Mot thrilleravslutning i Norges gruppe: – Vet vi gjorde det vanskelig for oss selv

Norges ettmålsseier over Portugal holder liv i kvartfinaledrømmen. Men det holder ikke nødvendigvis at de norske håndballherrene gjør jobben selv.

3YeKgQxueuw

SEIERSDANS: Norges spillerne viste enorm glede etter sliteseieren.

Norge slo Portugal med seks mål da lagene møttes i EM på hjemmebane for et år siden, men det ble tidlig klart at VM-møtet ikke ville bli avgjort i første del av lagenes første kamp i hovedrunden. Det ble faktisk ikke avgjort før i sluttsekundene.

Mye takket være portugisiske tominuttere, en tøff takling av Harald Reinkind i forsvar, og et stolpeskudd, så vant Norge med ett mål.

– Det er en fantastisk fight selv om det er litt motvind der. Vi er glad for å vinne den, sier Christian Berge til TV3.

Seieren gjør at kvartfinaledrømmen lever. Antakelig vil det hele bli avgjort når Portugal og Frankrike møtes i siste kamp søndag kveld. For med poenglikhet mellom flere lag så vil innbyrdes målforskjell bli avgjørende. Siden Norge tapte med fire mål mot Frankrike, burde de aller helst vunnet med fem mot Portugal.

– Vi har muligheten til å nå den aller beste målsettingen, for vi leder med fire i andre omgang, men vi møter et utrolig godt portugisisk lag. Det er små marginer og det viktigste er at vi vinner, slår Christian O'Sullivan fast til TV3.

hodRjxycmXw

ENGASJERT: Christian Berge var ivrig på sidelinjen.

– Driter i alt annet

Så fremt Norge slår Algerie og Island, og både Portugal og Frankrike vinner nest kamp mot henholdsvis Sveits og Island, så må enten Frankrike slå Portugal, eller Portugal vinne med mer enn seks mål for at Norge skal gå til kvartfinale.

– For å være helt ærlig så driter jeg i alt annet. Vi får gjøre noe med det vi får gjort noe med. Vi har tapt én kamp, og hvis det skal felles oss, så får det gjøre det. Vi skal gi bånn gass og telle opp til slutt. Jeg har god tro, sier Sagosen til TV3.

– Vi skal hjem og se på det. Vi vet forutsetningene og at vi gjorde det vanskelig for oss selv da vi tapte mot Frankrike. Vi får ha fokus på det vi får gjort noe med, mener landslagssjefen.

Norge møtte et fysisk tøft lag, som også i stor grad lyktes med sitt overtallsspill. I tillegg fortsatte de norske spillerne å bomme på flere store muligheter. Til pause ledet de norske håndballherrene med to mål, og da Torbjørn Bergerud vartet opp med flere praktredninger, doblet de den ledelsen.

aa5X7l95hK4

STOD FREM: Torbjørn Bergerud hadde flere avgjørende redninger.

Men dramaet var bare så vidt i gang. For Sagosen fikk to utvisninger på rappen, og da Portugal satte inn keeper Humberto Gomes, krympet brått ledelsen. Med sju minutter igjen av kampen var det uavgjort. Like etter tok Portugal over ledelsen.

– Det er bare å gjøre seg klar for de fem verste minuttene i VM. La oss håpe det blir de beste, kommenterte TV3s Daniel Høglund.

Uenig med dommerne

Norge snudde det igjen, og med ett minutt igjen mente Norge og Christian O'Sullivan at de skulle ha straffe, men dommerne ga bare frikast. Og Berge fikk gult kort.

Han gikk rett bort til de spanske dommerne da kampen ble avblåst.

– Jeg synes det var motvind til tider. Jeg bruker egentlig ikke snakke noe med dem, men jeg sitter med en følelse at det ikke var helt ålreit mot O’Sullivan på de to siste der. Jeg ville bare markere ved å si det, forklarer Berge til TV3.

– De mister grepet om kampen etter 10 minutter. Linjen var feil. De to dårligste på banen var de to dommerne, mener TV3s ekspert, Joachim Boldsen.

Men Portugal, med én mann utvist, klarte ikke å score i det avgjørende angrepet.

– Vi vinner og det er hovedvei. Personlig brenner jeg litt flere. Vi møter et tøft fysisk lag. Dette er et bra lag, det er bare å ta av seg hatten for det. Det viser klasse at vi drar det i land, oppsummerer Sagosen, som ble Norges toppscorer med seks mål.

Ofc8gfH6SV8

VIKTIG: Sander Sagosen (t.h.) og kaptein Bjarte Myrhol jubler for en norsk scoring.

• 18-åring imponerte i viktig Norge-seier

Etter tre strake tap hittil i VM var kampen mot Danmark svært viktig for Norge.

Første periode endte målløs for begge lag, men i den andre perioden leverte førsterekka til Norge et mønsterangrep. Mats Zuccarello brukte både kølle og skøyte til å finte seg forbi det danske forsvaret, før han serverte talentet Michael Brandsegg-Nygård. 18-åringen sendte av gårde en suser som sendte Norge opp i ledelsen.

I et intervju med Viaplay etter kampen leverte Zuccarello store ord om scoringen.

– Skudd i verdensklasse, sa «Zucca».

Dette var 18-åringens andre nettkjenning hittil i mesterskapet og han satt tydelig pris på å spille med Zuccarello og Patrick Thoresen.

– For min del er det utrolig kult. Det er jo folk jeg har sett opp til hele livet, så det er kult å få lov til å spille med dem. De er utrolige bra med puck og finner gode pasninger. Så er det opp til meg å gjøre noe med det, sa Michael Brandsegg-Nygård til Viaplay i pausen etter første periode.

Store deler av hockeyverden har hatt målscoreren på radaren den siste tiden. Det er også ventet at 18-åringen vil bli valgt ut tidlig i NHL-draften i sommer.

Med ti sekunder igjen snappet Eirik Salsten opp pucken og sendte den i det tomme danske buret. Dermed endte det 2-0.

Norge tapte sine tre første VM-kamper mot henholdsvis Sveits, Tsjekkia og Finland. Dermed må Norge kjempe om å holde seg i A-sluttspillet. Det er ett lag som rykker ned derfra. Derfor var dagens seier ekstremt viktig for Norges hockeylandslag.

Håpet om å gå videre til kvartfinale lever dermed for Norge . De må etter alle solemerker ta tre strake seirer dersom det skal være mulig. Noe som kommer til å bli tøft når det er hockeynasjonen Canada venter på torsdag. Østerrike og Storbritannia er de to resterende lagene Norge skal møte.

Norge
  • Ski-NM til Steinkjer i 2026

Første del av NM på ski i 2026 arrangeres i Steinkjer. Det melder Norges Skiforbund i en pressemelding.

NM-rennene i Steinkjer skal arrangeres tidlig i januar, omtrent en måned før OL i Italia i 2026. Konkurransene i de nordiske grenene skal i 2026 arrangeres i Val di Fiemme.

Steinkjer arrangerte også NM i 2011.

– Ski-NM er en viktig tradisjon å videreføre, og det er høy prestisje i å arrangere mesterskapet. Tilbakemeldingene etter blant annet NM i 2011 var meget gode, og vi ser fram til et spennende hoved-NM i langrenn om to år rett i forkant av OL, sier leder av langrennskomiteen i Norges Skiforbund, Torbjørn Skogstad.

Steinkjer NM på ski
  • Paret-Peintre vant Giro-etappe etter sterk avslutning

Valentin Paret-Peintre passerte ledende Jan Tratnik 2,7 kilometer før mål og vant tirsdagens etappe i Giro d'Italia i ensom majestet.

Det ble den franske 23-åringens største dag på sykkelsettet. Decathlon-AG2R-rytteren sparte sin første proffseier til et Grand Tour-ritt. Hans eldre bror Aurélien vant en Giro-etappe i fjor.

Romain Bardet ble nummer to, slått med et halvminutt, mens Tratnik måtte nøye seg med en tredjeplass.

Tadej Pogacar satt i ro i hovedfeltet tirsdag og passet på sin klare ledelse i sammendraget.

Tobias Foss slapp fra en skremmende hendelse da en hund kom i veien for ham i en utforkjøring drøyt 65 kilometer før mål. Han måtte gjøre en unnamanøver for ikke å kjøre på hunden.

Den norske Ineos-rytteren satt da i en større utbrytergruppe, men han måtte slippe den da det gjensto om lag fire mil. (NTB)