NRK Meny
Normal

Fourcade om Norges valg: – De mister en flott konkurranse

ØSTERSUND (NRK.no): De beste norske skiskytterne vil droppe det siste verdenscuprennet før jul som går i Frankrike.

Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen, her under sprinten i Østersund, er en av dem som trolig dropper rennene i franske Annecy. Franske Martin Fourcade (innfeldt) skulle gjerne sett Bjørndalen og de andre nordmennene der.

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / NTB scanpix / Reuters

Siden alt denne sesongen handler om å gjøre det bra i OL kommer de norske skiskytterne til å stå over enkelte verdenscuprenn.

Rennet i franske Annecy - det siste før jul - blir mest skadelidende. Der får du antagelig verken se Hegle Svendsen, Bjørndalen, Tarjei Bø, Tora Berger eller Ann Kistin Flatland.

– Vi må være kyniske nå og stå over renn, sier Tarjei Bø.

– Det er ingen vits i å overdrive konkurreringen før OL. Det tror jeg er ennå viktigere i år siden OL er i høyden med harde løyper. Da må man stå over mer enn vanlig, forklarer Emil Hegle Svendsen.

Tarjei Bø

Tarjei Bø mener det norske skiskytterpublikumet må tåle at nordmennene ikke går samtlige verdenscuprenn i en OL-sesong.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Til høyden

I stedet for å konkurrere i rival Martin Fourcades «hule» reiser de norske gutta til høyden for å være i toppform i starten av februar.

– Jeg vet at det er en OL-sesong og at de må følge sin egen plan, men de mister en stor og flott konkurranse, sier Fourcade om nordmennens valg.

Under rennene i Østersund har franskmannen tatt to av to mulige seire og knust de norske gutta.

– Alt annet enn OL glemmes

Landslagstrener Espen Nordby Andersen er ikke i tvil om at Norge prioriterer riktig.

– Vi prioriterer OL. Alt annet tror jeg er glemt når sesongen er over, sier Andersen til NRK.no.

Foreløpig er det bare Johannes Thingnes Bø, herrelagets yngstemann, som er klar for rennene i Frankrike av gutta.

Verken trenerne eller utøverne selv vet nøyaktig hvordan opplegget til hver enkelt blir frem til OL. Alt avhenger av responsen utøverne får på trening og i konkurranse.

Slik planen er nå kommer også mange til å stå over den siste verdenscuprunden før OL, i Anterselva i midten av januar.

– Bortskjemt

Tarjei Bø mener det norske skiskytterpublikumet må tåle at det blir sånn i en OL-sesong.

– Folk har vært bortskjemt med at vi alltid går alle renn. I andre idretter er det ikke slik, for eksempel i langrenn hvor de har sprinthelger der distanseløperne får stå over og motsatt.

Mandag reiser landslaget og alle de etablerte stjernene fra Østersund og videre til Hochfilzen i Østerrike før mange av dem altså reiser andre steder enn til Frankrike der den siste verdenscuprunden før jul starter 12. desember.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal