NRK Meny
Normal

Edvalds sjef om starten på Tour de France: – Det er farlig

Sportsdirektøren til Edvald Boasson Hagen mener varmen kombinert med dehydrerte ryttere, gjør at starten på Tour de France kan gå utover helsen til rytterne.

France Cycling Tour de France

VELT: Heinrich Haussler var en av dem som veltet med under to kilometer igjen.

Foto: Jeff Pachoud / AP

– Når vi kommer til den første hviledagen, kommer du til å se mange knekte menn. Starten er ni super harde dager, forteller sjefen til Edvald Boasson Hagen, Douglas Ryder til NRK.

Det var en bekymret sportsdirektør som snakket med NRK etter dagens etappe. Før Tour de France begynte var det mye snakk om den tøffe løypen rytterne måtte gjennom. Sportsdirektøren i Team Dimension Data, ser tegn på utslitte ryttere kun to etapper inn i det 21 etapper lange rittet.

– Rytterne er veldig dehydrerte. Egentlig må de drikke mye under hver etappe, men på grunn av all stresset i hovedfeltet får de ikke i seg nok. Så væskeinntak er en stor bekymring, sier Ryder til NRK.

Douglas Ryder, sportssjef i Team Dimension Data.

FARLIG: Douglas Ryder er redd årets Tour er for tøff.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

At Frankrike er varmt i juli overrasker ikke sørafrikaneren. Men han mener alle følgebilene og motorsyklene i løypen, hindrer rytterne i å hente vann til lagkameratene. Han tror det kan gå utover rytternes helse.

– Det er farlig. Det er for mange kjøretøy på veien. Luis León Sanchez krasjet med en midtrabatt på en åpen og fin vei, rytterne er slitne og konsentrasjonen deres faller, sier Ryder.

Luis León Sanchez var en av to ryttere som måtte bryte dagens etappen. Den spanske veteranen prøvde å komme seg på sykkelen etter fallet, men smertene ble for store.

Laster Twitter-innhold

– Små vinglete veier

NRKs sykkelekspert Sondre Sørtveit er enig i at varmen er en utfordring for rytterne, men han føler ikke årets løype er farligere enn tidligere utgaver av rittet.

– I starten av Tour de France er det alltid hektisk og nervøst, det blir alltid noen velt, forteller han.

– Det er mange små, vinglete veier som er farlig, men rytterne er vant til å sykle på sånne steder. Jeg hevet ikke øyenbrynene noe nevneverdig over løypen, sier Sørtveit.

Kun åtte ryttere

CYCLING-FRA-TDF2018

VANN: I år er det færre ryttere til å hente vann for lagkameratene.

Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Douglas Ryder er klar på at utfordringene er like for alle, men han liker dårlig UCI sin regelendringen, som reduserte antall ryttere per lag fra ni til åtte.

– Med kun åtte ryttere nå, kan du ikke ofre en kar for å hente flasker til de andre. Samtidig er årets veier smalere, sånn at bilene bruker lengre tid på å komme opp, forteller Ryder.

I morgen blir det lite kjemping i hovedfeltet. Da skal lagene ut på en 35 kilometer lagtempo-etappe.

Siste nytt

 • Ruud tapte i kvartfinalen

  Casper Ruud ga meritterte Richard Gasquet god motstand, men den franske veteranen ble for sterk og vant i strake sett i kvartfinalen i ATP-turneringen i Båstad. Til slutt endte det med settsifrene 7–6 (7-4), 6–2.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • AC Milan vant anken i CAS

  Den italienske storklubben ble utestengt fra Europaligaen av UEFA, for å ha brutt reglene for økonomisk fair play (FFP). AC Milan anket til CAS, som nå ber UEFA finne en annen straff. De anser det som for strengt å nekte «Rossoneri» spill i Europa.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • Times: Conte saksøker Chelsea

  Antonio Conte har bestemt seg for å gå rettens vei etter at han fikk sparken som Chelsea-manager, melder den britiske avisen The Times.

  Conte krever å få kompensasjon for skaden han mener klubben har påført hans karriere. 48-åringen mener den sene sparkingen har fratatt ham sjansen til å bli ansatt i andre storklubber.

  Antonio Conte
  Foto: David Klein / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 13. etappe
X Games Minneapolis
Sport i dag
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale