Hopp til innhold

Haaland takker supporterne: – Kommer aldri til å glemme dette

Det kokte på tribunene da Erling Braut Haaland ble takket av som Borussia Dortmund-spiller, som svarte på hyllesten med scoring da Borussia Dortmund vant 2–1 mot Hertha Berlin.

Bundesliga - Borussia Dortmund v Hertha BSC

HYLLET: Erling Braut Haaland ble takket av før kampen mot Hertha Berlin.

Foto: LEON KUEGELER / Reuters

Borussia Dortmund – Hertha Berlin 2–1 (0–1)

Erling Braut Haaland ble takket av før kampstart mot Hertha Berlin. Den norske superspissen startet sin siste kamp før han bytter gult med lyseblått og Dortmund med Manchester.

Jærbuen ble hentet ut på matta før start og ble hyllet med taktfaste Haaland, Haaland, Haaland mens han fikk blomster og en avskjedshilsen fra klubben.

– Jeg hører knapt hva jeg selv sier, meldte Viasats Jan Åge Fjørtoft fra indre bane.

Etter kampen tok Haaland til Instagram for å sende en hilsen til supporterne.

Bundesliga - Borussia Dortmund v Hertha BSC

TAKKET: Haaland sendte en hilsen til supporterne etter kampen.

Foto: LEON KUEGELER / Reuters

– Det har ikke vært annet enn en glede og ære å bære denne trøyen. I Dortmund har jeg opplevd minneverdige øyeblikk, møtt spesielle mennesker og ekstraordinære lagkamerater. Jeg kommer aldri til å glemme noe av dette, skriver han.

Men et glohett hjemmepublikum fikk en iskald dusj da Dan-Axel Zagadou felte Suat Serdar på klønete vis og Ishak Belfodil satte straffen sikkert i mål etter en lengre VAR-sjekk.

De gulkledde så ut til å ha tatt en tidlig ferie i førsteomgang, og utenom et skudd en halvmeter utenfor stolpen fra Julian Brandt og et innlegg fra Zagadou som nesten lurte seg under tverrligger var sjansebeholdningen laber.

Derfor måtte også Haaland gå til pause med pipekonsert fra hjemmepublikummet etter en anonym omgang fra Jærbuen.

Les også: Tror Guardiola vil skreddersy Haaland-rolle: – Blir stilt strenge krav

Guardiola Haaland
Guardiola Haaland

– Det betyr mye for Haaland

Men i andre omgang skulle Haaland vise en siste gang hva han har gjort best de siste årene; å score mål. Gjestenes Marvin Plattenhardt fikk ballen i hånda og dommer blåste straffe etter en sjekk på VAR-skjermen.

Straffen skulle selvfølgelig nordmannen ta, og etter en tur bortom Hertha-keeper Lotka gikk ballen i nettaket og Haaland noterte seg for sin 22. Bundesliga-scoring for sesongen.

Germany Soccer Bundesliga

SCORET: Det betydde mye for Haaland å notere seg for sin 86. scoring i sin siste kamp for Dortmund.

Foto: David Inderlied / AP

Fra tribunene gjallet på nytt taktfaste Haaland, Haaland, Haaland.

– Jeg tror fansen kommer til å savne gleden ved Haaland-scoringen. Det betyr mye for Haaland også dette på en dag som denne, kommenterte Viasats Eivind Bisgaard Sundet.

Og en av de som nå skal ta over målansvaret i Dortmund er unggutten Youssoufa Moukoko som kom inn i det 82. minutt. Men 17-åringen trengte bare to minutter på å sende vertene i ledelsen.

I det klokka passerte 90 minutter ble Haaland byttet av og fikk en siste hyllest fra supporterne som har sett han score 86 mål på 89 kamper for de gul- og svartkledde.

– Han kommer til å bli huska på denne stadion i mange år, slo Bisgaard Sundet fast.

Tidenes dyreste nordmann

Det har gått fire dager siden Manchester City bekreftet at Haaland i prinsippet er klar for Pep Guardiolas mannskap. Dermed ble det satt sluttstrek for en av de største overgangssagaene i internasjonal fotball det siste året.

Den norske superspissen har blitt koblet til en rekke av verdens største klubber over lang tid, men falt altså ned på å skrive under for pappa Alfies gamle klubb som tidenes dyreste nordmann.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mente det var en overgang som ga mening.

– Det føles veldig riktig. Akkurat som da Haaland gikk til Dortmund. Han er en spisstype som klubben ikke har, dessuten er han ung og allerede på et svært høyt nivå. Alt stemmer med denne overgangen, mener Torp, som i likhet med andre kaller overgangen «det største innen norsk fotball noensinne».

Hertha Berlin med Fredrik Bjørkan og Rune Almenning Jarstein, må ut i playoff for å beholde plassen i Bundesliga etter tapet mot Borussia Dortmund.

Les også: Advarer Haaland – mener City-eierne skjuler sin egentlige plan

Haaland
Haaland

Sportsnyheter

Masseslagsmål i gatene før finalen – kastet stoler etter hverandre

I Sevilla var stemningen langt fra harmonisk foran europaligafinalen. Store folkemengder barket sammen i gatene, og flere kastet stoler mot hverandre.

Siste nytt

 • Herrem må operere – kan miste håndball-EM

  Sola-stjernen Camilla Herrem skal operere akillesen og vil være på sidelinjen i opp til seks måneder. Det betyr at EM i november står i fare.

  Det opplyser hun selv overfor TV 2 etter onsdagens tap for Storhamar i håndballsluttspillets semifinale.

  – Det gjør vondt hver gang jeg går eller springer – egentlig når jeg gjør alt, sier Herrem til kanalen.

  Herrem har spilt 17 mesterskap for Norge siden EM-debuten i 2008. Operasjonen kan gjøre at den rekken brytes.

  – Akkurat nå må jeg være realist og tenke at det er vanskelig å nå EM. Jeg vil heller ikke forhaste meg noe sånn at det går utover videre karriere. Jeg har kommet til et punkt der helsen må komme først, sier hun.

  Hun sier imidlertid at hun vil satse mot håndball-VM på hjemmebane i 2023 og OL i Paris året etter. (NTB)

  Håndball kvinner 2022: Norge - Montenegro
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Deilas menn tok ny seier – Gabrielsen-mål for Austin

  Ronny Deila og hans New York City FC slo Ola Kamaras DC United 2-0 i MLS onsdag. Ruben Gabrielsen scoret i Austins 2-1-seier over Los Angeles FC.

  Seieren tok New York City FC opp på annenplass i den østlige avdelingen i den amerikanske toppligaen. De er poenget bak Jakob Glesnes' Philadelphia Union med en kamp mindre spilt.

  Ruben Gabrielsen hjalp Austin til tabelltopp i den vestlige avdelingen. Den norske midtstopperens scoring kom etter 13 minutter, da han fikk tid inne i feltet og bøyde ballen i lengste hjørne i 2-1-seieren over LAFC. Med det klatret Austin forbi nettopp onsdagens motstander på tabellen.

  (NTB)

  MLS Austin FC LAFC Soccer
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Frankfurt vant dramatisk europaliga-finale

  Tidligere Arsenal-stjerne Aaron Ramsey ble syndebukk for Rangers da Eintracht Frankfurt og Jens Petter Hauge kom seirende ut av straffesparkkonkurransen.

  – Jeg kan ikke tro det. Vi er søren meg mestere! utbrøt Kevin Trapp i intervju med Viaplay.

  Det var Rafael Santos Borré som satte det avgjørende straffesparket. Dermed vant tyskerne europaligafinalen, og er klare for mesterligaen.

  Jens Petter Hauge ble byttet inn etter 69 minutter onsdag og er den første nordmannen som vinner europaligaen.

  – Man kan ikke sette ord på noe sånt. Det blir for mye, det her, sa Hauge til Viaplay.

  – Vi har vist dette hele sesongen, særlig i europaligaen, at vi står på og kjemper. Det er en lagseier, la han til.

  Rangers var laget som tok ledelsen, etter at Joe Aribo sendte skottene i ledelsen. Men Frankfurt brukte bare ti minutter på å svare, da Rafael Santos Borré skled inn utligningen fra kloss hold. Dermed var lagene like langt med 20 minutter igjen av ordinær tid.

  Etter det var det ingen som klarte å få ballen i nettet, og kampen måtte gå til ekstraomganger i Sevilla.

  Rangers hadde en gigantisk mulighet til å ta ledelsen på tampen av ekstraomgangene, men en ellevill redning fra Kevin Trapp sørget for at det måtte avgjøres på straffekonk.

  Europa League - Final - Eintracht Frankfurt v Rangers
  Foto: MARCELO DEL POZO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste