Kristoff vil droppe Tour de France om han blir opptrekker

En av fjorårets raskeste syklister har signert for Alexander Kristoffs UAE. Nå er nordmannen redd han må kjøre opptrekk, og i så fall ønsker han å droppe Tour de France.

Alexander Kristoff vinner

VANT: I sommer vant Kristoff den sagnomsuste sisteetappen i Tour de France. Det får han trolig ikke mulighet til neste år.

Foto: Philippe Lopez / AFP

– Per nå er jeg ikke sikker på om jeg kjører Tour de France. Jeg kjører heller Giro d'Italia og kjører egne spurter, enn Tour de France, og kjører opptrekk, forteller Alexander Kristoff til NRK etter at Fernando Gaviria ble klar for UAE.

I forrige uke kunne NRK fortelle at Kristoff ikke engang var informert om at Gaviria var klar for laget. Nå har Kristoff snakket med ledelsen, men sår tvil om egen Tour-deltagelse.

– De sa til meg at de ønsker meg i Tour de France, men jeg tipper de ønsker han også i Tour de France. Da har vi dobbelt opp, så jeg blir fort en hjelper. Jeg ønsker helst å kjøre for mine egne sjanser. Jeg tenker å kjøre Giroen, og få sjanser der. Så får vi se om jeg kjører Touren i tillegg, men det er et hardt program, slår Kristoff fast.

– Jeg kan fortsatt prestere på øverste nivå

Colombianske Gaviria er kun 24 år gammel, og er spådd en lysende fremtid som spurtkanon. I årets Tour de France vant han to etapper.

– Han har vært raskere enn meg i år, men vi får se til neste år. Han er kanskje raskest i verden i dag, så det er vanskelig å slå han, sier Kristoff.

Kristoff mener forrige sesong beviser at han hører til i det ypperste selskap.

– Jeg viste i år at jeg fortsatt kan prestere på øverste nivå. Jeg vant tre ganger i World Tour. Jeg vant på Champs-Élysées, som er den gjeveste spurten du har. Jeg tror jeg kan prestere på dette nivået enda, sier Kristoff.

Kristoff forstår at fremtiden trolig vil ligge i å kjøre opptrekk, men mener den tiden ikke har kommet.

– Jeg føler ikke jeg er klar for å kjøre opptrekk enda, det er først om to-tre år.

Trener Stein Ørn er litt mer positiv.

– Når det kommer til de store rittene vil nok Alexander måtte fungere som en opptrekker for Gaviria, sier Kristoffs trener Stein Ørn til NRK.

– Kan de samarbeide og være hjelperyttere for hverandre?

– Absolutt. De er litt forskjellige, og kan dermed komplementere hverandre på forskjellige ritt og etapper. Det kan bli en spennende løsning, tror Ørn.

Vil ikke trosse ledelsen

Men om laget skulle insistere på at Kristoff må kjøre Tour de France som opptrekker, vil han ikke sette seg fullstendig på bakbeina.

– Til syvende og sist er det laglederne som setter opp laget, og bestemmer hvor jeg skal kjøre. Setter jeg meg mot det, vil jeg bare få vanskeligere arbeidsvilkår. Jeg gjør det jeg får beskjed om.

– Så får jeg bare gjøre så godt jeg kan. Men jeg kommer ikke til å være fornøyd med den rollen, forteller Kristoff.

Likevel er han optimistisk i troen på egen opptrekksferdigheter, hvis han blir nødt.

– Jeg trekker jo opp Sagan rett som det er. Det er bare gjøre det jeg pleier, sier en lattermild Kristoff.

Siste nytt

 • Klopp: – Gnidde meg ikke i hendene

  Søndag møtes Manchester United og Liverpool til storkamp i Premier League. Da Liverpool-manager Jürgen Klopp fredag møtte pressen, ble han blant annet konfrontert med en uttalelse fra tidligere United-stjerne Paul Scholes om at han må ha gnidd seg i hendene da han så Uniteds førsteomgang mot Atalanta onsdag.

  – Jeg var sammen med meg da jeg så kampen, og det var ikke ett sekund der jeg gnidde meg i hendene, det kan jeg si. Det var det ingen grunn til, innledet Klopp om mesterligakampen der Ole Gunnar Solskjærs lag lå under 2–0 til pause, men til slutt vant 3–2.

  – Hvis du så kampen, kunne du åpenbart se at Atalanta i første omgang ga United noen problemer. Men selv i den omgangen hadde United tre klare sjanser, og andre omgang var en ren maktdemonstrasjon av United. Så nei, jeg gnidde meg ikke i hendene. Jeg forbereder laget til kampen mot en eksepsjonelt og virkelig god motstander, fastslo Klopp.

  På pressekonferansen ble han også bedt om å sammenligne Cristiano Ronaldo og Mohamed Salah. Da ristet han på hodet og gliste.

  – Jeg har aldri tenkt på det. Hvorfor skal vi sammenligne Cristiano Ronaldo og Mo Salah, spurte han retorisk i seansen Liverpool har delt på Twitter.

  Så foretok han likevel en sammenligning:

  – Åpenbart er begge verdensklassespillere. Sånn er det. Selv om Ronaldos venstrefot ikke er så ille, så vil jeg si at Mos venstrefot er litt bedre. Ronaldo er kanskje litt bedre i lufta og høyrefoten hans er sannsynligvis bedre. De er begge temmelig raske. Desperate etter å score. Det er det, men jeg har ikke tenkt så mye på det og dessverre ikke så interessert i det, svarte Klopp.

  Jürgen Klopp
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Nummer 20 i VM

  Turneren Sofus Heggemsnes falt én plass fra kvalifiseringen og endte som nummer 20 i mangekampfinalen i VM fredag, melder NTB.

  Heggemsnes ble den tredje norske utøveren til å ta seg til en VM-finale i turn da han kvalifiserte seg som nummer 19 med poengsummen 80,498.

  I finalen endte han med 79,299 poeng. Den beste øvelsen hans var bøylehest, der han ble nummer ti.

  Kineseren Boheng Zhang vant foran Daiki Hashimoto fra Japan og Illja Kovtun fra Ukraina.

  Team Tokyo OL 2020. Sofus Heggemsnes
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Kilde droppar verdscuopninga

  Aleksander Aamodt Kilde står over verdscupopninga i storslalåm i Sölden denne helga. Han har vore skadd sidan han fall på trening og sleit korsbandet i januar.

  Kilde vil prioritere renna i Lake Louise i slutten av november.

  Kilde står med seks enkeltsigrar i verdscupen og vann verdscupen samanlagt i 2019/20-sesongen

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Marco Tacca / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal