Hopp til innhold

Eckhoff om spurtmanøver: – Prøvde å være «bitch»

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): En intens og imponerende spurt fra Tiril Eckhoff (28) på jaktstarten sikret nytt VM-sølv, men hun var redd for å bli disket.

SPURTEN: Tiril Eckhoff var råsterk de siste meterne inn mot mål og spurtslo Laura Dahlmeier.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg prøvde bare å ta min plass og være «bitch», sier Eckhoff om spurtoppgjøret mot tyske Laura Dahlmeier.

BIATHLON-WORLD/

PALLEN: Denise Herrmann (midten) tok gull, foran Tiril Eckhoff og Laura Dahlmeier.

Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

En råsterk spurt som ga VM-sølv til 28-åringen. Hun flirer når hun snakker med NRK etter løpet. Eckhoff var først ned bakken på vei inn til stadion. I siste sving var det bare så vidt Dahlmeier kom seg riktig inn på oppløpet.

Eckhoff forteller at hun hadde planlagt avslutningen på løpet.

– Jeg hadde sett for meg at jeg skulle ta innersvingen, men så kom hun på siden min, og da var jeg veldig redd for at det skulle bli disk og krøll, men jeg tok henne uansett, forklarer Eckhoff.

Ville ikke kysse kjæresten

Mot slutten av spurten ga hun til og med konkurrenten litt plass.

– Jeg var litt usikker på om jeg var først, og så tenkte jeg «Nå kan jeg ikke bli disket», så jeg var kompis, forklarer Eckhoff.

FULLT PÅ SISTE SKYTING: Tiril Eckhoff skjøt fullt hus på siste skyting.

Hun og Dahlmeier er til daglig gode venner, og har vært på flere fjellturer sammen i Europa blant annet. Den tyske stjernen mener kampen var redelig.

– Det var ikke noe problem, vi er selvfølgelig fortsatt venninner. Hun var bedre enn meg i dag, sier hun til NRK sittende to plasser bortenfor Eckhoff på pressekonferansen i Östersund.

Smilene er på plass hos dem begge, selv om de var sjanseløse på gullet mot tyske Denise Herrmann.

Eckhoff og kjæresten

SØLVKLEM: Tiril Eckhoff og kjæresten Ånund Lid Byggland.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Da sølvmedaljen var sikret, kom også Eckhoffs kjæreste Ånund Lid Byggland stormende mot målområdet. Han ville gratulere, men ble først stoppet av vaktene. Da han endelig kom seg inn til samboeren, men noe seierskyss ble det ikke.

– Nei, han har vært på fylla og jeg vil ikke bli syk, forteller Eckhoff og ler.

Svensk helsprekk

Gullkampen ble avgjort på siste stående skyting. Mona Brorsson hadde muligheten til å sikre et sensasjonelt svensk gull på jaktstarten, og kom inn på matta alene, nesten et halvt minutt foran Herrmann og Dahlmeier, etter å ha skutt fullt på de tre første skytingene.

Men Brorsson bommet hele fire ganger, og ble til slutt nummer syv etter kollapsen.

– Jeg gremmes litt og det er forargelig, men samtidig prøver jeg ta med meg det som er bra, for veldig mye var det. Det var utrolig heftig å stå der på bane en, på hjemmebane med publikum i ryggen var en heftig opplevelse, forteller hun til NRK.

Hun koster på seg et smil. Selv om den første pallplassen i hennes karriere nettopp har røket.

– Jeg sa til meg selv at nå får du f**n meg bare gå. På nest siste runde gikk jeg jo i ledelse. Jeg nøt det, men da jeg kom inn på stadion siste gang og hørte publikum, så var tankene overalt. De var overalt da jeg skulle skyte også, og jeg fikk problemer med å fokusere. Det må jeg jobbe med til neste gang, sier Brorsson.

SPREKK: Mona Brorsson bommet fire ganger på siste skyting.

Første siden 2014

Eckhoff er med sitt VM-sølv første norske kvinne som tar en mesterskapsmedalje på jaktstart siden Tora Berger tok sølv på jaktstarten under OL i Sotsji i 2014.

Marte Olsbu Røiseland startet jaktstarten som nummer 25, men gikk seg opp til 4. plass. Ingrid Landmark Tandrevold, som tok sølv på sprinten, ble nummer åtte.

– Jeg synes det er kult at vi gjør det bra hele laget. I dag var vi jo helt rå, slår Tiril Eckhoff fast.

Siste nytt

 • Jon-Hermann Hegg ble europamester

  Skytteren Jon-Hermann Hegg var fullstendig overlegen i finalen i 50 meter rifle tirsdag. Etter en jevn kvalifisering, så klinka Hegg til med flere gode tiere i skyteduellene i finalen, og til slutt var han 1,2 poeng fremfor sølvmedaljøren fra Ukraina, Serhiy Kulish. Bronsen gikk til Patrik Jany fra Slovakia.

  Hegg måtte greie seg med en 8,1 på siste skudd, men det var likevel mer enn nok til å sikre EM-gullet, til jubel fra skytehallen i Kroatiske Osijek.

  – Det var gøy, og veldig varmt, sier Hegg til NRK.

  I skytehallen var det omtrent 30 varmegrader da finalen gikk av stabelen tirsdag.

  Gullet er Heggs andre EM-gull i karrieren, og hans fjerde EM-medalje i denne øvelsen på fem år.

  – Det var ikke så gøy på slutten kanskje. Det ble mer og mer press, og det siste skuddet var veldig dårlig. Men det holdt, sier europamesteren.

  Henrik Larsen, som også er på skytterlandslaget, endte på 7.-plass i finalen.

  Tidligere på dagen tok det norske laget et suverent EM- med 1772 poeng for lag. På laget skøyt Hegg, Larsen og Ole Martin Halvorsen. De tre nordmennene var sju poeng foran Frankrike og ni poeng foran Østerrike på de nærmeste plassene.

  OL-øvelsen 50 meter match inneholder 20 skudd knestående, liggende og stående.

  hegg-medalje
  Foto: Vidar Fossmo-Lindstad
 • Hegg og Larsen til EM-finalen

  Jon-Hermann Hegg og Henrik Larsen kvalifiserte seg begge til finalen på 50 meter match under EM i skyting. Hegg var best med sine 594 poeng.

  OL-øvelsen 50 meter match inneholder 20 skudd knestående, liggende og stående.

  Hegg var litt bak etter knestående med 197 og 199 på liggende, men han avsluttet med to flotte stående serier på 99 poeng.

  Ole Martin Halvorsen og Henrik Larsen hadde begge 199 på både knestående og liggende var i delt ledelse etter de fire første seriene.

  På de to siste stående seriene ble det problemer for begge.

  Larsen fikk 97 og 95 poeng og endte på femteplass av de seks som tok seg til finalen med 590 poeng. Halvorsen fikk to ganger 95 og totalt 588 poeng som holdt til 13.-plass. (NTB)

  Norge vant derimot et suverent EM-gull med 1772 poeng for lag. De tre nordmennene var sju poeng foran Frankrike og ni poeng foran Østerrike på de nærmeste plassene.

  UR2BEr1k5j8
  Foto: NTB
 • Sønstevold legger opp som fotballspiller: – Ekstremt stolt

  31 år gamle Anja Sønstevold gir seg med toppfotball. Hun har spilt i Italia de siste sesongene.

  Sønstevold skriver selv om avgjørelsen på Instagram.

  – Jeg er ekstremt stolt og utrolig takknemlig for karrieren min, skriver hun.

  Sønstevold fikk 31 landskamper for Norge. Den siste kom mot Filippinene i VM i fjor. Hun står med til sammen 68 aldersbestemte landskamper.

  Hun startet karrieren i Grei før hun gikk til Kolbotn. Deretter var det seks sesonger i LSK Kvinner før turen gikk utenlands til Fleury 91, Inter og Roma.(NTB)

  Em i fotball for kvinner 2022
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal