Hopp til innhold

Dønnum-dobbel på overtid reddet Vålerenga fra cupsmell

Vålerenga så ut til å gå på en ordentlig cupsmell mot 3.-divisjonslaget Brumunddal i NMs andre runde, men takket være to mål fra Aron Dønnum kan de reise hjem til Oslo med 4-3-seier og æren noenlunde i behold.

– Det føles bra. Det er alltid vanskelig, men jeg skjønner fansen og benken blir utålmodig. Jeg så at det var andre lag som røk ut, og det er vanskelig med sånne kamper. Men jeg synes vi er flinke til å stå i det, sier Dønnum til NRK.

Dønnum utlignet først ett minutt på overtid, før han kun sekunder senere driblet seg fri i feltet og plasserte ballen i lengste hjørne. Vålerenga hadde aldri ledet det målrike oppgjøret før da.

VIF slet lenge mot et kompakt og solid forsvar. Finstad sendte hjemmelaget i ledelsen etter 38 minutter før Eivind Strand Osmo doblet på tampen av 1. omgang. Da hadde nok mange på Sveum idrettspark tro på et aldri så lite cupmirakel for Brumunddal.

Vålerenga fikk en god start etter hvilen da Henrik Udahl reduserte etter kun ett minutts spill. 25-åringen kom til flere store sjanser etter hvert i omgangen, men verken han eller de blåkledde lagkameratene greide å få ballen i mål før etter 75 minutter.

Da utlignet Zuta, men kun ni minutter senere steg Brumunddals Mikkel Frankmo til værs og stusset ballen videre i mål på innlegg fra Preben Finstad. Det ga 3-2-ledelse for Brumunddal, men den skulle altså ryke på overtid. (NTB/NRK)

Siste nytt

 • Bayern-legende ønsker Ronaldo: – Ville vært sexy

  Bayern München-legende Lothar Matthäus drømmer om at gamleklubben skal signere Cristiano Ronaldo denne sommeren.

  – Ronaldo til Bayern ville vært sexy, sier Matthäus Sky Sport.

  Sist uke skrev flere medier at Ronaldo ønsker seg vekk fra Manchester United etter en svak sesong der de ikke kvalifiserte seg for mesterligaen kommende sesong.

  – De burde i det minste se på muligheten og gi det et forsøk, fortsetter verdensmesteren fra 1990.

  Bayerns egen målkonge, Robert Lewandowski, har gjort det klart at han ønsker seg bort fra klubben, og Matthäus mener Ronaldo kan være en god erstatter for polakken. (NTB)

  Cristiano Ronaldo
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Basketstjerne ber Biden om hjelp til å komme seg ut av Russland

  Basketballstjernen Brittney Griner bønnfaller USAs president Joe Biden om hjelp til å komme seg ut av Russland, der hun har vært fengslet siden februar.

  Griners agent Lindsay Kagawa Colas sier at brevet ble levert til Det hvite hus på mandag. Mesteparten av innholdet er privat, men Griners representanter har delt noen linjer fra brevet.

  – Mens jeg sitter her i et russisk fengsel, alene med tankene mine og uten beskyttelsen fra min kone, familie, venner, OL-trøye eller noen av mine bragder, er jeg livredd for at jeg kan komme til å bli her for alltid, skriver Griner i brevet.

  WNBA-stjernen ble pågrepet på flyplassen i Moskva 17. februar, etter at tollere fant cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen hennes. Det skjedde noen dager før den russiske invasjonen i Ukraina.

  Griner er siktet for smugling av en betydelig mengde av et narkotisk stoff, noe som kan straffes med inntil ti års fengsel. Saken mot henne gjenopptas på torsdag.

  Russia Griner
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Nadal kontrollert videre i Wimbledon – jakter på etterlengtet tittel

  Rafael Nadal (36) har gått tolv år uten å vinne Wimbledon-turneringen. Mandag tok tennisikonet seg lett til kvartfinale etter seier i tre strake sett. Botic van de Zandschulp ble feid av gresset med sifrene 6-4, 6-2, 7-6 (8-6).

  I kvartfinalen skal Nadal opp mot amerikaneren Taylor Fritz, som tidigere i år slo veteranen i Indian Wells-finalen.

  Gress er ikke Nadals favorittunderlag. Kun to av hans 22 Grand Slam-titler har kommet i Wimbledon (2008 og 2010). I år håper han å stoppe ventetiden og være ett steg nærmere å vinne samtlige fire Grand Slam-turneringer i ett og samme kalenderår. En slik bragd har ingen greid siden Rod Laver i 1969. US Open spilles i august og september.

  Nadal måtte stå over fjorårets Wimbledon på grunn av skade, mens prestisjeturneringen ble avlyst i 2020 på grunn av koronapandemien.

  Rafael Nadal møtte nederlandske Botic Van De Zandschulp i fjerde runde av Wimbledon 2022.
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste