Hopp til innhold

Haaland takker supporterne: – Kommer aldri til å glemme dette

Det kokte på tribunene da Erling Braut Haaland ble takket av som Borussia Dortmund-spiller, som svarte på hyllesten med scoring da Borussia Dortmund vant 2–1 mot Hertha Berlin.

Bundesliga - Borussia Dortmund v Hertha BSC

HYLLET: Erling Braut Haaland ble takket av før kampen mot Hertha Berlin.

Foto: LEON KUEGELER / Reuters

Borussia Dortmund – Hertha Berlin 2–1 (0–1)

Erling Braut Haaland ble takket av før kampstart mot Hertha Berlin. Den norske superspissen startet sin siste kamp før han bytter gult med lyseblått og Dortmund med Manchester.

Jærbuen ble hentet ut på matta før start og ble hyllet med taktfaste Haaland, Haaland, Haaland mens han fikk blomster og en avskjedshilsen fra klubben.

– Jeg hører knapt hva jeg selv sier, meldte Viasats Jan Åge Fjørtoft fra indre bane.

Etter kampen tok Haaland til Instagram for å sende en hilsen til supporterne.

Bundesliga - Borussia Dortmund v Hertha BSC

TAKKET: Haaland sendte en hilsen til supporterne etter kampen.

Foto: LEON KUEGELER / Reuters

– Det har ikke vært annet enn en glede og ære å bære denne trøyen. I Dortmund har jeg opplevd minneverdige øyeblikk, møtt spesielle mennesker og ekstraordinære lagkamerater. Jeg kommer aldri til å glemme noe av dette, skriver han.

Men et glohett hjemmepublikum fikk en iskald dusj da Dan-Axel Zagadou felte Suat Serdar på klønete vis og Ishak Belfodil satte straffen sikkert i mål etter en lengre VAR-sjekk.

De gulkledde så ut til å ha tatt en tidlig ferie i førsteomgang, og utenom et skudd en halvmeter utenfor stolpen fra Julian Brandt og et innlegg fra Zagadou som nesten lurte seg under tverrligger var sjansebeholdningen laber.

Derfor måtte også Haaland gå til pause med pipekonsert fra hjemmepublikummet etter en anonym omgang fra Jærbuen.

Les også: Tror Guardiola vil skreddersy Haaland-rolle: – Blir stilt strenge krav

Guardiola Haaland
Guardiola Haaland

– Det betyr mye for Haaland

Men i andre omgang skulle Haaland vise en siste gang hva han har gjort best de siste årene; å score mål. Gjestenes Marvin Plattenhardt fikk ballen i hånda og dommer blåste straffe etter en sjekk på VAR-skjermen.

Straffen skulle selvfølgelig nordmannen ta, og etter en tur bortom Hertha-keeper Lotka gikk ballen i nettaket og Haaland noterte seg for sin 22. Bundesliga-scoring for sesongen.

Germany Soccer Bundesliga

SCORET: Det betydde mye for Haaland å notere seg for sin 86. scoring i sin siste kamp for Dortmund.

Foto: David Inderlied / AP

Fra tribunene gjallet på nytt taktfaste Haaland, Haaland, Haaland.

– Jeg tror fansen kommer til å savne gleden ved Haaland-scoringen. Det betyr mye for Haaland også dette på en dag som denne, kommenterte Viasats Eivind Bisgaard Sundet.

Og en av de som nå skal ta over målansvaret i Dortmund er unggutten Youssoufa Moukoko som kom inn i det 82. minutt. Men 17-åringen trengte bare to minutter på å sende vertene i ledelsen.

I det klokka passerte 90 minutter ble Haaland byttet av og fikk en siste hyllest fra supporterne som har sett han score 86 mål på 89 kamper for de gul- og svartkledde.

– Han kommer til å bli huska på denne stadion i mange år, slo Bisgaard Sundet fast.

Tidenes dyreste nordmann

Det har gått fire dager siden Manchester City bekreftet at Haaland i prinsippet er klar for Pep Guardiolas mannskap. Dermed ble det satt sluttstrek for en av de største overgangssagaene i internasjonal fotball det siste året.

Den norske superspissen har blitt koblet til en rekke av verdens største klubber over lang tid, men falt altså ned på å skrive under for pappa Alfies gamle klubb som tidenes dyreste nordmann.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mente det var en overgang som ga mening.

– Det føles veldig riktig. Akkurat som da Haaland gikk til Dortmund. Han er en spisstype som klubben ikke har, dessuten er han ung og allerede på et svært høyt nivå. Alt stemmer med denne overgangen, mener Torp, som i likhet med andre kaller overgangen «det største innen norsk fotball noensinne».

Hertha Berlin med Fredrik Bjørkan og Rune Almenning Jarstein, må ut i playoff for å beholde plassen i Bundesliga etter tapet mot Borussia Dortmund.

Les også: Advarer Haaland – mener City-eierne skjuler sin egentlige plan

Haaland
Haaland

Siste nytt

 • Uno-X-rytter imponerte: På pallen i Dauphiné

  Fjorårets Tour de France-vinner Jonas Vingegaard tok en suveren soloseier på den femte etappen i Critérium Dauphiné. Et drøyt halvminutt bak kom det en mindre gruppe som spurtet om de gjenværende plassene på podiet.

  Der viste norske Tobias Halland Johannessen seg frem. Tidligere verdensmester Julian Alaphilippe klarte akkurat å slå Johannessen i spurten, men nordmannen tok med seg en svært fin tredjeplass.

  Det er 23-åringens første pallplass for sesongen.

  Johannessen blir etter alle solemerker en av de viktigste rytterne til Uno-X i sommerens Tour de France, hvor laget deltar for første gang.

  Rittet avsluttes søndag.

  Tobias Halland Johannessen
  Foto: Tuva Åserud / NTB
 • Svimlet på startstreken - så tok nordmannen VM-gull

  Stian Hovind Angermund (36) ble torsdag verdensmester i fjelløp.

  – Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Det var et virkelig tøft løp, da er det deilig å klare målet jeg hadde satt meg, sier han til NRK.

  På engelsk kalles det VM i «mountain and trail running», mens det på norsk kan oversettes med fjell- og terrengløp. Arrangøren opererer med en lengde på den korte løypa på 40 kilometer.

  Angermund klokket inn på 4 timer og 19 minutter i Innsbruck-Stubai, og han slo annenmann Thomas Roach fra Storbritannia med 2.18 minutter.

  For å klare det måtte nordmannen grave dypt.

  – Jeg var meget langt nede i kjelleren i dag. Jeg følte meg dårlig på start. Jeg var svimmel og følte at jeg skulle gå i bakken. Heldigvis bedret det seg etter hvert og jeg fikk en luke halvveis. Jeg måtte gi alt for å holde de andre bak meg, forteller han.

  Italieneren Luca Del Pero tok bronsen med 3.04 minutter opp til vinneren fra Norge. (NRK/NTB)

  Stian Hovind Angermund
  Foto: Norsk Friidrett
 • Granerud dropper sommer-EM

  Verdenscupvinner Halvor Egner Granerud er ikke med i den norske hopptroppen til European Games i Krakow, som arrangeres i perioden 27. juni til 1. juli. Årsaken er fallet på trening i Lysgårdsbakken tirsdag.

  – Han er forslått og får ikke trent som normalt, og derfor har han selv valgt å ikke delta, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

  Norge stiller med åtte utøvere.

  Kvinner: Anna Odine Strøm, Thea Minyan Bjørseth, Eirin Kvandal og Kjersti Græsli.

  Menn: Johann André Forfang, Daniel-André Tande, Marius Lindvik og Bendik Jakobsen Heggli.

  Det skal gjennomføres totalt fem hoppkonkurranser i anleggene i Zakopane.

  Halvor Granerud
  Foto: Frode Søreide / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste