Drømmescoringer sikret ny cuptriumf for Lillestrøm

LSK Kvinner snudde kampen mot Avaldsnes og sikret «The double» for andre år på rad.

LSK

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble en svært undeholdende fotballkamp da Avaldsnes og LSK Kvinner gjorde opp om cupgullet i Telenor Arena lørdag ettermiddag.

De fremmøtte fikk se flere flotte scoringer i oppgjøret som til slutt endte med LSK-seier etter at Isabell Herlovsen stanget inn det avgjørende målet et kvarter før slutt.

– Jeg er veldig imponert over jentene. Dette er helt rått. Det holder ikke bare å møte opp. Vi må ha lyst til å vinne, og det viser vi i andre omgang, sier trener Monica Knutsen etter kampen.

Også matchvinner Isabell Herlovsen var svært fornøyd etter at laget snudde oppgjøret etter hvilen.

– Det er like fantastisk som hver gang. Vi gjør ikke noe god fotballkamp. Men det viktigste er å vinne, og det gjør vi. En skikkelig laginnsats gør at vi snur det, sier Herlovsen.

LSK feirer med champagne i garderoben etter seier i cupfinalen.

VIDEO: LSK Kvinner jubler i garderoben! Foto. Harald Thingnes.

Ny frisparkscoring fra Mjelde

Men det var Avaldsnes som kom best i gang.

Laget fra Rogaland ble tildelt frispark fra rundt 20 meter etter en halvtime. Frisparkspesialist Maren Mjelde gjorde som hun har gjort flere ganger før, nemlig å sette ballen i mål. Frisparket var riktig nok ikke Mjeldes beste i karrieren, men en svak involvering fra Lillestrøms sisteskanse Gudbjörg Gunnarsdóttir gjorde at Avaldsnes kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

– Det var veldig deilig å se den gå inn. Det kom i en periode der det bølget veldig mye frem og tilbake, sa Mjelde i pausen.

LSK Kvinner

GUULLJUBEL: LSK Kvinner kunne juble for cupgull etter å ha slått Avaldsnes i finalen

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Drømmescoringer etter pause

Lillestrøm tok grep i pausen og satte inn Lene Mykjåland. Sørlendingen bidro til at de gulkledde tok over banespillet, og etter 51 minutter fikk de uttelling da Emilie Haavi på vakkert vis banket ballen i mål fra spiss vinkel.

– Jeg så at keeper sto litt langt ute. Så jeg prøvde meg på en frekk en, og det funket jo bra, smiler Haavi etter kampen.

Men fire minutter senere kom det en enda vakrere scoring. Lillestrøm vant ballen på Avaldsnes' banehalvdel. Mykjåland fant Sherida Spitze som med en følsom lobb fra nærmere 40 meter sendte «birdsa» i ledelsen.

– Det er dette som er kvalitetene mine. Det var deilig å se det bli mål, sier Spitze, som ble den store syndebukken da hun brente to straffespark mot Frankfurt i midtuken.

Artikkelen fortsetter under videoen

1 - 2

DRØMMESCORING: Se Sherida Spitzes fantastiske lobb her.

Avaldsnes slo imdlertid umiddelbart tilbake. Rosana dos Santos Augusto steg til værs inne i 16-meteren og stusset inn utligningen.

Begge lag skapte store sjanser mot slutten, men bare Lillestrøm klarte å omsette det til mål. Et kvarter før slutt stanget Isabell Herlovsen inn den avgjørende scoringen, og dermed kunne LSK juble for «The double» for andre år på rad.

Siste nytt

 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP
 • Kolstad slo Haslum

  Kolstad slo Halsum 34-28 i herrenes eliteserie i håndball og topper tabellen. Elverum vant også i kveld med 36-25 over Follo. Kveldens tredje oppgjør i eliteserien endte med seier 30-29 til Drammen over Bækkelaget.

  Daniel Knudsen Brandmo i svevet for Kolstad Håndball
  Foto: Robert Magnussen / nidarosfoto.no

Sendeplan

Kl. Program Kanal