Hopp til innhold

Eckhoff ber om endring neste sesong: – Vi blir ikke fulgt opp

HOLMENKOLLEN (NRK): Etter en solid nedtur på hjemmebane, varsler idrettssjef Odd-Bjørn Hjelmeset evaluering etter sesongen. Han har allerede fått beskjed om hva som må gjøres bedre.

Tiril Eckhoff

UTTRYKTE SIN FRUSTRASJON: Tiril Eckhoff var skuffet etter torsdagens sprint i Holmenkollen. 27-åringen endte på en skuffende 55. plass med fire bom.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg har hatt en dialog med jentene, og de ønsker at ting skal gjøres bedre. Men jeg har ingen fasit på hva som må gjøres, sier Hjelmeset til NRK.

Tiril Eckhoff har tidligere uttalt at hun savner tettere oppfølging. Oppfatningen var ikke endret etter sprinten i Holmenkollen torsdag. Det ble en gigantnedtur på hjemmebane; Eckhoff endte som nummer 55 etter fire bom.

Hun har brukt privat skytetrener denne sesongen, og åpner for å kutte ut ordningen hvis hun får en tettere oppfølging fra landslagsapparetet neste sesong.

– Da må det være et bra opplegg på hjemmebane, vi må bli fulgt opp. Nå blir vi ikke fulgt opp, men det får vi ta når sesongen er over, sier Eckhoff til NRK.

Tiril Kampenhaug Eckhoff

BOMMET: Tiril Eckhoff endte med to bom på hver skyting og totalt fire strafferunder torsdag.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg håper teamet blir bra igjen

Eckhoffs resultater har variert voldsomt denne sesongen. På et møte med Hjelmeset tidligere denne uken ga hun og de andre på landslaget klar beskjed om hva de synes.

– Jeg sa det jeg føler. Jeg tror vi var enige om veien videre, men vi må nok finne på noe lurt. Jeg håper vi får et team som er bra, og folk som er motiverte, sier Eckhoff.

– Er det litt å gå på der?

– Jeg håper teamet blir bra igjen, og at vi blir fulgt opp.

Onsdag bekreftet Steinar Mundal at han går av i sin rolle som langrennstrener for skiskytterjentene, Eckhoff understreker at hun er veldig fornøyd med jobben han har gjort.

Skytetrener Stian Eckhoff er fremdeles i tenkeboksen om han fortsetter.

– Om Stian er rett person må vi komme fram til. Jeg har ingen fasit, men det er mulig vi må hente inn noen nye, sier idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, Odd-Bjørn Hjelmeset.

– Hun trenger en annen modell

Stian Eckhoff,

TRENER: Stian Eckhoff er både skytetrener og Tiril Eckhoffs bror.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hjelmeset mener noe må skje «så fort som mulig», og at Norges Skiskytterforbund ikke har noe tid å miste i trenerjakten. Det betyr at en avgjørelse fra Stian Eckhoff trolig ventes like rundt hjørnet. Han synes søsterens opplegg med personlig skytetrener ikke har vært bra nok.

– Resultatmessig har det ikke vært en god løsning de siste to sesongene. Jeg tror hun trenger en annen modell framover. Jeg har snakket med henne, og sagt at hun må ha en konsekvent plan, sier Eckhoff.

– Bør hun kutte ut privat trener?

– Det må være ett språk hele tiden. Tiril hadde hatt godt av en tydelig, helhetlig tanke, og færrest mulig å forholde seg til.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal