Hopp til innhold

Dønnum-dobbel på overtid reddet Vålerenga fra cupsmell

Vålerenga så ut til å gå på en ordentlig cupsmell mot 3.-divisjonslaget Brumunddal i NMs andre runde, men takket være to mål fra Aron Dønnum kan de reise hjem til Oslo med 4-3-seier og æren noenlunde i behold.

– Det føles bra. Det er alltid vanskelig, men jeg skjønner fansen og benken blir utålmodig. Jeg så at det var andre lag som røk ut, og det er vanskelig med sånne kamper. Men jeg synes vi er flinke til å stå i det, sier Dønnum til NRK.

Dønnum utlignet først ett minutt på overtid, før han kun sekunder senere driblet seg fri i feltet og plasserte ballen i lengste hjørne. Vålerenga hadde aldri ledet det målrike oppgjøret før da.

VIF slet lenge mot et kompakt og solid forsvar. Finstad sendte hjemmelaget i ledelsen etter 38 minutter før Eivind Strand Osmo doblet på tampen av 1. omgang. Da hadde nok mange på Sveum idrettspark tro på et aldri så lite cupmirakel for Brumunddal.

Vålerenga fikk en god start etter hvilen da Henrik Udahl reduserte etter kun ett minutts spill. 25-åringen kom til flere store sjanser etter hvert i omgangen, men verken han eller de blåkledde lagkameratene greide å få ballen i mål før etter 75 minutter.

Da utlignet Zuta, men kun ni minutter senere steg Brumunddals Mikkel Frankmo til værs og stusset ballen videre i mål på innlegg fra Preben Finstad. Det ga 3-2-ledelse for Brumunddal, men den skulle altså ryke på overtid. (NTB/NRK)

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal