Hopp til innhold

Drømmescoringer sikret ny cuptriumf for Lillestrøm

LSK Kvinner snudde kampen mot Avaldsnes og sikret «The double» for andre år på rad.

LSK

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble en svært undeholdende fotballkamp da Avaldsnes og LSK Kvinner gjorde opp om cupgullet i Telenor Arena lørdag ettermiddag.

De fremmøtte fikk se flere flotte scoringer i oppgjøret som til slutt endte med LSK-seier etter at Isabell Herlovsen stanget inn det avgjørende målet et kvarter før slutt.

– Jeg er veldig imponert over jentene. Dette er helt rått. Det holder ikke bare å møte opp. Vi må ha lyst til å vinne, og det viser vi i andre omgang, sier trener Monica Knutsen etter kampen.

Også matchvinner Isabell Herlovsen var svært fornøyd etter at laget snudde oppgjøret etter hvilen.

– Det er like fantastisk som hver gang. Vi gjør ikke noe god fotballkamp. Men det viktigste er å vinne, og det gjør vi. En skikkelig laginnsats gør at vi snur det, sier Herlovsen.

LSK feirer med champagne i garderoben etter seier i cupfinalen.

VIDEO: LSK Kvinner jubler i garderoben! Foto. Harald Thingnes.

Ny frisparkscoring fra Mjelde

Men det var Avaldsnes som kom best i gang.

Laget fra Rogaland ble tildelt frispark fra rundt 20 meter etter en halvtime. Frisparkspesialist Maren Mjelde gjorde som hun har gjort flere ganger før, nemlig å sette ballen i mål. Frisparket var riktig nok ikke Mjeldes beste i karrieren, men en svak involvering fra Lillestrøms sisteskanse Gudbjörg Gunnarsdóttir gjorde at Avaldsnes kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

– Det var veldig deilig å se den gå inn. Det kom i en periode der det bølget veldig mye frem og tilbake, sa Mjelde i pausen.

LSK Kvinner

GUULLJUBEL: LSK Kvinner kunne juble for cupgull etter å ha slått Avaldsnes i finalen

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Drømmescoringer etter pause

Lillestrøm tok grep i pausen og satte inn Lene Mykjåland. Sørlendingen bidro til at de gulkledde tok over banespillet, og etter 51 minutter fikk de uttelling da Emilie Haavi på vakkert vis banket ballen i mål fra spiss vinkel.

– Jeg så at keeper sto litt langt ute. Så jeg prøvde meg på en frekk en, og det funket jo bra, smiler Haavi etter kampen.

Men fire minutter senere kom det en enda vakrere scoring. Lillestrøm vant ballen på Avaldsnes' banehalvdel. Mykjåland fant Sherida Spitze som med en følsom lobb fra nærmere 40 meter sendte «birdsa» i ledelsen.

– Det er dette som er kvalitetene mine. Det var deilig å se det bli mål, sier Spitze, som ble den store syndebukken da hun brente to straffespark mot Frankfurt i midtuken.

Artikkelen fortsetter under videoen

1 - 2

DRØMMESCORING: Se Sherida Spitzes fantastiske lobb her.

Avaldsnes slo imdlertid umiddelbart tilbake. Rosana dos Santos Augusto steg til værs inne i 16-meteren og stusset inn utligningen.

Begge lag skapte store sjanser mot slutten, men bare Lillestrøm klarte å omsette det til mål. Et kvarter før slutt stanget Isabell Herlovsen inn den avgjørende scoringen, og dermed kunne LSK juble for «The double» for andre år på rad.

Siste nytt

 • Kvinnenes super-G-renn i St. Moritz avlyst

  Det hagler med avlysninger i alpinsirkuset om dagen. Søndag er både herrenes slalåmrenn og kvinnenes super-G-renn avlyst på grunn av dårlig vær.

  Meldingen om avlysningen av kvinnenes renn kommer kort tid etter at Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) bekreftet at herrenes renn i Val d'Isère heller ikke blir gjennomført, skriver NTB.

  – På grunn av drastisk endring i løypeforholdene har juryen valgt å avlyse dagens super-G-renn for å sikre utøvernes sikkerhet. Dette skjer til tross for hardt arbeid med løypa over natten, melder FIS.

  Så langt denne sesongen har hele sju alpinrenn blitt avlyst.

  St. Moritz, Kajsa Vickhoff Lie
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Herrenes slalåmrenn avlyst av sikkerhetshensyn

  På grunn av mye nedbør i den franske alpinmetropolen Val d'Isère er herrenes slalåmrenn i Val d'Isère avlyst.

  Det skriver Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) i en melding.

  – På grunn av forholdene i løypa etter gårsdagens nedbør og av hensyn til utøvernes sikkerhet, har juryen valgt å avlyse dagens slalåmrenn, heter det, ifølge NTB.

  Henrik Kristoffersen under førsteomgang i storslalåm i Val d'Isere.
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP
 • Carlsen åpnet med seiersdobbel i Champions Chess-finalen

  Magnus Carlsen vant sine to første dueller og fikk en solid start på tittelforsvaret i årets Champions Chess Tour-finale i Toronto.

  Størst dramatikk var det da kampen mot den usbekiske tenåringen Nodirbek Abdusattorov måtte avgjøres i armageddon etter to strake remis. Der spilte Carlsen med hvite brikker og hadde ikke tålt å spille uavgjort en gang til.

  Han var aldri i trøbbel og vant duellen klart.

  Tidligere på dagen var det nok for Carlsen å slå belaruseren Denis Lazavik med hvite brikker og spille remis med svarte.

  De åtte beste poengplukkerne fra årets seks Champions Chess Tour-turneringer er samlet fysisk i Canada. Carlsen vant tre av dem og topper poenglista suverent.

  Alle skal møte hverandre i hurtigsjakk, og etter sju runder blir det klart hvem som får sjansen til å spille om finaleseieren i årets tour. De to beste går direkte til semifinalene, mens de fire neste skal kjempe om de to siste plassene. (NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal