Payet gråt etter drømmetreff: – Alle følelsene skulle ut

Takket være Dimitri Payet fikk vertsnasjonen den starten de hadde håpet på mot Romania i åpningskampen av EM.

Dimitri Payet. Du verden! Han har skapt sjansar i heile kveld. Eitt minutt før slutt dukkar han opp og dundrar inn det som ser ut som sigersmålet.

Det så lenge ut til at Frankrike skulle rote det til mot Romania i den første kampen av EM.

Men kampens beste spiller, Dimitri Payet, ville det annerledes. Mål, assist og et show uten like var fasiten for West Ham-spilleren.

Payet-show

Payet sitt drømmetreff på slutten av andre omgang var av det spektakulære slaget. Fra 18 meter, med venstrebenet, dunket han ballen i det lengste krysset. NRKs kommentator, Olav Traaen mente vi kanskje hadde fått se EMs høydepunkt allerede i den første kampen.

– Hvilket drømmetreff! Har du sett for en avslutning? Han limer den i krysset. En kirurg kunne ikke vært mer presis, sa en ekstatisk Olav Traaen.

– En kanon av en avslutning! For en scoring, fulgte NRKs ekspert, Karl Petter Løken, opp med.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Fotball-EM 2016

Både Payet, Stade de France, og sannsynligvis hele Frankrike gikk fullstendig av hengslende etter scoringen.

Minutter senere ble Payet byttet ut. Det var tydelig stort for han hva som hadde skjedd, for på vei ut av banen felte han noen tårer mens han takket publikum.

– Det var masse følelser i denne kampen. Alle de følelsene skulle ut, sier Payet.

– Det forteller hvor mye han ønsker å spille for Frankrike. Det var en stor scoring og en stor kamp. Målet hans fikk meg til å sprette opp av stolen, sier Thierry Henry til BBC.

Også på Twitter har Payet blitt hyllet, fra både NRKs ekspert, Karl-Petter Løken, og fra inn- og utland.

Laster Twitter-innhold

Les saken: – Payet var enestående

Store sjanser begge veier

Romania startet best. Allerede etter fire minutter fikk Stanciu stå alene på bakerste stolpe på et hjørnespark, men fra fire meter klarte han ikke å lure ballen forbi Hugo Lloris i Frankrikes mål.

Så, ti minutter senere, fikk vertsnasjonen sin første sjanse. Et innlegg fra Pogba gikk via en rumener og plutselig fikk Antoine Griezmann hodet på ballen. Fra kloss hold klarte heller ikke han å sette ballen i mål, Atleticos stjernespiller satte ballen i stolpen.

Andre omgang startet som den første - med en kjempesjanse til Romania etter fire minutter. Stanci blir spilt fri og fyrte av på volley, men denne gangen gikk ballen utenfor.

Så, ti minutter senere, fikk vertsnasjonen EMs første mål. Et perfekt slått innlegg, nok en gang fra venstrefoten til Payet, lander på hodet til Giroud. Romanias keeper er vel strengt talt på en aldri så liten bærtur, men Giroud gjør hvertfall ingen feil og stanger Frankrike i ledelsen.

Åtte minutter senere fikk Romania straffe. Patrice Evra klønet det til og fellte Stanciu i feltet. Nesten-navnebror, Stancu, sender Frankrikes keeper, Lloris feil vei. 1-1.

Men Frankrike fikk altså starten de hadde håpet på. Payet scoret vinnermålet i det 89.minutt.

Slik ser du resten kampene på TV:

• Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

Michael Brandsegg-Nygård
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

Nedregotten Skaslien
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)