Hopp til innhold

Slo du Vebjørn Rodal?

Vebjørn Rodals gamle gulltrenar og ukjende sjakktriks. Det er berre nokre av grepa NRKs stafettlag har teke for å forsvare æra til kanalen under Holmenkollstafetten.

NRKs lag

PROFILAR: Torstein Bae, Matias Alegria, Vebjørn Rodal og Synnøve Solemdal er nokre av profilane som spring for NRK under Holmenkollstafetten.

Då NRK ringjer Torstein Bae er han på veg for å synfare sin eigen etappe.

Sjakkeksperten byter nemleg ut brikkene og snører på joggeskoa som ein del av NRKs lag til Holmenkollstafetten på laurdag.

Eg innser jo at det kjem tydeleg fram kven som er det svake leddet. Eg kjenner på presset når eg skal springe på same lag som Vebjørn Rodal, og veit at eg må levere på mitt beste, seier Bae.

Disse skal løpe Holmenkollstafetten for NRK:

Fredrik Solbu Jullumstrø (2)

Etappe 1: Fredrik Solbu Jullumstrø

Fredrik er programleder i NRK Sporten. Av og til ser du ham på TV, enten i rød jakke som reporter, eller som stand in for den litt mer travle Nicolay Ramm. Tro det eller ei, men de er faktisk to forskjellige personer.

Etappe 2: Joachim Ose

Joachims smørmyke stemme hører du vanligvis i NRK Sportens radiosendinger. Nå skal radiomannen ut i sollyset, snøre på joggeskoa og forsvare NRKs ære.

Etappe 3: Jørn Lien

Jørn er programleder i NRK Sporten. Glem Johannes Thingnes Bø og Tore André Flo, her er Stryns største helt.

Harri Luchsinger

Etappe 4: Harri Luchsinger

Harri Simon Luchsinger er NRKs skiskytingekspert. Han er også idrettsforsker og selvstendig næringsdrivende. Luchsinger har studert ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet gjennom mange år. Han tok først en bachelor innen bevegelseslære.

Pia Rivelsrud

Etappe 5: Pia Rivelsrud

Pia Rivelsrud er tidligere alpinist, nå journalist i NRK. Hun var på europacuplaget i alpint. Fra 2013 var hun programleder for NRK-programmet Forbrukerinspektørene.

Synnøve Solemdal (1)

Etappe 6: Synnøve Solemdal

Synnøve Solemdal er en tidligere landslagsutøver i skiskyting. Hun har seks VM-gull i stafett og blandet stafett. Hun vant verdenscupjaktstarten i Hochfilzen foran Tora Berger den 8. desember 2012.

Østensen

Etappe 7: Simen Østensen

Simen Håkon Østensen er en tidligere langrennsløper og NRKs ekspert på langløp. Fram til 2014 var han tilknyttet langløpslaget Team Centric og til 2019 Team BN Bank. Han debuterte i verdenscupen 12. mars 2005 på den klassiske femmila i Holmenkollen.

Torstein Bae i NRKs sjakkstudio.

Etappe 8: Torstein Bae

Bae er NRKs sjakkekspert og for tiden aktuell i "Forræder" på TV 2. Ikke helt den settingen vi er vant til å se Torstein i, men ryktene skal ha det til at han er en milsluker.

Frode Søreide

Etappe 9: Frode Søreide

Frode Søreide er journalist og programleder i NRK. Han har blant annet vært programleder for Solgt! i åtte år. Søreide er fra Høyanger. Han startet som journalist i Ytre Sogn Avis.

Kriistian Ulriksen løper i skogen kledd i svart.

Etappe 10: Kristian Ulriksen

Kristian Ulriksen er en norsk løpeprofil og blant NRK-lagets sterkeste kort. Klarer du å slå han? Du kan høre Kristian i podkasten I det lange løp sammen med Jann Post.

CarlErik Torp

Etappe 11: Carl-Erik Torp

Carl-Erik Torp er NRKs fotballekspert og tidligere spiller på toppnivå i Norge. Han spilte blant annet for Brann, og var også landslagsspiller i futsal.

Malin Jørnholt

Etappe 12: Malin Jørnholt

Malin er programleder for Toppserien på NRK. Du har kanskje sett henne i en rød jakke på skiskytterstadion også? Hun hevder at hun er i sitt livs dårligste form, men aldri undervurder denne dama.

Etappe 13: Ingerid Stenvold

Ingerid har lang erfaring som programleder i NRK. Fredag delte hun ut pris under Gullruten, lørdag løper den tidligere langrennsløperen for NRKs lag.

Etappe 14: Matias Alegria

Matias Alegria er programleder for Barne-TV i NRK Super og forfatter av boken Verdens råeste haier. Nå skal han svømme seg gjennom feltet av løpere under Holmenkollstafetten.

Vebjørn Rodal

Etappe 15: Vebjørn Rodal

Vebjørn Rodal er NRKs friidrettsekspert, men er først og fremst kjent som en av historiens beste norske løpere. Rodal vant OL-gull på 800 meter i 1996 og satte samtidig ny norsk rekord på tiden 1.42,58.

Baes sjakktriks

Sjølv om Bae er audmjuk overfor eigne springeferdigheiter, kan han avsløre at han vart bite av springebasillen under korona. Han har delteke i nokon lengre skogsløp og er ingen kasteball for utfordrarane.

Eg er ikkje ein dyktig hobbyutøvar heller, men har stor glede av det. Det blir nok enklare å vinne mot NRK på etappen min enn på Rodals.

– Kan du bruke nokon av sjakktriksa dine i løpet?

Eg må ikkje vere treig som ein konge, men meir som eit tårn som rasar nedover. Eller ein hest i raskt trav frå start til mål. Eg har drive mykje med løparar, så kanskje eg har ein fordel der, seier Bae.

Følg NRKs sending frå Holmenkollstafettens 100 års jubileum her.

Leigde inn Rodal-trenar

I denne artikkelen avslører OL-meister Rodal nokre enkle triks for hobbymosjonisten.

NRKs skiskytingsekspert Harri Luchsinger har gjort meir enn å lese ein artikkel på NRK.no. Han har leigd inn Rodals tidlegare trenar Frank Brissach for å stille best mogleg førebudd til stafetten.

Supertrenaren har sett opp eit program for Luchsinger, og følgjer opp NRK-profilen over videolink.

– Stafetten var eit gyllent høve til å byrje og trene igjen, og eg bestemde meg for å gå «all in» No har eg fått ein ny giv for springing, fortel Luchsinger, som kjenner Brissach frå før.

Skiskytingseksperten fortel at uthaldet er bra, men at toppfarten har manglar. Der har Rodal-trenaren utgjort ein forskjell.

NRKs skiskyttereksperter Harri Luchsinger og Synnøve Solemdal.

«ALL IN»: Harri Luchsinger (t.v.) gjer alt for å forsvare NRKs ære.

Foto: Privat

– Tipsa har gitt meg veldig stor framgang på kort tid.

På Instagram la Luchsinger også nyleg ut eit bilete saman med tidlegare europarekordhaldar på maraton, Sondre Nordstad Moen. Dei bur ikkje langt unna kvarandre, og Luchsinger våga seg til å invitere rekordmannen på besøk.

– Eg må høyre med dei beste. Eg spurde managementet hans om han kunne komme innom og dele nokre erfaringar med springegruppa vår. Plutseleg vart han sitjande i 2,5-3 timar og vi fekk stille dei spørsmåla vi ville, fortel den tidlegare orienteringsløparen.

Les også Løpeskolen

Vebjørn Rodal

Siste nytt

 • Slik starter England

  Det var knyttet stor forventning til hvilke elleve utvalgte Gareth Southgate ville stille til EM-åpningen mot Serbia søndag kveld.

  Nå har England-sjefen landet på følgende lag:
  Jordan Pickford – Kyle Walker, Marc Guehi, John Stones, Kieran Trippier – Declan Rice, Trent Alexander-Arnold, Jude Bellingham – Bukayo Saka, Harry Kane, Phil Foden.

  Mest oppsiktsvekkende er det at Alexander-Arnold, som spiller høyreback på klubbnivå for Liverpool, er midtbanespiller for landslaget.

  Kampstart mellom England og Serbia er klokken 21:00, og den følger du direkte på NRK Sport radio,

 • TV 2 gikk i svart: – Trolig forårsaket av et lynnedslag

  Midt i 1. omgang mellom Danmark og Slovenia gikk TV 2 i svart.

  Nesten 25 minutter var spilt da bildene ble borte. Etter 50 sekunder ble det sorte bildet erstattet med en plakat med påskriften «straks tilbake».

  – Vi har hatt et strømbrudd i Bergen. Trolig forårsaket av et lynnedslag. Det gjorde at strømmen gikk på Media City som gjorde at vi var nede. I øyeblikket vi fikk tilbake strømmen fikk vi kampen opp, og nå skal visst alt være i orden igjen. Det skal ha vært et lynnedslag som forårsaket det, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til NRK.

  Etter drøyt to minutter uten TV-bilder kom kampbildene opp igjen. Danmark ledet 1-0 både før og etter at kanalen gikk i svart, og TV-seerne ble ikke snytt for noen høydepunkter.

  Slik så kampen ut for TV-seeren etter 25 minutter.
  Foto: SKJERMDUMP TV 2
 • Wærenskjold vant Belgia rundt

  Uno X-rytter Søren Wærenskjold hang med helt inn på søndagens siste etappe og tok sammenlagtseieren i Belgia rundt.

  Han endte fire sekunder foran Mathias Vacek i sammendraget.

  – Det har ikke vært lett, hverken i går eller i dag. Dette gir selvtillit, men jeg har gitt alt og kjempet for hvert sekund, sier Wærenskjold i et intervju med arrangøren.

  Nordmannen takket også laget, og sa dette ikke hadde gått uten dem.

  – Det er Uno X' største sammenlagtseier. En perfekt løst sisteetappe, meldte Eurosports kommentator Theis Magelssen da sammenlagtseieren var sikret.

  Nordmannen åpnet rittet med seier på onsdagens tempoetappe. Siden har han beholdt ledertrøya, og han viser form to og en halv uke før Tour de France.

  Tim Merlier vant etappen som hadde både start og mål i Brussel.

  Tour de France 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal