NRK Meny
Normal

Payet gråt etter drømmetreff: – Alle følelsene skulle ut

Takket være Dimitri Payet fikk vertsnasjonen den starten de hadde håpet på mot Romania i åpningskampen av EM.

Dimitri Payet. Du verden! Han har skapt sjansar i heile kveld. Eitt minutt før slutt dukkar han opp og dundrar inn det som ser ut som sigersmålet.

VIDEO: Se drømmetreffet til Payet.

Laster innhold, vennligst vent..

Det så lenge ut til at Frankrike skulle rote det til mot Romania i den første kampen av EM.

Men kampens beste spiller, Dimitri Payet, ville det annerledes. Mål, assist og et show uten like var fasiten for West Ham-spilleren.

Payet-show

Payet sitt drømmetreff på slutten av andre omgang var av det spektakulære slaget. Fra 18 meter, med venstrebenet, dunket han ballen i det lengste krysset. NRKs kommentator, Olav Traaen mente vi kanskje hadde fått se EMs høydepunkt allerede i den første kampen.

– Hvilket drømmetreff! Har du sett for en avslutning? Han limer den i krysset. En kirurg kunne ikke vært mer presis, sa en ekstatisk Olav Traaen.

– En kanon av en avslutning! For en scoring, fulgte NRKs ekspert, Karl Petter Løken, opp med.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Fotball-EM 2016

VIDEO: Se sammendrag fra kampen.

Både Payet, Stade de France, og sannsynligvis hele Frankrike gikk fullstendig av hengslende etter scoringen.

Minutter senere ble Payet byttet ut. Det var tydelig stort for han hva som hadde skjedd, for på vei ut av banen felte han noen tårer mens han takket publikum.

– Det var masse følelser i denne kampen. Alle de følelsene skulle ut, sier Payet.

– Det forteller hvor mye han ønsker å spille for Frankrike. Det var en stor scoring og en stor kamp. Målet hans fikk meg til å sprette opp av stolen, sier Thierry Henry til BBC.

Også på Twitter har Payet blitt hyllet, fra både NRKs ekspert, Karl-Petter Løken, og fra inn- og utland.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Les saken: – Payet var enestående

Store sjanser begge veier

Romania startet best. Allerede etter fire minutter fikk Stanciu stå alene på bakerste stolpe på et hjørnespark, men fra fire meter klarte han ikke å lure ballen forbi Hugo Lloris i Frankrikes mål.

Så, ti minutter senere, fikk vertsnasjonen sin første sjanse. Et innlegg fra Pogba gikk via en rumener og plutselig fikk Antoine Griezmann hodet på ballen. Fra kloss hold klarte heller ikke han å sette ballen i mål, Atleticos stjernespiller satte ballen i stolpen.

Andre omgang startet som den første - med en kjempesjanse til Romania etter fire minutter. Stanci blir spilt fri og fyrte av på volley, men denne gangen gikk ballen utenfor.

Så, ti minutter senere, fikk vertsnasjonen EMs første mål. Et perfekt slått innlegg, nok en gang fra venstrefoten til Payet, lander på hodet til Giroud. Romanias keeper er vel strengt talt på en aldri så liten bærtur, men Giroud gjør hvertfall ingen feil og stanger Frankrike i ledelsen.

Åtte minutter senere fikk Romania straffe. Patrice Evra klønet det til og fellte Stanciu i feltet. Nesten-navnebror, Stancu, sender Frankrikes keeper, Lloris feil vei. 1-1.

Men Frankrike fikk altså starten de hadde håpet på. Payet scoret vinnermålet i det 89.minutt.

Slik ser du resten kampene på TV:

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter
 • Sagosen og PSG med dramatisk tap

  Sander Sagosen slet da Paris Saint-Germain i sluttminuttene tapte 28-29 mot hviterussiske Meshkov Brest i mesterligaen i håndball. Nordmannen hadde sjansen til å gi PSG ledelsen til 29-28, men i stedet ble Petar Djordjic matchvinner i motsatt ende.

  GERMANY HANDBALL CHAMPIONS LEAGUE THW Kiel vs Paris Saint Germain
  Foto: FOCKE STRANGMANN / Epa

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin