Skiskytterjentene kan miste hele trenerteamet etter sesongen

HOLMENKOLLEN (NRK): Tiril Eckhoff og lagvenninnene må forberede seg på at begge landslagstrenerne forsvinner. Steinar Mundal slutter og Stian Eckhoff vurderer exit etter sesongen.

Eckhoff

TRIST: Tiril Eckhoff sier det er trist at Mundal slutter. – Han har lært meg mye, sier hun.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Både skytetrener Eckhoffs og langrennstrener Mundals kontrakt går ut denne våren.

Mundal har allerede bestemt seg for å ikke forlenge, mens Eckhoff ikke kan garantere at han blir med videre.

– Det kan jeg ikke. Nå har jeg vært med i fire år, så får vi se. Jeg har sagt at jeg ønsker å fullføre sesongen, så kommer vi til å ta stilling til situasjonen etter at sesongen er ferdig, sier trener for skiskytterjentene Stian Eckhoff.

Stafett 4 x 6 km skiskyting damer

IKKE BESTEMT SEG: Stian Eckhoff er fortsatt i tenkeboksen og skal ta valget om han fortsetter som trener etter sesongen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Tiril Eckhoff: – Trist at han slutter

Mundal forteller at en heltidsjobb som landslagstrener blir for krevende som 68-åring.

– Jeg er jo godt voksen pensjonist, så jeg må begynne å slappe av også. En gang må man bestemme seg for å slutte, sier Mundal til NRK.

Tiril Eckhoff ville gjerne beholdt Mundal lenger.

– Det er trist at han slutter. Han har lært meg veldig mye. Uten han hadde jeg ikke tatt medaljer i OL og gull i VM, sier hun.

Steinar Mundal

TRAPPER NED: Steinar Mundal forlenger ikke kontakten som langrennstrener.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Vil ha utlending dersom skytetreneren slutter

Landslagsløper Ingrid Landmark Tandrevold tror sjansen er stor for at Stian Eckhoff takker for seg etter sesongen.

– Jeg tror det er «50/50» for han. Nå har jo Stian vært treneren min i to år. Hvis han gir seg blir det en stor overgang med trenerbytte, sier Tandrevold.

Hun mener at så lenge utøverne har klare synspunkter på hva som skal gjøres bedre, så kommer det til å bli et godt opplegg for neste år uansett hvem som blir trener.

– Vi må være forberedt på endringer, både gode og dårlige. Jeg syns Stian er en utrolig flink trener, men jeg skjønner jo at jobben kanskje ikke er forenelig med å ha små barn og familie hjemme.

NRKs ekspert, Ola Lunde, mener Norge bør se til utlandet dersom Eckhoff må erstattes.

– Alfred Eder har gjort det veldig bra som skytetrener for Hviterussland. Han er en av verdens beste, sier Lunde.

Verdenscup skiskyting i Holmenkollen 2017.

GIR MUNDAL ÆREN: Tiril Eckhoff gir Steinar Mundal æren for VM- og OL-medaljer.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Herretrenerne forlenger

Mens det kvinnelige skiskytterlaget må vente på svar om hvem som blir trener neste sesong, har Sigfrid Mazet og Egil Kristiansen forlenget sine kontrakter som trenere for Johannes Thingnes Bø og resten av skiskyttergutta.

Siste nytt

 • Wellinger ute hele sesongen

  Tyske Andreas Wellinger blir ikke å se i hoppsirkuset den kommende sesongen. En korsbåndskade hindrer 24-åringen i å hoppe. Wellinger, som vant OL-gull i laghopp i Sotsji i 2014 og individuelt i Pyeongchang i 2018, må stå over hele sesongen etter et fall på trening i Østerrike i juni.

  SKI-NORDIC-WORLD-MEN
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Ødegaard trener igjen

  Martin Ødegaard var fredag i lett trening med ball under Real Sociedads økt. Det gir fansen håp om at han rekker Real Madrid-kampen lørdag neste uke.

  «Ødegaard var en stor overraskelse», skriver lokalavisen El Diario Vasco i sin tekst til et bilde av Ødegaard. 20-åringen har vært ute med skade etter et spark i foten for snart tre uker siden. Smellen gjorde at han sto over to klubbkamper og meldte forfall til landslagets oppgjør mot Færøyene og Malta. (NTB)

  Ødegaard
  Foto: Fredrik Hagen
 • Thorstvedt reddet U21

  To mål av Kristian Thorstvedt (20) snudde 0-1 til seier 2-1 for Norges U21-landslag mot Kypros fredag. Da er det fortsatt håp om EM-sluttspill.

  Først etter 72 minutters spill lyktes det for Norge da Viking-spiller Kristian Thorstvedt med venstrefoten plasserte ballen vakkert i mål bak den kypriotiske keeperen. Samme mann sørget for ledelse og seier 2-1 med en klassisk markkryper etter en retur i det kypriotiske feltet med fem minutter igjen å spille.

  Norge tok dermed steget opp på annenplass i gruppe 7 og har nå sju poeng. (NTB)

  EM-kvalifisering for U-21 fotball menn: Norge - Kypros. 2 - 1 i Drammen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal