Hopp til innhold

Slo du Vebjørn Rodal?

Vebjørn Rodals gamle gulltrenar og ukjende sjakktriks. Det er berre nokre av grepa NRKs stafettlag har teke for å forsvare æra til kanalen under Holmenkollstafetten.

NRKs lag

PROFILAR: Torstein Bae, Matias Alegria, Vebjørn Rodal og Synnøve Solemdal er nokre av profilane som spring for NRK under Holmenkollstafetten.

Då NRK ringjer Torstein Bae er han på veg for å synfare sin eigen etappe.

Sjakkeksperten byter nemleg ut brikkene og snører på joggeskoa som ein del av NRKs lag til Holmenkollstafetten på laurdag.

Eg innser jo at det kjem tydeleg fram kven som er det svake leddet. Eg kjenner på presset når eg skal springe på same lag som Vebjørn Rodal, og veit at eg må levere på mitt beste, seier Bae.

Disse skal løpe Holmenkollstafetten for NRK:

Fredrik Solbu Jullumstrø (2)

Etappe 1: Fredrik Solbu Jullumstrø

Fredrik er programleder i NRK Sporten. Av og til ser du ham på TV, enten i rød jakke som reporter, eller som stand in for den litt mer travle Nicolay Ramm. Tro det eller ei, men de er faktisk to forskjellige personer.

Etappe 2: Joachim Ose

Joachims smørmyke stemme hører du vanligvis i NRK Sportens radiosendinger. Nå skal radiomannen ut i sollyset, snøre på joggeskoa og forsvare NRKs ære.

Etappe 3: Jørn Lien

Jørn er programleder i NRK Sporten. Glem Johannes Thingnes Bø og Tore André Flo, her er Stryns største helt.

Harri Luchsinger

Etappe 4: Harri Luchsinger

Harri Simon Luchsinger er NRKs skiskytingekspert. Han er også idrettsforsker og selvstendig næringsdrivende. Luchsinger har studert ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet gjennom mange år. Han tok først en bachelor innen bevegelseslære.

Pia Rivelsrud

Etappe 5: Pia Rivelsrud

Pia Rivelsrud er tidligere alpinist, nå journalist i NRK. Hun var på europacuplaget i alpint. Fra 2013 var hun programleder for NRK-programmet Forbrukerinspektørene.

Synnøve Solemdal (1)

Etappe 6: Synnøve Solemdal

Synnøve Solemdal er en tidligere landslagsutøver i skiskyting. Hun har seks VM-gull i stafett og blandet stafett. Hun vant verdenscupjaktstarten i Hochfilzen foran Tora Berger den 8. desember 2012.

Østensen

Etappe 7: Simen Østensen

Simen Håkon Østensen er en tidligere langrennsløper og NRKs ekspert på langløp. Fram til 2014 var han tilknyttet langløpslaget Team Centric og til 2019 Team BN Bank. Han debuterte i verdenscupen 12. mars 2005 på den klassiske femmila i Holmenkollen.

Torstein Bae i NRKs sjakkstudio.

Etappe 8: Torstein Bae

Bae er NRKs sjakkekspert og for tiden aktuell i "Forræder" på TV 2. Ikke helt den settingen vi er vant til å se Torstein i, men ryktene skal ha det til at han er en milsluker.

Frode Søreide

Etappe 9: Frode Søreide

Frode Søreide er journalist og programleder i NRK. Han har blant annet vært programleder for Solgt! i åtte år. Søreide er fra Høyanger. Han startet som journalist i Ytre Sogn Avis.

Kriistian Ulriksen løper i skogen kledd i svart.

Etappe 10: Kristian Ulriksen

Kristian Ulriksen er en norsk løpeprofil og blant NRK-lagets sterkeste kort. Klarer du å slå han? Du kan høre Kristian i podkasten I det lange løp sammen med Jann Post.

CarlErik Torp

Etappe 11: Carl-Erik Torp

Carl-Erik Torp er NRKs fotballekspert og tidligere spiller på toppnivå i Norge. Han spilte blant annet for Brann, og var også landslagsspiller i futsal.

Malin Jørnholt

Etappe 12: Malin Jørnholt

Malin er programleder for Toppserien på NRK. Du har kanskje sett henne i en rød jakke på skiskytterstadion også? Hun hevder at hun er i sitt livs dårligste form, men aldri undervurder denne dama.

Etappe 13: Ingerid Stenvold

Ingerid har lang erfaring som programleder i NRK. Fredag delte hun ut pris under Gullruten, lørdag løper den tidligere langrennsløperen for NRKs lag.

Etappe 14: Matias Alegria

Matias Alegria er programleder for Barne-TV i NRK Super og forfatter av boken Verdens råeste haier. Nå skal han svømme seg gjennom feltet av løpere under Holmenkollstafetten.

Vebjørn Rodal

Etappe 15: Vebjørn Rodal

Vebjørn Rodal er NRKs friidrettsekspert, men er først og fremst kjent som en av historiens beste norske løpere. Rodal vant OL-gull på 800 meter i 1996 og satte samtidig ny norsk rekord på tiden 1.42,58.

Baes sjakktriks

Sjølv om Bae er audmjuk overfor eigne springeferdigheiter, kan han avsløre at han vart bite av springebasillen under korona. Han har delteke i nokon lengre skogsløp og er ingen kasteball for utfordrarane.

Eg er ikkje ein dyktig hobbyutøvar heller, men har stor glede av det. Det blir nok enklare å vinne mot NRK på etappen min enn på Rodals.

– Kan du bruke nokon av sjakktriksa dine i løpet?

Eg må ikkje vere treig som ein konge, men meir som eit tårn som rasar nedover. Eller ein hest i raskt trav frå start til mål. Eg har drive mykje med løparar, så kanskje eg har ein fordel der, seier Bae.

Følg NRKs sending frå Holmenkollstafettens 100 års jubileum her.

Leigde inn Rodal-trenar

I denne artikkelen avslører OL-meister Rodal nokre enkle triks for hobbymosjonisten.

NRKs skiskytingsekspert Harri Luchsinger har gjort meir enn å lese ein artikkel på NRK.no. Han har leigd inn Rodals tidlegare trenar Frank Brissach for å stille best mogleg førebudd til stafetten.

Supertrenaren har sett opp eit program for Luchsinger, og følgjer opp NRK-profilen over videolink.

– Stafetten var eit gyllent høve til å byrje og trene igjen, og eg bestemde meg for å gå «all in» No har eg fått ein ny giv for springing, fortel Luchsinger, som kjenner Brissach frå før.

Skiskytingseksperten fortel at uthaldet er bra, men at toppfarten har manglar. Der har Rodal-trenaren utgjort ein forskjell.

NRKs skiskyttereksperter Harri Luchsinger og Synnøve Solemdal.

«ALL IN»: Harri Luchsinger (t.v.) gjer alt for å forsvare NRKs ære.

Foto: Privat

– Tipsa har gitt meg veldig stor framgang på kort tid.

På Instagram la Luchsinger også nyleg ut eit bilete saman med tidlegare europarekordhaldar på maraton, Sondre Nordstad Moen. Dei bur ikkje langt unna kvarandre, og Luchsinger våga seg til å invitere rekordmannen på besøk.

– Eg må høyre med dei beste. Eg spurde managementet hans om han kunne komme innom og dele nokre erfaringar med springegruppa vår. Plutseleg vart han sitjande i 2,5-3 timar og vi fekk stille dei spørsmåla vi ville, fortel den tidlegare orienteringsløparen.

Les også Løpeskolen

Vebjørn Rodal

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

    Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

    Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

    Det bekrefter hun overfor NRK.

    Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

    – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

    Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

    Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

    Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

    Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

    PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

    Friidretts-VM 2023: Pressetreff
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

    Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

    Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

    For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

    – Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

    – Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

    Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

    Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

    – Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

    Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

    55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

    NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal