NRK Meny
Normal

Drømmescoringer sikret ny cuptriumf for Lillestrøm

LSK Kvinner snudde kampen mot Avaldsnes og sikret «The double» for andre år på rad.

LSK

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble en svært undeholdende fotballkamp da Avaldsnes og LSK Kvinner gjorde opp om cupgullet i Telenor Arena lørdag ettermiddag.

De fremmøtte fikk se flere flotte scoringer i oppgjøret som til slutt endte med LSK-seier etter at Isabell Herlovsen stanget inn det avgjørende målet et kvarter før slutt.

– Jeg er veldig imponert over jentene. Dette er helt rått. Det holder ikke bare å møte opp. Vi må ha lyst til å vinne, og det viser vi i andre omgang, sier trener Monica Knutsen etter kampen.

Også matchvinner Isabell Herlovsen var svært fornøyd etter at laget snudde oppgjøret etter hvilen.

– Det er like fantastisk som hver gang. Vi gjør ikke noe god fotballkamp. Men det viktigste er å vinne, og det gjør vi. En skikkelig laginnsats gør at vi snur det, sier Herlovsen.

LSK feirer med champagne i garderoben etter seier i cupfinalen.

VIDEO: LSK Kvinner jubler i garderoben! Foto. Harald Thingnes.

Ny frisparkscoring fra Mjelde

Men det var Avaldsnes som kom best i gang.

Laget fra Rogaland ble tildelt frispark fra rundt 20 meter etter en halvtime. Frisparkspesialist Maren Mjelde gjorde som hun har gjort flere ganger før, nemlig å sette ballen i mål. Frisparket var riktig nok ikke Mjeldes beste i karrieren, men en svak involvering fra Lillestrøms sisteskanse Gudbjörg Gunnarsdóttir gjorde at Avaldsnes kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

– Det var veldig deilig å se den gå inn. Det kom i en periode der det bølget veldig mye frem og tilbake, sa Mjelde i pausen.

LSK Kvinner

GUULLJUBEL: LSK Kvinner kunne juble for cupgull etter å ha slått Avaldsnes i finalen

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Drømmescoringer etter pause

Lillestrøm tok grep i pausen og satte inn Lene Mykjåland. Sørlendingen bidro til at de gulkledde tok over banespillet, og etter 51 minutter fikk de uttelling da Emilie Haavi på vakkert vis banket ballen i mål fra spiss vinkel.

– Jeg så at keeper sto litt langt ute. Så jeg prøvde meg på en frekk en, og det funket jo bra, smiler Haavi etter kampen.

Men fire minutter senere kom det en enda vakrere scoring. Lillestrøm vant ballen på Avaldsnes' banehalvdel. Mykjåland fant Sherida Spitze som med en følsom lobb fra nærmere 40 meter sendte «birdsa» i ledelsen.

– Det er dette som er kvalitetene mine. Det var deilig å se det bli mål, sier Spitze, som ble den store syndebukken da hun brente to straffespark mot Frankfurt i midtuken.

Artikkelen fortsetter under videoen

1 - 2

DRØMMESCORING: Se Sherida Spitzes fantastiske lobb her.

Avaldsnes slo imdlertid umiddelbart tilbake. Rosana dos Santos Augusto steg til værs inne i 16-meteren og stusset inn utligningen.

Begge lag skapte store sjanser mot slutten, men bare Lillestrøm klarte å omsette det til mål. Et kvarter før slutt stanget Isabell Herlovsen inn den avgjørende scoringen, og dermed kunne LSK juble for «The double» for andre år på rad.

Siste nytt

 • Aru har signert for Kristoffs lag

  Den italienske sykkelstjernen Fabio Aru blir lagkamerat med Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen i UAE Emirates neste sesong. Italienerens overgang fra Astana ble tirsdag kunngjort på UAE-lagets nettsted.

  Fabio Aru i den gule trøya.
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • 39-åring gjør keeper-comeback

  Tidligere landslagskeeper Tone Wølner (39) skal hjelpe et skadeutsatt Storhamar-lag i eliteserien i håndball.

  Hamar-klubben har bare hatt én målvakt tilgjengelig etter at Alma Hasanic Grizovic ble skadet. Nå styrkes den plassen med Wølner, som la opp i 2015.

  Tone Wølner
  Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix
 • Ny motstander for Anthony Joshua

  Neste lørdag skulle Anthony Joshua forsvare sin tungvektstittel i boksing mot bulgarske Kubrat Pulev.

  Nå har derimot Pulev trukket seg fra kampen som følge av en skade i skulderen.

  Pulevs erstatter er Carlos Takam. Franskmannen er rangert som nummer tre i verden på IBFs tungvektsliste, bak nettopp Pulev og Joshua.

  BOXING-HEAVYWEIGHT/JOSHUA-PULEV
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal