Eckhoff vurderte å legge opp: – Jeg ville ikke ut av sengen

HOLMENKOLLEN (NRK): Kjæresten ga Tiril Eckhoff beskjed om at hun måtte slutte å synes synd på seg selv etter VM. Dagen før triumfen i Kollen, ble hun rådet til å «gi mer faen».

Verdenscup skiskyting i Holmenkollen 2017.

STRÅLTE: Tiril Eckhoff var et eneste stort smil etter seieren på fellesstarten i Holmenkollen søndag.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Ting snur fort i skiskyting, sier Eckhoff til NRK etter 19 treff og seier i sesongens siste renn.

Skiskytteren innrømmer at hun hadde minimal tro på seg selv etter seks bom på jaktstarten lørdag. Senere på kvelden satte hun seg i bilen og kjørte rundt i Holmenkollen.

– Det var gøy! Har dere kjørt Tesla? Jeg måtte gjøre noe annet. Utsikten her oppe er dritfin! Det koster mange millioner å kjøpe hus her, tror jeg, sier Eckhoff etter pressekonferansen.

Underveis på kjøreturen møtte hun tilfeldigvis på kombinertløper Jarl Magnus Riiber.

– Han sa: «du må gi mer faen». Og da svarte jeg at det er faktisk det jeg må. Det var kult!

19 av 20 treff

For første gang siden fellesstarten i OL i Sotsji fikk hun ned 19 av 20 blinker. Eckhoff beskriver søndagens løp som en perfekt avslutning på en tung sesong.

– Jeg var så lei av å gå strafferunder. Det var deilig å vise at jeg kan være en god skytter hvert fall på ett skirenn. Nå kan jeg ta ferie med god samvittighet.

Et ekkorn tar turen ut i løypa

Fossum-jenta har omtalt dette som en mellomsesong i påvente av OL, men VM-nedturen satt likevel solid i. Mandagen etter mesterskapet i Hochfilzen hadde hun ikke lyst til å stå opp.

– Jeg ville ikke ut av sengen. Det var en skikkelig blåmandag. Jeg så svart på tilværelsen. Man tenker jo at man ikke skal gidde mer, men jeg hadde en kjæreste som fikk meg på bedre tanker. Han sa jeg enten fikk ligge der å syns synd på meg selv eller blir sterkere. Det var bra sagt. Det tar ikke så lang tid med Tiril, men jeg må gjennom dritten og grine litt først.

OL-planen

Etter pressekonferansen gjentar Eckhoff flere ganger hvor mye hun ser frem til OL i 2018. Planen frem mot mesterskapet er ikke helt spikret, men det sosiale er viktig for 26-åringen.

– Jeg kan ikke bare ligge på hotellet. Det er viktig å ha gode folk rundt meg. Jeg kan ha det seriøst, men det kan ikke være seriøst fire uker i strekk. Da dør jeg humørmessig. Jeg håper vi kan sette sammen et team neste sesong med godt miljø. Hvis vi skal prestere, må vi trives. Vi må bli råere på lagbygging slik blant annet alpinguttene er.

– Hvordan ser OL-planen ut nå?

– Det er ganske mange ting jeg vil gjøre, men jeg kan kanskje ikke si det ennå. Det er viktig for meg å kose meg!

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Vipers vann cupfinalen igjen

(Vipers - Sola 29-16):Vipers Kristiansand var storfavoritt til å vinne cupfinalen i handball. Men Sola yppa seg mot stjernegalleriet til Vipers. I alle fall i 50 minutt.

Siste nytt

 • West Hams mesterligahåp ute

  West Ham kan vinke farvel til drømmen om mesterligaspill neste sesong etter 1-1 i lørdagens bortekamp mot Brighton.

  Laget kom under i det 84. minutt da Danny Welbeck kontret inn 1-0 for hjemmelaget, men Said Benrahmas skudd i returrommet tre minutter senere tente et nytt håp. Jakten på et vinnermål førte ikke fram, og dermed må David Moyes innse at det ikke blir mesterligaspill til høsten.

  Med to kamper igjen å spille er West Ham på 6.-plass. Det er fem poeng opp til Chelsea på den viktige 4.-plassen.

  Brighton's English midfielder Adam Lallana (L) and West Ham United's English midfielder Jesse Lingard
  Foto: Ian Walton / AFP
 • Sagosen tilbake i Kiel-seier

  Sander Sagosen var tilbake i Kiel-laget etter sykdom og scoret fire ganger da Balingen-Weilstetten ble slått 38-34 i Bundesliga lørdag.

  Sagosen måtte stå over onsdagens kamp mot gamleklubben Paris Saint-Germain i mesterligaens kvartfinale.

  Sagosen
  Foto: Petr David Josek / POOL / AFP / NTB
 • Vant sin første FA-cupfinale

  Leicester vant finalen i FA-cupen lørdag 1-0 etter at Chelsea fikk en scoring i sluttminuttene annullert på grunn av offside. Youri Tielemans scoret vinnermålet til Leicester.

  Seieren i den prestisjefulle turneringen var den første til Leicester. Både i 1949, 1961, 1963 og 1969 ble det finaletap, men på det femte forsøket i en finale skulle det endelig lykkes.

  Over 21.000 mennesker overvar kampen på Englands nasjonalarena. Så mange mennesker har det ikke vært på en fotballkamp i England siden koronaviruset lammet idretten i mars i fjor. Senest onsdag spilte Chelsea i Premier League hjemme mot Arsenal foran tomme tribuner.

  Youri Tielemans sendte drøyt 10.000 elleville Leicester-fans til himmels da han hamret inn 1-0 fra 30 meter med et prosjektil rett i krysset etter 62 minutter.

  Ben Chilwell trodde han hadde utlignet på overtid, men i en pasning i trekket før var backen i offside. Dermed ble scoringen annullert, etter en VAR-sjekk.

  – Jeg er så glad at jeg ikke kan beskrive det. For en dag. Jeg har drømt om dette siden jeg var et barn, og vi har pratet om å vinne trofeer. Jeg er så stolt av prestasjonen og over alle sammen som har gjort dette mulig, sa keeper Kasper Schmeichel til BBC.

  Britain Soccer FA Cup Final
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal