Skiskytterjentene kan miste hele trenerteamet etter sesongen

HOLMENKOLLEN (NRK): Tiril Eckhoff og lagvenninnene må forberede seg på at begge landslagstrenerne forsvinner. Steinar Mundal slutter og Stian Eckhoff vurderer exit etter sesongen.

Eckhoff

TRIST: Tiril Eckhoff sier det er trist at Mundal slutter. – Han har lært meg mye, sier hun.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Både skytetrener Eckhoffs og langrennstrener Mundals kontrakt går ut denne våren.

Mundal har allerede bestemt seg for å ikke forlenge, mens Eckhoff ikke kan garantere at han blir med videre.

– Det kan jeg ikke. Nå har jeg vært med i fire år, så får vi se. Jeg har sagt at jeg ønsker å fullføre sesongen, så kommer vi til å ta stilling til situasjonen etter at sesongen er ferdig, sier trener for skiskytterjentene Stian Eckhoff.

Stafett 4 x 6 km skiskyting damer

IKKE BESTEMT SEG: Stian Eckhoff er fortsatt i tenkeboksen og skal ta valget om han fortsetter som trener etter sesongen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Tiril Eckhoff: – Trist at han slutter

Mundal forteller at en heltidsjobb som landslagstrener blir for krevende som 68-åring.

– Jeg er jo godt voksen pensjonist, så jeg må begynne å slappe av også. En gang må man bestemme seg for å slutte, sier Mundal til NRK.

Tiril Eckhoff ville gjerne beholdt Mundal lenger.

– Det er trist at han slutter. Han har lært meg veldig mye. Uten han hadde jeg ikke tatt medaljer i OL og gull i VM, sier hun.

Steinar Mundal

TRAPPER NED: Steinar Mundal forlenger ikke kontakten som langrennstrener.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Vil ha utlending dersom skytetreneren slutter

Landslagsløper Ingrid Landmark Tandrevold tror sjansen er stor for at Stian Eckhoff takker for seg etter sesongen.

– Jeg tror det er «50/50» for han. Nå har jo Stian vært treneren min i to år. Hvis han gir seg blir det en stor overgang med trenerbytte, sier Tandrevold.

Hun mener at så lenge utøverne har klare synspunkter på hva som skal gjøres bedre, så kommer det til å bli et godt opplegg for neste år uansett hvem som blir trener.

– Vi må være forberedt på endringer, både gode og dårlige. Jeg syns Stian er en utrolig flink trener, men jeg skjønner jo at jobben kanskje ikke er forenelig med å ha små barn og familie hjemme.

NRKs ekspert, Ola Lunde, mener Norge bør se til utlandet dersom Eckhoff må erstattes.

– Alfred Eder har gjort det veldig bra som skytetrener for Hviterussland. Han er en av verdens beste, sier Lunde.

Verdenscup skiskyting i Holmenkollen 2017.

GIR MUNDAL ÆREN: Tiril Eckhoff gir Steinar Mundal æren for VM- og OL-medaljer.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Herretrenerne forlenger

Mens det kvinnelige skiskytterlaget må vente på svar om hvem som blir trener neste sesong, har Sigfrid Mazet og Egil Kristiansen forlenget sine kontrakter som trenere for Johannes Thingnes Bø og resten av skiskyttergutta.

Siste nytt

 • BBC: Lampard tilbudt jobben som Everton-manager

  Everton har tilbudt Frank Lampard jobben som manager i klubben, melder BBC, som hevder at han fikk tilbudet etter en intervjurunde og et styremøte fredag.

  Lampard har vært uten jobb siden han fikk sparken som Chelsea-manager for ett år siden. Han fikk 18 måneder som sjef i klubben han i mange år tjente som spiller, og der han skaffet seg status som klubblegende.

  Soccer Chelsea Lampard
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Glenn Solberg ledet Sverige til EM-finale

  Keeper Andreas Palicka ble helten med avgjørende redninger i sluttsekundene da Sverige halte i land 34-33-seier over Frankrike og tok seg til EM-finale.

  Et par sekunder før slutt brøt Ludovic Fabregas gjennom og kastet seg inn for å satte inn utligningsmålet, men Palicka satte seg rett og slett på ballen. Dermed kunne landslagssjef Glenn Solberg juble på sidelinja. Han har ledet sitt svenske landslag til finale etter noen svært dramatiske kamper. (NTB)

  EM i håndball for menn 2022: Frankrike - Sverige
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Spania slo ut EM-favoritt Danmark

  Danmark kom til fredagens EM-semifinale mot Spania som stor favoritt, men kom til kort mot tittelforsvarer Spania, som vant 29-25.

  Danmark er regjerende verdensmester og tok med seg OL-sølv hjem fra Tokyo i fjor, begge ganger etter å ha slått Spania i semifinalen. I EM må laget fortsatt vente på sin første finale siden 2014.

  Spania fortsetter på sin side ferden mot det som kan bli lagets tredje EM-triumf på rad.

  Det så lenge ut til å skulle gå helt fint for danskene. I første omgang ledet danskene med inntil fire mål. Lasse Svan satte inn 14-11 et drøyt minutt før pause, men to spanske reduseringer gjorde at den danske ledelsen halvveis var 14-13.

  Etter pause var Spania best. To raske mål av Barcelona-spiller Aleix Gómez sendte laget i ledelse første gang på 17-16, og danskene kom aldri à jour igjen.

  EM i håndball for menn 2022: Spania - Danmark
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal