Hopp til innhold

Her kaster Eckhoff flaska i frustrasjon etter sprekk: – Det går en kule varmt

OBERHOF/OSLO (NRK): Tiril Eckhoff holdt ikke følelsene tilbake etter at hun måtte ut i tre strafferunder og spolerte seierssjansene på parstafetten.

SKUFFET: Tiril Eckhoff viste stor frustrasjon etter sine stafettetapper.

Laster innhold, vennligst vent..

Norge ledet parstafetten inn til sjette skyting, men Tiril Eckhoff, som til da hadde 15 treff, sprakk fullstendig. Hun måtte gå tre strafferunder og Norge falt fra første til sjetteplass.

Da hun vekslet med Johannes Thingnes Bø ropte hun ut. TV-bildene viste en meget irritert Eckhoff kastete drikkeflaska i bakken, mens lagkameratene gikk ute på sin siste etappe.

– Det går en kule varmt i idrett. Det er surt når man ikke får det til helt. Jeg er ingen god taper egentlig. Heldigvis redder Johannes meg, så jeg takker ham, sier Eckhoff.

Thingnes Bø var heller ikke feilfri, og med tre ekstraskudd på liggende, tapte Norge ytterligere tid. Men ankermannen tok seg sammen til stående skyting, og berget en tredjeplass for Norge. 43,9 sekunder bak Frankrike, og seks sekunder bak Sverige.

– Jeg er litt skuffet over min egen prestasjon. Johannes gjorde en kjempebra jobb og jeg gjorde en kjempebra jobb frem til siste stående. Det er kjedelig. Jeg bommet totalt, sier Eckhoff til NRK.

– Det suger

– Hva skjedde?

– Jeg tar noen sjanser og bommer på tre skudd. Timingen er helt gal. Det er ikke som jeg er skjelven, men jeg er mer nervøs og da er jeg tregere på avtrekkeren. Det suger noe jæ**ig, i hvert fall når man går stafett, forklarer 30-åringen.

– Det ble et veldig spennende og uforutsigbart renn. Jeg har en inngang at jeg er fornøyd med pallen, for man ser hvor fort det kan snu. Alt i alt egentlig en god stafett av oss. Tiril gjør masse bra, og er litt uheldig på en stå-serie. Jeg er gjennomsnittlig på standplass, men går bra. Vi fortjente ikke å vinne, men kunne kanskje blitt nummer to, mener Thingnes Bø.

Tror ikke hun får gå VM

Dette var Eckhoffs første parstafett i karrieren.

– Jeg var veldig godt med. Men det er litt sånn at jeg mister det totalt på den stående. Jeg vet ikke hva som skjer selv. Jeg er skuffet, og når jeg får gå på lag med Johannes, men nå blir det sikkert mange år til neste gang, tror Eckhoff.

– Er du redd du ikke får gå den i VM?

– Ja, men jeg skal ikke si noe for sikkert, men det var ikke bra.

N0P-ma2GtSw

PÅ PALLEN: Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

– Det var mye bra ellers, men en dårlig serie her gjør at det går mye tid, som det er vanskelig å ta inn på korte runder. Vi får ta litt lærdom av det til neste gang, sier sportssjef Per Arne Botnan.

– Hun får ta med seg de tre første skytingene. De var meget solide, roser Ola Lunde.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal