Hopp til innhold

Ville legge opp for et år siden. Nå er hun verdens beste: – Det blir for mye for meg

ANNECY LE GRAND-BORNAND/OSLO (NRK): Med andreplass bak lagvenninne Tiril Eckhoff gikk Ingrid Landmark Tandrevold seg inn i ledertrøya i verdenscupen. Det ble en superdag for de norske skiskytternes drømmeteam i Frankrike.

Laster innhold, vennligst vent..

Tiril Eckhoff gikk ut med startnummer 1, og seieren hennes var aldri truet. Hun leverte 18 treff, og vant med nesten et minutt i mål.

– Jeg vet ikke hva som skjer selv.Jeg hadde en dårlig serie på liggende, og det var tøft å gå i dag, jeg gikk alene hele veien. Jeg har aldri gjort det før, sier Eckhoff til NRK.

– Det er en skikkelig vinner som står der. Hun måtte gjøre en jobb, og kjempet inn de siste skuddene, sier ekspert Ola Lunde.

Og det var ikke det eneste å glede seg over.

Austria Biathlon World Cup

NORSK JUBEL: Tandrevold og Eckhoff plukket både poeng og seier i Frankrike.

Foto: Kerstin Joensson / AP

Tandrevold i gul trøye

Nummer to ble lagvenninne i Fossum IF, Tandrevold, som dermed også tok over ledelsen i verdenscupen.

– Det er «jackpot» for det norske laget, sier NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

Hun leder med tre poeng med til Dorothea Wierer, og starter søndagens fellesstart med den gule ledertrøya. Og det uten nå ha vunnet et eneste verdenscuprenn.

– Jeg tror ikke noe på det. Det blir for mye for meg. Jeg har aldri vært best på noe, men er ganske bra til å sy sammen mange små ting, sier Ingrid Landmark Tandrevold.

«La opp» i fjor

På denne tida i fjor uttalte Ingrid Landmark Tandrevold at hun skulle legge opp i skuffelsen etter 37. plass i Nove Mesto. Det er hun glad hun ikke gjorde.

– Det er jo skiskyting i et nøtteskall. Det går opp og ned og jeg blir jo med på den berg- og dalbanen med hele kroppen. Jeg har kanskje blitt flinkere til å ikke grave meg ned hver gang. Så kan jeg sikkert også være litt flinkere til å være happy når det går bra, ikke bare tenke «såpass bør det være».

NRK-ekspert Liv Grete Skjelbreid er imponert av forvandlingen fra i fjor.

– Det nesten litt overraskende at det har gått så fort det har gjort med henne. Hun blir bedre for hvert løp hun går. Hun har fått selvtillit på å treffe i de avgjørende øyeblikkene. Jo flere ganger hun klarer det, jo mer stabil vil hun bli.

Tandrevold og Eckhoff
Foto: Jean-pierre Clatot / AFP

En av nøklene til suksessen til Fossum IF-løperne tror Skjelbreid er måten de unner hverandre suksess.

Måten de klarer å backe hverandre glede seg over hverandre som et lag. Det er også en suksessfaktor.

– Det er helt fantastisk. Nå skal vi hjem og feire jul sammen. Vi skal få ut det siste på fellesstarten i morgen, så blir det en fin juleferie, sier Eckhoff.

Karoline Knotten på 13. plass og Thekla Brun-Lie på 21. plass gjorde den norske dagen enda bedre.

Siste nytt

  • Norsk landslagsspiller blir utenlandsproff

    Landslagsspiller Kristina Sirum Novak forlater Sola og er klar for den franske håndballklubben Brest. Det bekrefter klubben selv på sin nettside. Høyrebacken har signert en to-årskontrakt.

    – Å bli en profesjonell spiller betyr også muligheten til å spille i mesterligaen, det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Novak til klubben.

    23-åringen kom til Sola i 2018 og har vært en svært viktig brikke for gultrøyene de siste sesongene.

    Hun fikk sin landslagsdebut i 2022 og har spilt 30 kamper og scoret 47 mål for Norge.

    Novak
    Foto: NTB
  • Marco Reus ferdig i Dortmund: – En av klubbens beste

    Marco Reus forlenger ikke kontrakten med Borussia Dortmund. Kontrakten utløper ved slutten av sesongen. Det bekrefter klubben selv på sin nettside.

    34-åringen har spilt for førstelaget til Dortmund siden 2012, da han kom fra Borussia Mönchengladbach. Reus ble født i Dortmund, spilte nesten ti år i akademiet før han forlot klubben for første gang i 2006.

    – Jeg er utrolig takknemlig og stolt over denne spesielle tiden i klubben. Jeg har tilbrakt mer enn halvparten av livet mitt i denne klubben og har nytt hver dag, selv om det selvfølgelig har vært vanskelige øyeblikk også, sier Reus selv.

    Reus legger ikke opp, og planen er nå å finne en ny klubb, melder klubben.

    – Marco Reus er en av klubbens beste spillere. Hans tilknytning til Borussia Dortmund er ekstraordinær. Vi ønsker Marco alt godt for fremtiden, sier Borussia Dortmunds administrerende direktør Hans-Joachim Watzke.

    Reus har så langt spilt 424 kamper for klubben. Han har scoret 168 mål og 128 målgivende pasninger. I tillegg har han vunnet den tyske cupen to ganger med Dortmund.

    Reus
    Foto: Reuters
  • Mjelde forlater Chelsea etter sesongen

    Norges landslagskaptein Maren Mjelde (34) er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det bekrefter klubben på sin nettside fredag.

    Hun har spilt syv sesonger i klubben etter at hun ankom fra Avaldsnes i 2017. Der har hun blant annet vunnet den engelske toppdivisjonen fem ganger, fire FA-cuper og to ligacuper.

    – Når jeg ser tilbake på alle årene mine her, har det vært både opp- og nedturer – men det har vært flere oppturer enn nedturer. Det har vært litt av en reise, sier Mjelde til klubbens nettside.

    Mjelde har spilt 140 kamper i blått og scoret 23 mål, og har figurert både i forsvar og midtbanen til London-klubben.

    Maren Mjelde
    Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal