Hopp til innhold

Djokovic fikk varm velkomst i Melbourne – sjarmerte publikum i oppvisningskamp mot Kyrgios

For et år siden ble Novak Djokovic (35) nektet å spille Australian Open for sin vaksinemotstand. Fredag ble han tatt godt imot av entusiastiske tilskuere.

Djokovic fikk en varm velkomst da han vant ATP-turneringen i Adelaide forrige uke, men han sa at han var spent på mottakelsen i Melbourne. Han trengte ikke å bekymre seg.

Hovedarenaen på tennisanlegget i Melbourne var utsolgt og fullsatt da den serbiske tennisstjernen spilte en uhøytidelig oppvisningskamp mot hjemmehåpet Nick Kyrgios, og publikum tok ham imot med åpne armer.

– Det føles fantastisk å være tilbake i Australia, tilbake i Melbourne. Dette er banen og stadion hvor jeg har skapt de beste minnene i min profesjonelle tenniskarriere, sa Djokovic, som har vunnet Australian Open ni ganger.

Han reiste til Melbourne i fjor på jakt etter den 10. tittelen, men ble pågrepet og utvist fra landet fordi han ikke var vaksinert mot koronaviruset.

Siden da har australske myndigheter droppet det strenge vaksinekravet, og nå er Djokovic velkommen.

djokovic
Foto: Mark Baker / AP

Siste nytt

  • Norsk landslagsspiller blir utenlandsproff

    Landslagsspiller Kristina Sirum Novak forlater Sola og er klar for den franske håndballklubben Brest. Det bekrefter klubben selv på sin nettside. Høyrebacken har signert en to-årskontrakt.

    – Å bli en profesjonell spiller betyr også muligheten til å spille i mesterligaen, det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Novak til klubben.

    23-åringen kom til Sola i 2018 og har vært en svært viktig brikke for gultrøyene de siste sesongene.

    Hun fikk sin landslagsdebut i 2022 og har spilt 30 kamper og scoret 47 mål for Norge.

    Novak
    Foto: NTB
  • Marco Reus ferdig i Dortmund: – En av klubbens beste

    Marco Reus forlenger ikke kontrakten med Borussia Dortmund. Kontrakten utløper ved slutten av sesongen. Det bekrefter klubben selv på sin nettside.

    34-åringen har spilt for førstelaget til Dortmund siden 2012, da han kom fra Borussia Mönchengladbach. Reus ble født i Dortmund, spilte nesten ti år i akademiet før han forlot klubben for første gang i 2006.

    – Jeg er utrolig takknemlig og stolt over denne spesielle tiden i klubben. Jeg har tilbrakt mer enn halvparten av livet mitt i denne klubben og har nytt hver dag, selv om det selvfølgelig har vært vanskelige øyeblikk også, sier Reus selv.

    Reus legger ikke opp, og planen er nå å finne en ny klubb, melder klubben.

    – Marco Reus er en av klubbens beste spillere. Hans tilknytning til Borussia Dortmund er ekstraordinær. Vi ønsker Marco alt godt for fremtiden, sier Borussia Dortmunds administrerende direktør Hans-Joachim Watzke.

    Reus har så langt spilt 424 kamper for klubben. Han har scoret 168 mål og 128 målgivende pasninger. I tillegg har han vunnet den tyske cupen to ganger med Dortmund.

    Reus
    Foto: Reuters
  • Mjelde forlater Chelsea etter sesongen

    Norges landslagskaptein Maren Mjelde (34) er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det bekrefter klubben på sin nettside fredag.

    Hun har spilt syv sesonger i klubben etter at hun ankom fra Avaldsnes i 2017. Der har hun blant annet vunnet den engelske toppdivisjonen fem ganger, fire FA-cuper og to ligacuper.

    – Når jeg ser tilbake på alle årene mine her, har det vært både opp- og nedturer – men det har vært flere oppturer enn nedturer. Det har vært litt av en reise, sier Mjelde til klubbens nettside.

    Mjelde har spilt 140 kamper i blått og scoret 23 mål, og har figurert både i forsvar og midtbanen til London-klubben.

    Maren Mjelde
    Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal