Mot thrilleravslutning i Norges gruppe: – Vet vi gjorde det vanskelig for oss selv

Norges ettmålsseier over Portugal holder liv i kvartfinaledrømmen. Men det holder ikke nødvendigvis at de norske håndballherrene gjør jobben selv.

3YeKgQxueuw

SEIERSDANS: Norges spillerne viste enorm glede etter sliteseieren.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Norge slo Portugal med seks mål da lagene møttes i EM på hjemmebane for et år siden, men det ble tidlig klart at VM-møtet ikke ville bli avgjort i første del av lagenes første kamp i hovedrunden. Det ble faktisk ikke avgjort før i sluttsekundene.

Mye takket være portugisiske tominuttere, en tøff takling av Harald Reinkind i forsvar, og et stolpeskudd, så vant Norge med ett mål.

– Det er en fantastisk fight selv om det er litt motvind der. Vi er glad for å vinne den, sier Christian Berge til TV3.

Seieren gjør at kvartfinaledrømmen lever. Antakelig vil det hele bli avgjort når Portugal og Frankrike møtes i siste kamp søndag kveld. For med poenglikhet mellom flere lag så vil innbyrdes målforskjell bli avgjørende. Siden Norge tapte med fire mål mot Frankrike, burde de aller helst vunnet med fem mot Portugal.

– Vi har muligheten til å nå den aller beste målsettingen, for vi leder med fire i andre omgang, men vi møter et utrolig godt portugisisk lag. Det er små marginer og det viktigste er at vi vinner, slår Christian O'Sullivan fast til TV3.

hodRjxycmXw

ENGASJERT: Christian Berge var ivrig på sidelinjen.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

– Driter i alt annet

Så fremt Norge slår Algerie og Island, og både Portugal og Frankrike vinner nest kamp mot henholdsvis Sveits og Island, så må enten Frankrike slå Portugal, eller Portugal vinne med mer enn seks mål for at Norge skal gå til kvartfinale.

– For å være helt ærlig så driter jeg i alt annet. Vi får gjøre noe med det vi får gjort noe med. Vi har tapt én kamp, og hvis det skal felles oss, så får det gjøre det. Vi skal gi bånn gass og telle opp til slutt. Jeg har god tro, sier Sagosen til TV3.

– Vi skal hjem og se på det. Vi vet forutsetningene og at vi gjorde det vanskelig for oss selv da vi tapte mot Frankrike. Vi får ha fokus på det vi får gjort noe med, mener landslagssjefen.

Norge møtte et fysisk tøft lag, som også i stor grad lyktes med sitt overtallsspill. I tillegg fortsatte de norske spillerne å bomme på flere store muligheter. Til pause ledet de norske håndballherrene med to mål, og da Torbjørn Bergerud vartet opp med flere praktredninger, doblet de den ledelsen.

aa5X7l95hK4

STOD FREM: Torbjørn Bergerud hadde flere avgjørende redninger.

Foto: Anne-Christine Poujoulat / POOL / AFP / NTB

Men dramaet var bare så vidt i gang. For Sagosen fikk to utvisninger på rappen, og da Portugal satte inn keeper Humberto Gomes, krympet brått ledelsen. Med sju minutter igjen av kampen var det uavgjort. Like etter tok Portugal over ledelsen.

– Det er bare å gjøre seg klar for de fem verste minuttene i VM. La oss håpe det blir de beste, kommenterte TV3s Daniel Høglund.

Uenig med dommerne

Norge snudde det igjen, og med ett minutt igjen mente Norge og Christian O'Sullivan at de skulle ha straffe, men dommerne ga bare frikast. Og Berge fikk gult kort.

Han gikk rett bort til de spanske dommerne da kampen ble avblåst.

– Jeg synes det var motvind til tider. Jeg bruker egentlig ikke snakke noe med dem, men jeg sitter med en følelse at det ikke var helt ålreit mot O’Sullivan på de to siste der. Jeg ville bare markere ved å si det, forklarer Berge til TV3.

– De mister grepet om kampen etter 10 minutter. Linjen var feil. De to dårligste på banen var de to dommerne, mener TV3s ekspert, Joachim Boldsen.

Men Portugal, med én mann utvist, klarte ikke å score i det avgjørende angrepet.

– Vi vinner og det er hovedvei. Personlig brenner jeg litt flere. Vi møter et tøft fysisk lag. Dette er et bra lag, det er bare å ta av seg hatten for det. Det viser klasse at vi drar det i land, oppsummerer Sagosen, som ble Norges toppscorer med seks mål.

Ofc8gfH6SV8

VIKTIG: Sander Sagosen (t.h.) og kaptein Bjarte Myrhol jubler for en norsk scoring.

Foto: PETR DAVID JOSEK / AFP

Sportsnyheter

Mancheter United vinner 2-0 over Manchester City med scoringer av Bruno Fernandes og Luke Shaw.

Solskjær hylles for taktisk genistrek i storkampen: – City var rysta

Ole Gunnar Solskjærs mannskap sjokkerte fra start i kampen mot byrival Manchester City. Etter tidlige scoringer i hver sin omgang endte det til slutt med seier til «de røde djevlene».

Forundret over konkurrentenes taktikk: – Hvorfor prøver de ikke litt mer?

Han var forhåndsfavoritt og leverte varene. Jakob Ingebrigtsen fikk styre løpet som han ville og tok sitt andre gull på tre dager - og sendte et lite stikk i retning konkurrentene.

Siste nytt

 • Topp ti i junior-VM

  Marte Monsen kjørte ned til niendeplass i super-G under junior-VM i alpint mandag. Hun var 1,51 sekunder bak vinneren Lena Wechner fra Østerrike.

  Østerrike tapetserte seierspallen ved å ta samtlige medaljer. Magdalena Kappaurer var nærmest Wechner med 0,24 sekunder. Magdalena Egger tok bronsen.

  Anna Bryn Mørkeset var nest best av de norske på 16.-plass. Hun ble slått med 2,12 sekunder.

  Marte Monsen.
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Iversen på vei hjem

  Den nybakte verdensmesteren Emil Iversen har allerede satt seg på flyet hjem til Trondheim.

  Det er under et døgn siden han først gikk inn til sølv på femmila i Oberstdorf, før han ble flyttet opp til gullplass da Johannes Høsflot Klæbo ble disket i etterkant.

  29-åringen var ikke lysten på å gi noen intervjuer til verken NRK eller andre norske medier på flyplassen, men signaliserte etter løpet i går at han nå skal ta seg noen dager fri.

  Det er derfor usikkert om han skal delta i verdenscuprennene i Sveits førstkommende helg.

  Emil Iversen
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Idrettsprofil frifunnet

  Idrettsprofilen fra Østlandet som var tiltalt for vold og voldtekter mot sin ekskone er frifunnet for alle anklagene.

  Det melder VG mandag formiddag.

  Han var anklaget for fysisk og psykisk vold mot ekskona i om lag 16 år, i tillegg til flere voldtekter. I begynnelsen av februar ble straffesaken mot idrettsprofilen avholdt i en tingrett på Østlandet.

  Idrettsprofilen nektet straffskyld og hevdet at bakgrunnen for ekskonas alvorlige beskyldninger var hevn.

  VG skriver at de kun er kjent med slutningen i dommen, som endte med at idrettsprofilen ble frifunnet. Det er derfor uklart hva slags vurderinger tingretten har gjort som førte til avgjørelsen.

  – Det er riktig, men jeg må komme tilbake med mer utfyllende kommentarer, sier en av idrettsprofilens forsvarer, advokat Simen Perminow Skjønsberg, til VG.

  Profilert idrettsmann tiltalt for vold og voldtekter
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal