Hopp til innhold

Eckhoff om spurtmanøver: – Prøvde å være «bitch»

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): En intens og imponerende spurt fra Tiril Eckhoff (28) på jaktstarten sikret nytt VM-sølv, men hun var redd for å bli disket.

SPURTEN: Tiril Eckhoff var råsterk de siste meterne inn mot mål og spurtslo Laura Dahlmeier.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg prøvde bare å ta min plass og være «bitch», sier Eckhoff om spurtoppgjøret mot tyske Laura Dahlmeier.

BIATHLON-WORLD/

PALLEN: Denise Herrmann (midten) tok gull, foran Tiril Eckhoff og Laura Dahlmeier.

Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

En råsterk spurt som ga VM-sølv til 28-åringen. Hun flirer når hun snakker med NRK etter løpet. Eckhoff var først ned bakken på vei inn til stadion. I siste sving var det bare så vidt Dahlmeier kom seg riktig inn på oppløpet.

Eckhoff forteller at hun hadde planlagt avslutningen på løpet.

– Jeg hadde sett for meg at jeg skulle ta innersvingen, men så kom hun på siden min, og da var jeg veldig redd for at det skulle bli disk og krøll, men jeg tok henne uansett, forklarer Eckhoff.

Ville ikke kysse kjæresten

Mot slutten av spurten ga hun til og med konkurrenten litt plass.

– Jeg var litt usikker på om jeg var først, og så tenkte jeg «Nå kan jeg ikke bli disket», så jeg var kompis, forklarer Eckhoff.

FULLT PÅ SISTE SKYTING: Tiril Eckhoff skjøt fullt hus på siste skyting.

Hun og Dahlmeier er til daglig gode venner, og har vært på flere fjellturer sammen i Europa blant annet. Den tyske stjernen mener kampen var redelig.

– Det var ikke noe problem, vi er selvfølgelig fortsatt venninner. Hun var bedre enn meg i dag, sier hun til NRK sittende to plasser bortenfor Eckhoff på pressekonferansen i Östersund.

Smilene er på plass hos dem begge, selv om de var sjanseløse på gullet mot tyske Denise Herrmann.

Eckhoff og kjæresten

SØLVKLEM: Tiril Eckhoff og kjæresten Ånund Lid Byggland.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Da sølvmedaljen var sikret, kom også Eckhoffs kjæreste Ånund Lid Byggland stormende mot målområdet. Han ville gratulere, men ble først stoppet av vaktene. Da han endelig kom seg inn til samboeren, men noe seierskyss ble det ikke.

– Nei, han har vært på fylla og jeg vil ikke bli syk, forteller Eckhoff og ler.

Svensk helsprekk

Gullkampen ble avgjort på siste stående skyting. Mona Brorsson hadde muligheten til å sikre et sensasjonelt svensk gull på jaktstarten, og kom inn på matta alene, nesten et halvt minutt foran Herrmann og Dahlmeier, etter å ha skutt fullt på de tre første skytingene.

Men Brorsson bommet hele fire ganger, og ble til slutt nummer syv etter kollapsen.

– Jeg gremmes litt og det er forargelig, men samtidig prøver jeg ta med meg det som er bra, for veldig mye var det. Det var utrolig heftig å stå der på bane en, på hjemmebane med publikum i ryggen var en heftig opplevelse, forteller hun til NRK.

Hun koster på seg et smil. Selv om den første pallplassen i hennes karriere nettopp har røket.

– Jeg sa til meg selv at nå får du f**n meg bare gå. På nest siste runde gikk jeg jo i ledelse. Jeg nøt det, men da jeg kom inn på stadion siste gang og hørte publikum, så var tankene overalt. De var overalt da jeg skulle skyte også, og jeg fikk problemer med å fokusere. Det må jeg jobbe med til neste gang, sier Brorsson.

SPREKK: Mona Brorsson bommet fire ganger på siste skyting.

Første siden 2014

Eckhoff er med sitt VM-sølv første norske kvinne som tar en mesterskapsmedalje på jaktstart siden Tora Berger tok sølv på jaktstarten under OL i Sotsji i 2014.

Marte Olsbu Røiseland startet jaktstarten som nummer 25, men gikk seg opp til 4. plass. Ingrid Landmark Tandrevold, som tok sølv på sprinten, ble nummer åtte.

– Jeg synes det er kult at vi gjør det bra hele laget. I dag var vi jo helt rå, slår Tiril Eckhoff fast.

Sportsnyheter

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Vålerenga utlignet mot Storhamar i NM-semifinalen

  Vålerenga slo hardt tilbake etter tapet i den første semifinalekampen mot Storhamar. Tirsdag vant de 2-1 på Jordal Amfi.

  Vålerenga trengte ikke mer enn to minutter og 57 sekunder før Mika Partanen sendte vertene i føringen i første periode. Rett før hvilen økte Mathis Olimb til 2-0 etter å ha blitt spilt opp av Tommi Taimi.

  Fem minutter før full tid reduserte klubblegenden Patrick Thoresen til 1-2, men det hjalp dessverre lite for gjestene som ikke klarte å sette inn utligningen. (NTB)

  NM ishockey menn, semifinale kamp to, Vålerenga - Storhamar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste