Hopp til innhold

Dobbelt Bø i Østersund: – Når jeg ser Tarjei i løypa, får jeg blodsmak i munnen

ØSTERSUND/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø klinket til på direkten, og tok sesongens første individuelle seier. Men storebror Tarjei kunne tatt ham på siste stående.

– Skal du stå der i hele dag da? Nå må du skyte mann! Utbrøt Ole Einar Bjørndalen da han fulgte eldstebrors Bø skyting fra løypa.

For på den siste skytingen kunne Tarjei Bø sørge for ti av ti treff, og en drømmestart på sesongen.

Det gikk akkurat ikke, men begge brødrene Bø klinket til i sporet og sikret dobbeltseier.

– Det er så deilig å være gode gamle Tarjei igjen, det er en helt ny opplevelse. Jeg er tilbake. Det er deilig å kunne bruke alle girene på racerbilen, sa eldstebror Bø til NRK etter målgang.

FØLGER MED: Ole Einar Bjørndalen fulgte med på nordmennenes siste skyting.

– Hva har skjedd?

– Jeg har trent kjempebra og prøvd å finne tilbake til god gammeldags gulloppskrift. Det er en veldig god følelsen å kunne kjempe om seieren, og det er ikke mange sekundene opp til Johannes.

For Tarjei var helt oppe der og konkurrerte med yngstebror sin langrennstid. Kun åtte sekunder skilte de to i sporet, og det imponerte.

– Jeg skjelver nå. Når jeg ser Tarjei i løypa, får jeg blodsmak i munnen, sa Thingnes Bø til NRK.

– Han tar det første stikket

De to startet tidlig, og fikk noen lange minutter i målområdet, før det var klart at det ble to blad Bø øverst på pallen.

– Hvis det blir dobbeltseier, er vi strålende fornøyd med det, sa Thingnes Bø til NRK da det fortsatt var løpere igjen ute i de svenske skoger.

Samtidig som brødrene på startet den individuelle sesongen på best mulig vis, så det ut til at en franskmannen ville ha et ord med i saken.

XD-5Ce08IuQ

VANT: Johannes Thingnes Bø startet der han slapp forrige sesong, og vant sprinten i Østersund.

Foto: Anders Wiklund/TT / Anders Wiklund/TT

For yngstebror Bø startet sin sprint med én bom, samtidig begynte Martin Fourcade med fult hus. Duellen mellom de to gigantene virket for alvor å være i gang, men så sprakk Fourcade på siste skyting, og fikk to bom.

Dermed tok yngstebror ikke bare sesongens første verdenscupseier, men også sesongens første stikk.

– Johannes Thingnes Bø tar det første stikket i superduellen med Martin Fourcade, kommenterte Andreas Stabrun Smith.

Med den siste skytingen endte Fourcade til slutt på en femteplass.

– Jeg har aldri vært så stiv før

Like bak Fourcade igjen, var det en norsk unggutt som yppet seg.

For på passering 8,7 kilometer, var Johannes Dale (22) kun fem sekunder bak Tarjei Bø. da hadde Dale tatt inn elleve sekunder fra den andre skytingen, men på slutten ble det tungt.

T8T9rbBdRQs

IMPONERTE: Johannes Dale imponerte med sin syvendeplass i Østersund.

Foto: Geir Olsen / Geir Olsen

– Nå er jeg veldig sliten, veldig stiv. Jeg har aldri vært så stiv før. Men jeg er veldig godt fornøyd med å få til et så godt løp. Det var deilig, sa Dale til NRK etter målgang og fortsatte:

– Jeg var ganske nervøs før start i dag, jeg ar veldig spent, men jeg har følt meg bra den siste tiden. Det har gått bra i sporet og funket på skyting.

Og det gikk nesten hele veien for unggutten, som til slutt ble nummer syv, ti sekunder bak Tarjei Bø.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal