Hopp til innhold

Dobbelt Bø i Østersund: – Når jeg ser Tarjei i løypa, får jeg blodsmak i munnen

ØSTERSUND/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø klinket til på direkten, og tok sesongens første individuelle seier. Men storebror Tarjei kunne tatt ham på siste stående.

– Skal du stå der i hele dag da? Nå må du skyte mann! Utbrøt Ole Einar Bjørndalen da han fulgte eldstebrors Bø skyting fra løypa.

For på den siste skytingen kunne Tarjei Bø sørge for ti av ti treff, og en drømmestart på sesongen.

Det gikk akkurat ikke, men begge brødrene Bø klinket til i sporet og sikret dobbeltseier.

– Det er så deilig å være gode gamle Tarjei igjen, det er en helt ny opplevelse. Jeg er tilbake. Det er deilig å kunne bruke alle girene på racerbilen, sa eldstebror Bø til NRK etter målgang.

FØLGER MED: Ole Einar Bjørndalen fulgte med på nordmennenes siste skyting.

– Hva har skjedd?

– Jeg har trent kjempebra og prøvd å finne tilbake til god gammeldags gulloppskrift. Det er en veldig god følelsen å kunne kjempe om seieren, og det er ikke mange sekundene opp til Johannes.

For Tarjei var helt oppe der og konkurrerte med yngstebror sin langrennstid. Kun åtte sekunder skilte de to i sporet, og det imponerte.

– Jeg skjelver nå. Når jeg ser Tarjei i løypa, får jeg blodsmak i munnen, sa Thingnes Bø til NRK.

– Han tar det første stikket

De to startet tidlig, og fikk noen lange minutter i målområdet, før det var klart at det ble to blad Bø øverst på pallen.

– Hvis det blir dobbeltseier, er vi strålende fornøyd med det, sa Thingnes Bø til NRK da det fortsatt var løpere igjen ute i de svenske skoger.

Samtidig som brødrene på startet den individuelle sesongen på best mulig vis, så det ut til at en franskmannen ville ha et ord med i saken.

XD-5Ce08IuQ

VANT: Johannes Thingnes Bø startet der han slapp forrige sesong, og vant sprinten i Østersund.

Foto: Anders Wiklund/TT / Anders Wiklund/TT

For yngstebror Bø startet sin sprint med én bom, samtidig begynte Martin Fourcade med fult hus. Duellen mellom de to gigantene virket for alvor å være i gang, men så sprakk Fourcade på siste skyting, og fikk to bom.

Dermed tok yngstebror ikke bare sesongens første verdenscupseier, men også sesongens første stikk.

– Johannes Thingnes Bø tar det første stikket i superduellen med Martin Fourcade, kommenterte Andreas Stabrun Smith.

Med den siste skytingen endte Fourcade til slutt på en femteplass.

– Jeg har aldri vært så stiv før

Like bak Fourcade igjen, var det en norsk unggutt som yppet seg.

For på passering 8,7 kilometer, var Johannes Dale (22) kun fem sekunder bak Tarjei Bø. da hadde Dale tatt inn elleve sekunder fra den andre skytingen, men på slutten ble det tungt.

T8T9rbBdRQs

IMPONERTE: Johannes Dale imponerte med sin syvendeplass i Østersund.

Foto: Geir Olsen / Geir Olsen

– Nå er jeg veldig sliten, veldig stiv. Jeg har aldri vært så stiv før. Men jeg er veldig godt fornøyd med å få til et så godt løp. Det var deilig, sa Dale til NRK etter målgang og fortsatte:

– Jeg var ganske nervøs før start i dag, jeg ar veldig spent, men jeg har følt meg bra den siste tiden. Det har gått bra i sporet og funket på skyting.

Og det gikk nesten hele veien for unggutten, som til slutt ble nummer syv, ti sekunder bak Tarjei Bø.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ventura nær seier - tapte etter omspill

  Kristoffer Ventura kjemper for å komme seg tilbake på PGA-touren og leverte et toppresultat på Korn Ferry-touren, nivået under PGA-touren i helgen.

  Ventura gikk ut i lederball søndag og etter en runde to slag under par, endte det hele med et omspill om seieren for nordmannen i Argentina Open

  Der gjorde både han og amerikanske Mason Andersen birdie på første omspillshull. På andre forsøk ble det igjen birdie for Anderson, mens Ventura måtte nøye seg med par. Dermed endte nordmannen på annenplass, noe som sender han opp på tiendeplass på poenglista. De 25 beste ved sesongslutt får plass på PGA-touren.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Reuters
 • Henrik Kristoffersen på slalåmpallen i Aspen

  Henrik Kristoffersen kjørte ned til 3.-plass i søndagens slalåmrenn i Aspen.

  Romerikingen inntok dermed verdenscuppallen for 86. gang i karrieren. 52 av dem har kommet i slalåm.

  Kristoffersen endte 1,17 sekunder bak vinneren Loïc Meillard. Han var også nummer tre etter første omgang og hadde 1,07 sekunder opp til Clément Noël.

  I pallkampen var også Alexander Steen Olsen en aktør. Kjelsås-gutten lå rett bak Kristoffersen med fire hundredeler før finalen, men passiv kjøring i andreomgangen tok ham ned ni hakk på resultatlista.

  Timon Haugan kjørte seg opp fra 18.- til 6.-plass i snøværet i Colorado, mens Sebastian Foss-Solevåg ble nummer 20.

  Atle Lie McGrath, Halvor Hilde Gunnleiksrud og Theodor Brækken kjørte alle ut i første omgang.

  Den skjebnen var det mange som led. Hele 26 alpinister kom aldri til mål, og det bidro til å gi Foss-Solevåg en omgang til. (NTB)

  ofcwzkn9cc8
  Foto: AP
 • Nordås før VM-finalen: – Det blir et helsikes kaos

  Narve Gilje Nordås tror det blir et bikkjeslagsmål om medaljene på 1500 meter i VM innendørs i Glasgow.

  Søndag formiddag gikk NRK på Narve Gilje Nordås og Gjert Ingebrigtsen langs elven Clyde, der de gjorde siste finpuss før kveldens VM-finale på 1500 meter.

  – Det blir jo et helsikes kaos, sier Nordås, som er den best rangerte løperen på 1500 meter i VM-finalen, til NRK.

  Opprinnelig skulle det være tolv løpere i finalen. I tillegg fikk to øvrige utøvere plass i finalen etter fall i forsøket. Totalt dermed 14 løpere.

  Til sammenligning var det bare syv løpere i forsøksheatet til Nordås.

  – Selv til å være utendørs så er det forbanna mye folk, så når du skal fordele det på en innendørsbane, så tror jeg det blir folk som faller. Jeg må bare satse på at jeg ikke blir en av dem. Hvis jeg holder meg på beina, så tror jeg det kan bli bra.

  NRKs friidrettsekspert håper det blir satt fart fra start.

  – Det er litt for mange til at det er helt bra, men vi får tro at det går bra og at noen tar ansvar for å springe raskt fra start, sier Vebjørn Rodal.

  Finalen ser du 22.30 på NRK1 og i NRK TV.

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal