Hopp til innhold

Edvalds sjef om starten på Tour de France: – Det er farlig

Sportsdirektøren til Edvald Boasson Hagen mener varmen kombinert med dehydrerte ryttere, gjør at starten på Tour de France kan gå utover helsen til rytterne.

France Cycling Tour de France

VELT: Heinrich Haussler var en av dem som veltet med under to kilometer igjen.

Foto: Jeff Pachoud / AP

– Når vi kommer til den første hviledagen, kommer du til å se mange knekte menn. Starten er ni super harde dager, forteller sjefen til Edvald Boasson Hagen, Douglas Ryder til NRK.

Det var en bekymret sportsdirektør som snakket med NRK etter dagens etappe. Før Tour de France begynte var det mye snakk om den tøffe løypen rytterne måtte gjennom. Sportsdirektøren i Team Dimension Data, ser tegn på utslitte ryttere kun to etapper inn i det 21 etapper lange rittet.

– Rytterne er veldig dehydrerte. Egentlig må de drikke mye under hver etappe, men på grunn av all stresset i hovedfeltet får de ikke i seg nok. Så væskeinntak er en stor bekymring, sier Ryder til NRK.

Douglas Ryder, sportssjef i Team Dimension Data.

FARLIG: Douglas Ryder er redd årets Tour er for tøff.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

At Frankrike er varmt i juli overrasker ikke sørafrikaneren. Men han mener alle følgebilene og motorsyklene i løypen, hindrer rytterne i å hente vann til lagkameratene. Han tror det kan gå utover rytternes helse.

– Det er farlig. Det er for mange kjøretøy på veien. Luis León Sanchez krasjet med en midtrabatt på en åpen og fin vei, rytterne er slitne og konsentrasjonen deres faller, sier Ryder.

Luis León Sanchez var en av to ryttere som måtte bryte dagens etappen. Den spanske veteranen prøvde å komme seg på sykkelen etter fallet, men smertene ble for store.

Laster Twitter-innhold

– Små vinglete veier

NRKs sykkelekspert Sondre Sørtveit er enig i at varmen er en utfordring for rytterne, men han føler ikke årets løype er farligere enn tidligere utgaver av rittet.

– I starten av Tour de France er det alltid hektisk og nervøst, det blir alltid noen velt, forteller han.

– Det er mange små, vinglete veier som er farlig, men rytterne er vant til å sykle på sånne steder. Jeg hevet ikke øyenbrynene noe nevneverdig over løypen, sier Sørtveit.

Kun åtte ryttere

CYCLING-FRA-TDF2018

VANN: I år er det færre ryttere til å hente vann for lagkameratene.

Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Douglas Ryder er klar på at utfordringene er like for alle, men han liker dårlig UCI sin regelendringen, som reduserte antall ryttere per lag fra ni til åtte.

– Med kun åtte ryttere nå, kan du ikke ofre en kar for å hente flasker til de andre. Samtidig er årets veier smalere, sånn at bilene bruker lengre tid på å komme opp, forteller Ryder.

I morgen blir det lite kjemping i hovedfeltet. Da skal lagene ut på en 35 kilometer lagtempo-etappe.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal