Drama på dansegulvet

Da verdens beste dansere kjempet om VM tittelen i standarddans, ble det dramatikk. Et glatt gulv førte til fall og skader.

Fall i dans

Et av parene som falt under VM i Wetzlar.

Mer enn ti dansere falt og blant de uheldige var danske Bjørn Bitsch som måtte avbryte konkurransen med en kneskade. Det er svært sjelden at VM i dans opplever så store problemer.

Programmet sendes på NRK 1 klokken 23.15 søndag kveld. Du kan også se det i nett-tv allerede nå.

Mesterskapet ble arrangert lørdag 27 November i den tyske byen Wetzlar.

Dansere fra 40 land deltok, men ingen norske par var med. Samtlige tolv par i semifinalene var fra Europa, og de tyske danserne imponerte på hjemmebane.

VM i standard består av fem ulike danser, og vi gir her en kort presentasjon:

Engelsk vals:
Dette er en sakte og vakker dans . Danserne har mye bevegelse rundt gulvet. Engelsk vals blir gjerne benyttet som brudevals, og den ble godkjent som selskapsdans i 1929. I engelsk vals benyttes en pendelbevegelse.

Wienervals:
Her snakker vi om den raskeste av dansene i standard. Wienervals har seksti takter i minuttet, og dansen oppstod allerede på slutten av 1700 tallet.

Quickstep:
Det er et høyt tempo i Quickstep. Det er en dans som byr på mye show, og den oppstod i USA.

Tango:
Tango er egentlig en latindans. Den kommer fra Argentina, og kom til England etter første verdenskrig. Da ble den også en standardans. Her er mye temprament, og den skiller seg fra de andre standardansene . Tango er populær, og tilbys på mange danseskoler.

Slowfox:
Dette er en meget elegant dans. Slowfox anses som teknisk vanskelig, og dansen kommer opprinnelig fra USA. Slowfox er spilt mye med storband, men i VM i Tyskland er det ikke orkester i salen.

Da er det bare å nyte verdens beste dansere. Prøv gjerne selv. Kanskje du får med din partner på en dans før jul.

Siste nytt

 • Pochettino koronasmittet

  Paris Saint-Germain-trener Mauricio Pochettino har testet positivt for koronaviruset. Det bekrefter PSG på Twitter.

  Hans assistenter vil lede laget når PSG møter Angers på lørdag.

  Dette skjer bare et par uker etter at Pochettino har fått jobben som Paris-klubbens hovedtrener. Han vant sitt første trofé som trener for bare to dager siden, da PSG slo Marseille i fransk supercup.

  Pochettino.
  Foto: Alain Jocard / AFP
 • Granerud med skuffende kvalik

  Alle nordmenn gjorde jobben da det skulle kvalifiseres til morgendagens lagkonkurranse i Zakopane. Men Halvor Egner Graneruds hopp var unormalt svakt til han å være.

  Han hoppet 117 meter og tok 103 poeng. Det var dårligst av alle norske, og han endte på en 44.-plass. Det betyr at han var kun syv plasser unna å ikke bli kvalfisert til morgendagen.

  Hoppuka 2020 / 2021
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Bare negative norske koronatester

  Resultatene av de siste norske koronatestene under håndball-VM, viser ingen positive norske prøver.

  Hele den norske troppen måtte gjennom koronatest klokken 2 natt til fredag. Fredag kveld opplyses det om at alle svarene fra nattens tester var negativt.

  Norge tapte åpningskampen mot Frankrike torsdag, og har allerede kniven på strupen når Sveits er neste motstander lørdag kveld.

  Håndball VM for menn 2021 i Egypt, Norge - Frankrike, sluttresultat 24-28.
  Foto: Ihf / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal