Dobbelt Bø i Østersund: – Når jeg ser Tarjei i løypa, får jeg blodsmak i munnen

ØSTERSUND/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø klinket til på direkten, og tok sesongens første individuelle seier. Men storebror Tarjei kunne tatt ham på siste stående.

– Skal du stå der i hele dag da? Nå må du skyte mann! Utbrøt Ole Einar Bjørndalen da han fulgte eldstebrors Bø skyting fra løypa.

For på den siste skytingen kunne Tarjei Bø sørge for ti av ti treff, og en drømmestart på sesongen.

Det gikk akkurat ikke, men begge brødrene Bø klinket til i sporet og sikret dobbeltseier.

– Det er så deilig å være gode gamle Tarjei igjen, det er en helt ny opplevelse. Jeg er tilbake. Det er deilig å kunne bruke alle girene på racerbilen, sa eldstebror Bø til NRK etter målgang.

FØLGER MED: Ole Einar Bjørndalen fulgte med på nordmennenes siste skyting.

– Hva har skjedd?

– Jeg har trent kjempebra og prøvd å finne tilbake til god gammeldags gulloppskrift. Det er en veldig god følelsen å kunne kjempe om seieren, og det er ikke mange sekundene opp til Johannes.

For Tarjei var helt oppe der og konkurrerte med yngstebror sin langrennstid. Kun åtte sekunder skilte de to i sporet, og det imponerte.

– Jeg skjelver nå. Når jeg ser Tarjei i løypa, får jeg blodsmak i munnen, sa Thingnes Bø til NRK.

– Han tar det første stikket

De to startet tidlig, og fikk noen lange minutter i målområdet, før det var klart at det ble to blad Bø øverst på pallen.

– Hvis det blir dobbeltseier, er vi strålende fornøyd med det, sa Thingnes Bø til NRK da det fortsatt var løpere igjen ute i de svenske skoger.

Samtidig som brødrene på startet den individuelle sesongen på best mulig vis, så det ut til at en franskmannen ville ha et ord med i saken.

XD-5Ce08IuQ

VANT: Johannes Thingnes Bø startet der han slapp forrige sesong, og vant sprinten i Østersund.

Foto: Anders Wiklund/TT / Anders Wiklund/TT

For yngstebror Bø startet sin sprint med én bom, samtidig begynte Martin Fourcade med fult hus. Duellen mellom de to gigantene virket for alvor å være i gang, men så sprakk Fourcade på siste skyting, og fikk to bom.

Dermed tok yngstebror ikke bare sesongens første verdenscupseier, men også sesongens første stikk.

– Johannes Thingnes Bø tar det første stikket i superduellen med Martin Fourcade, kommenterte Andreas Stabrun Smith.

Med den siste skytingen endte Fourcade til slutt på en femteplass.

– Jeg har aldri vært så stiv før

Like bak Fourcade igjen, var det en norsk unggutt som yppet seg.

For på passering 8,7 kilometer, var Johannes Dale (22) kun fem sekunder bak Tarjei Bø. da hadde Dale tatt inn elleve sekunder fra den andre skytingen, men på slutten ble det tungt.

T8T9rbBdRQs

IMPONERTE: Johannes Dale imponerte med sin syvendeplass i Østersund.

Foto: Geir Olsen / Geir Olsen

– Nå er jeg veldig sliten, veldig stiv. Jeg har aldri vært så stiv før. Men jeg er veldig godt fornøyd med å få til et så godt løp. Det var deilig, sa Dale til NRK etter målgang og fortsatte:

– Jeg var ganske nervøs før start i dag, jeg ar veldig spent, men jeg har følt meg bra den siste tiden. Det har gått bra i sporet og funket på skyting.

Og det gikk nesten hele veien for unggutten, som til slutt ble nummer syv, ti sekunder bak Tarjei Bø.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Godt utgangspunkt i historisk renn

  Det var en historisk begivenhet i Oberstdorf som åpnet en fullspekket VM-dag lørdag. Og de norske kvinnene leverte varene i hoppbakken.

  Status før langrennet senere i dag er at Mari Leinan Lund går ut tre sekunder foran Gyda Westvold Hansen i den historiske konkurransen.

  Westvold Hansen er bare tre sekunder bak teten, men føler nok at hun har mer inne enn det hun fikk vist i hoppbakken i dag.

  – Jeg henger med, men teknisk så gjør jeg ikke det jeg skal. Og da blir jeg litt skuffa, sa Westvold Hansen etter hopprennet.

  Leder Mari Leinan Lund var noe mer fornøyd med sitt hopp.

  – Det var veldig morsomt. Det blir et rotterace i langrennet. Jeg får bare prøve å henge og håpe på det beste til slutt, sier Lund.

  Marte Leinan Lund er 24 sekunder bak, mens Mille Moen Flatla starter 1.42 sekunder bak teten.

 • Løypene saltes

  Varmen og snøforholdene har mildt sagt vært et hett tema den første uka i Oberstdorf.

  Under torsdagens sprint med tidlig start, ble løypene saltet under prepareringen natten før. Det er ikke meldt like varmt i dag som de foregående dagene, men gradestokken er uansett på plussiden.

  Derfor er løypemannskapet nå i full gang med å laste salt på biler og snøskutere for å få ut i løypa før kvinnenes skiathlon som begynner 11.45.

  Med skibytte både hos kvinnene og herrene, blir det med andre ord en svært travel dag for smørerne i Oberstdorf i dag.

  Salting
  Foto: NRK
 • Kvadruppel bogey øydela for Hovland

  På 17 hol storspela Viktor Hovland i golfturneringa i Florida, og var på veg mot det heilt store. Då hadde han sju under par, inkludert fem strake birdiar, og åtte under par samanlagt etter to dagar. Han låg på sjetteplass.

  Men på det siste holet møtte han veggen. Han brukte åtte slag på par 4-holet, ein kvadruppel bogey. Sju under par blei til tre under for dagen.

  Han var likevel på 15-plass då han var ferdig med runden, men ikkje alle konkurrentane var ferdige.

Sendeplan

Kl. Program Kanal