Hopp til innhold

Norgesmester nekter å reise utenlands: – Gjert ble sur på meg

BERGEN (NRK): Narve Gilje Nordås' (21) satsing med Team Ingebrigtsen resulterte i et gull og et sølv i NM. Men det har vært uenigheter i løpet av gjennombruddssesongen.

g43C5YqvvLM

PÅ TOPPEN: Narve Gilje Nordås tok gull på 5000 meter under NM i Bergen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

– Han har hatt en kanonsesong, slår trener Gjert Ingebrigtsen fast.

Det er den foreløpig ganske ukjente løperen i Team Ingebrigtsen, Narve Gilje Nordås, han roser. I august satte han blant annet årsbeste i verden på en engelsk mil, og under NM i Bergen tok han gull på 5000 meter lørdag, og fulgte opp med sølv på 10.000 meter søndag.

Nordås har vært en del av miljøet Team Ingebrigtsen siden 2014, men har først i år vært offisielt innlemmet i gruppa. Da kom også det nasjonale gjennombruddet.

I sommer forsøkte treneren også å få med eleven på konkurranser og treningsleir i Europa for å utvikle seg. Nordås ville ikke.

– Han ble litt sur da jeg nektet det, innrømmer han.

– Langsom gnaging

Grunnen er koronasituasjonen.

– Det handler ikke bare om meg selv, for om jeg blir smitta så vil jeg mest sannsynlig få et mildt forløp slik som folk på min alder, men jeg har folk rundt meg i risikogruppa og jeg ønsker at de skal overleve 2020, de også, forklarer Nordås, som sier han blant annet takket nei til en gjev plass i Diamond League-stevnet i Monaco.

– Gjert Ingebrigtsen er en ganske myndig mann, så det krever vel litt mot å si nei?

– Ja, det kan du si. Samtidig viser han det aldri der og da, det blir mer langsom gnaging over tid, før du forstår at det kanskje ikke var det han ønsket. Men han er ikke langsint, så det er ikke noe problem, sier han.

o2fStjxZilk

SAMMEN: Nordås (nummer to fra høyre) løp sammen med brødrene Ingebrigtsen på 2000 meter under Impossible Games. Per Svela (t.h.) er også en del av treningsgruppa.

Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix

Forstår ikke skepsisen

Gjert Ingebrigtsen bekrefter uenigheten.

– Jeg kunne fått ham med i løp som kunne høynet hans sjanse både mentalt og fysisk. Den muligheten kommer igjen om man har et lengre perspektiv på det. Jeg prøver bare å forklare ham at vi har et jæ**ig «safe» opplegg når vi er ute på tur, og det ville åpnet en del dører som han ellers ikke hadde fått, forteller han.

– Det ville vært nyttig både for ham og de andre. Når man er i en gruppe så har det også en nytteverdi i å fullføre sammen, legger treneren til.

– Forstår du hans skepsis til å reise?

– Nei, det gjør jeg ikke. Overhodet ikke.

Også Jakob Ingebrigtsen mener det ville vært bra for treningskameraten å konkurrere i utlandet.

– Han har vunnet nesten alt som er i Norge. Spør du meg, er det kjekkere møte litt vanskeligere motstand, og da må man ut, sier 20-åringen.

rVAlXkNJoqI

FELLESSKAP: Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås under Impossible Games i juni.

Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

– De gir god underholdning

Det er Nordås enig i.

– Når vaksinen er klar, så skal jeg ta første fly ut i Europa, garanterer han.

Men han mener det er annerledes for ham enn for Ingebrigtsen-brødrene, fordi løping er jobben deres.

– De ofrer seg ikke bare for seg selv, men også det norske folk for å gi god underholdning. For meg er det annerledes, for jeg er ikke med på å dominere et Diamond League-felt. Det ville blitt for egen vinning for min del, mener Nordås.

Sesongen har uansett vært vellykket, og utøveren fra Jæren er tålmodig. De er derfor alle samstemte fremtiden ser enda lysere ut.

– Han har hatt enorm kontinuitet i treningen, ikke et dag eller øyeblikk uten trening, og vunnet alt som har vært her hjemme, fra 1500 til 5000 meter. Det kommer til å fortsette og bli mye bedre, mener Gjert Ingebrigtsen.

Siste nytt

  • Norsk landslagsspiller blir utenlandsproff

    Landslagsspiller Kristina Sirum Novak forlater Sola og er klar for den franske håndballklubben Brest. Det bekrefter klubben selv på sin nettside. Høyrebacken har signert en to-årskontrakt.

    – Å bli en profesjonell spiller betyr også muligheten til å spille i mesterligaen, det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Novak til klubben.

    23-åringen kom til Sola i 2018 og har vært en svært viktig brikke for gultrøyene de siste sesongene.

    Hun fikk sin landslagsdebut i 2022 og har spilt 30 kamper og scoret 47 mål for Norge.

    Novak
    Foto: NTB
  • Marco Reus ferdig i Dortmund: – En av klubbens beste

    Marco Reus forlenger ikke kontrakten med Borussia Dortmund. Kontrakten utløper ved slutten av sesongen. Det bekrefter klubben selv på sin nettside.

    34-åringen har spilt for førstelaget til Dortmund siden 2012, da han kom fra Borussia Mönchengladbach. Reus ble født i Dortmund, spilte nesten ti år i akademiet før han forlot klubben for første gang i 2006.

    – Jeg er utrolig takknemlig og stolt over denne spesielle tiden i klubben. Jeg har tilbrakt mer enn halvparten av livet mitt i denne klubben og har nytt hver dag, selv om det selvfølgelig har vært vanskelige øyeblikk også, sier Reus selv.

    Reus legger ikke opp, og planen er nå å finne en ny klubb, melder klubben.

    – Marco Reus er en av klubbens beste spillere. Hans tilknytning til Borussia Dortmund er ekstraordinær. Vi ønsker Marco alt godt for fremtiden, sier Borussia Dortmunds administrerende direktør Hans-Joachim Watzke.

    Reus har så langt spilt 424 kamper for klubben. Han har scoret 168 mål og 128 målgivende pasninger. I tillegg har han vunnet den tyske cupen to ganger med Dortmund.

    Reus
    Foto: Reuters
  • Mjelde forlater Chelsea etter sesongen

    Norges landslagskaptein Maren Mjelde (34) er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det bekrefter klubben på sin nettside fredag.

    Hun har spilt syv sesonger i klubben etter at hun ankom fra Avaldsnes i 2017. Der har hun blant annet vunnet den engelske toppdivisjonen fem ganger, fire FA-cuper og to ligacuper.

    – Når jeg ser tilbake på alle årene mine her, har det vært både opp- og nedturer – men det har vært flere oppturer enn nedturer. Det har vært litt av en reise, sier Mjelde til klubbens nettside.

    Mjelde har spilt 140 kamper i blått og scoret 23 mål, og har figurert både i forsvar og midtbanen til London-klubben.

    Maren Mjelde
    Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal