løypen, hindrer rytterne i å hente vann til lagkameratene. Han tror det kan gå utover rytternes helse.

– Det er farlig. Det er for mange kjøretøy på veien. Luis León Sanchez krasjet med en midtrabatt på en åpen og fin vei, rytterne er slitne og konsentrasjonen deres faller, sier Ryder.

Luis León Sanchez var en av to ryttere som måtte bryte dagens etappen. Den spanske veteranen prøvde å komme seg på sykkelen etter fallet, men smertene ble for store.

Laster Twitter-innhold

– Små vinglete veier

NRKs sykkelekspert Sondre Sørtveit er enig i at varmen er en utfordring for rytterne, men han føler ikke årets løype er farligere enn tidligere utgaver av rittet.

– I starten av Tour de France er det alltid hektisk og nervøst, det blir alltid noen velt, forteller han.

– Det er mange små, vinglete veier som er farlig, men rytterne er vant til å sykle på sånne steder. Jeg hevet ikke øyenbrynene noe nevneverdig over løypen, sier Sørtveit.

Kun åtte ryttere

CYCLING-FRA-TDF2018

VANN: I år er det færre ryttere til å hente vann for lagkameratene.

Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Douglas Ryder er klar på at utfordringene er like for alle, men han liker dårlig UCI sin regelendringen, som reduserte antall ryttere per lag fra ni til åtte.

– Med kun åtte ryttere nå, kan du ikke ofre en kar for å hente flasker til de andre. Samtidig er årets veier smalere, sånn at bilene bruker lengre tid på å komme opp, forteller Ryder.

I morgen blir det lite kjemping i hovedfeltet. Da skal lagene ut på en 35 kilometer lagtempo-etappe.

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal